Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '07

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Aile içi iletişim

Aile içi iletişim
 

Aile bir toplumun temel dinamiklerindendir. Bu dinamiğin bozulması yada bozuk işlemesi demek o toplumu yaralar. Her ailede az veya çok herzaman diyalog eksikliği olabilir, hele günümüzde bu eksiklik daha olmaktadır.

Aileyi yaşayan bir organizmaya benzetirsek, iletişimide bir sinir sistemine, sinir sistemimizde olabilecek bir aksaklık organlarımızda birbiriyle olan bağlantıların bozulduğunu görürüz. Aile içindeki iletişimsizlik çocuklarımızı çok etkiler, bu etki bizlere yani anne ve babaya bir tepki olarak geri döner. Zaten günümüzün aileleri şehir hayatı, televizyon, bilgisayar, alkol ve uyuşturucu ile gelen bir zaafiyet içerisindeyiz bütün bunlar ailemizi günümüzde kuşatmış durumda buda aile içinde iletişimsizlikte başrol oynamaktadır.

Sağlıklı olmayan aile içi diyalog çocukları tam manasıyla maddi ve manevi sıkıntılara yolaçar. Bu çocuklarda güvensizlik, içe dönük, hiçbirşeyini sizinle paylaşmazlar ilerde çocuklarımız o toplum için birer bomba olarak toplumun içine çıkar vede ilerde gazete manşetlerine tv. lere çıkacak olayların baş aktörleri olurlar. Bunun için en büyük görev anne ve babalara düşmektedir. Anne ve babalar kendi aralarındaki en küçük diyalog bozukluklarında hemen diyaloğu kesmeleri ve konu hakkında uzlaşmaları gerekir. Aile içi iletişimin ideal seviyede olması öz güveni yerinde mutlu ve huzurlu bir nesillerin yetişmesine yardımcı olacaktır kanaattindeyim ama birazda bu konuda kötümserim en azından çevremdeki ailelere bakarak, ama ben inanıyorumki maddiyatı bir tarafa bırakıp, özdeğerlerimizi bir tarafa bırakırsak başarabiliriz.

 
Toplam blog
: 29
: 1286
Kayıt tarihi
: 15.09.06
 
 

Okumayı ve yazmayı seven ve bunları insanlarla paylaşmayı  barış ve hoşgörünün bütün insanlığa eg..