Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '12

 
Kategori
Aile
 

Aile ilişkileri

Aile ilişkileri
 

cenaze


Damat, kayınvalide ve gelin ilişkileri, bazı ailelerde seviyeli, kaliteli bir şekilde ilerliyor. Bazı ailelerde ise, kavgalı, dedikodulu bir şekilde yürüyor. Bazen cinayetlere kadar gidebiliyor. İki ayrı sosyal yaşamları farklı aileler bir araya geliyor. Akraba oluyor. Eyer aileler arasında, sevgi saygı bağı güçlü bir şekilde atılırsa: Hoşgörü,  abartmama, affedici olma gibi özellikler büyük rol oynuyor. Evli çiftlerin kesinlikle yaşamına karışmamak gerekir. Artık onlar yeni bir aile kurmuşlar, yaşamlarını devam ettirecekler. Bazı anne ve babalar evlenip evden, ayrılan çocuklarının peşlerini bırakmıyorlar, yaşamlarının her safhasından haberdar olmak

İstiyorlar. Çok yanlış bir davranış. Evli çiftlerin de evde olup biten her şeyi ailelerine bildirmemeleri gerekiyor. Sorunlarını kendi aralarında çözmelidirler. Aileler kinleniyor, damat ve gelinlerle aralarında sorunlar oluyor ve olaylar büyüyor. Sevgisizlik saygısızlık alıp başını gidiyor. Aşağıdaki fıkra bu konuya örnek. Sevgiler.

NAHİDE ÇELEBİ

Adamın biri sabah evden ise giderken ilginç bir cenaze kafilesi fark eder.En önde yürüyen köpekli bir adam. Arkasında bir tabut ve onun 10 metreArkasında bir başka tabut. Bunları takip eden, tek sıra olmuş 200 denFazla adam. Meraklanır. Kafilenin başındaki köpekli adam hiç kuşku yokKi cenazenin sahibidir. Yanına yaklaşır ve sorar:—Beyefendi, bu üzüntülü gününüzde hatırlatmak istemem ama ölenlerNeyiniz oluyor?Adam yanıtlar:— Öndeki karım, arkadaki de kayınvalidem.— Vah vah, başınız sağ olsun. Nasıl oldu?— Köpeğim karıma saldırıp öldürmüş. Kayınvalidem de karıma yardımaGelmiş. Köpek onu da öldürmüş.Adam biraz düşündükten sonra sorar:— Beyefendi, köpeğinizi ödünç alabilir miyim?—Sıraya geç! 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..