Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '19

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Aile Dinamikleri

İnsanı ve sorunlarını inceleme başlayan bilimler öncelikle insanı tek olarak ele almıştır. Zaman içinde insanın ve sorunlarının görünenin ötesinde birçok etkenden beslendiğinin farkına varılmıştır. Bu konuda emek veren birçok kişinin, eserin ve çalışmanın etkisi ve desteğiyle Bert Hellinger Aile Dizilimi sistemini Zulu Kabilesi ile yaptığı derin araştırmalardan sonra faydalı bir teknik olarak dünyaya sunmuştur.

Aile Dizilimi, Aile Draması gibi farklı şekillerde adlandırılan tekniğin dinamiklerini paylaşmak istiyorum sizlerle. Her çalışmada çok defalar kullandığım bu tekniğe emek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. İnsanlık için elektriğin bulunması kadar önemli olduğunu biliyorum.

Her birey bir anne ve baba aracılığı ile dünyaya geliyor. Ve o anne ve babaların da anne ve babaları var. Çember hemen büyüyor gördüğünüz gibi. Aile Draması’nda öncelikle ilk çemberle çalışmaya başlarım. Yani her anne ve babası olan (hayatta olmaları gerekmez) insana rahatlıkla uygulanabilen bir tekniktir.

Her gün birçok defa söylüyorum ve söylemeye de devam edeceğim; “Hiçbir şey göründüğü gibi değildir”. İşte görünenin arkasına elimizi uzatabilmemiz ve çözüme ulaşmamız için bize sunulan tekniklerinden birisi de Aile Draması’dır. Birey olmanın gerisinde kocaman bir aile olduğu bilinciyle yola çıkmak çok etkili bir çözüm. Böylelikle yalnız olmadığının da farkına varırsın

Anne ve babamızla birlikte birçok kavram hayatımıza direkt olarak entegre olmaktadır. Uzun yıllarca çocuğun kavramlarını annenin şekillendirdiği savı ile anneler bolca suçlandı. Anne kadar baba, kardeşler, kuşaklar öncesinden bir ata / atalar etken olabilir. Ruhun yaşam amacı seçimi ile üstlendiği bir görevdir; aile içinde sıkışmış, çözülmemiş enerjilerin akmasına aracı olmak. Ruh yaşamda bunu kendisi için yapar, kimse başkasının vebalini ödemez. Evrene faydalı olmanın bir başka yoludur. Bu konu bile tek başına bir dinamiktir.

Dünyada ete kemiğe bürünmemiz için bir anne ve babaya ihtiyacımız var. Onlara şu anın içindeki sevginiz ya da nefretiniz, yaşamınızda birçok konu için engel ya da çözüm olmaktadır. Belki onlarla bir arada olmadan yapamazsınız belki de tam tersi. Ya da annenizle çok keyifli bir birliktelik var iken babanızı görmek bile istemezsiniz. Bu duyguların geri planlarına ulaşmak ve çözmek için var olan Aile Draması tekniği ile tanışmanızı tavsiye ederim. Mutlaka güvendiğiniz bir kişi ile çalışın. Aklınız kadar kalbinize de seslenen birisi olsun.

Anne ile aradaki ilişkiyi düzenlemek para, yaşam enerjisi, almak, beslenmek, erkekler için partner ilişkisi gibi konuların çözümüne zemin olur. Baba ile aradaki ilişkiyi düzenlemek de iş-meslek hayatının akışı, bağımlılıkların çözümü, vermeyi dengelemek, gelecek ile bağı düzenlemek konusunda alan açacaktır.

Yolunuzu açmak, yaşamı rahatlatmak için ihtiyacınız olan dinamiklerden birisi de aile içinde görünen ve görünmeyen bağların düzenlenmesi olabilir. Kendinize ve sizden önceki, sonraki nesillere vereceğiniz anlamlı bir hediye olacaktır.

Sevgilerimle …

Ebru Demirhan

 

 
Toplam blog
: 178
: 43
Kayıt tarihi
: 30.10.18
 
 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İlkokul Öğretmenliği, Sosyoloji bölümü lisans ve Psikol..