Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Aile reisi ve devlet

Anayasa'mızın birinci kısmındaki genel esasların 5. maddesi devletin amaç ve görevlerini belirtmektedir.

Devlet, vatandaşlarını korumakla yükümlüdür. Vatandaşının maddi, manevi varlığının gelişmesine ve korunmasına ilişkin tedbirleri almaya, şartları oluşturmaya mecburdur.

Aile reisi de, aile fertlerini korumakla, maddi, manevi ihtiyaçlarını karşılamakla görevlidir.

Devlet işleyişi muntazam olursa, aile reisliği de noksansız işler. Devlet görevini aksattığı an, aile reisliği müesseseside olumsuz etkilenir. Bireyde aksatılan devlet yükümlülüğü aile reisliği otoritesini de sarsar. Felakete sürükler.

1929 küresel krizinin söndürdüğü ocakları John Steinbeck'in ''Gazap Üzümleri'' çarpıcı bir dille yansıtır. Krizin ana nedeni dengesiz gelir dağılımıdır.

''Aç it fırın deler.'' derler. Ülkemizde bunun göstergesi ''Sosyal riski azaltma projesi.'' dir. Proje kapsamında sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları faaliyet gösterirler. Vakıfların il bazındaki başkanı ilgili vali yardımcısıdır. İlçe
bazındaki başkanı ise kaymakamdır. Ancak çoğunlukla oy avcısının fakıdır. Ülkemi geçmişten günümüze yönetenler nedense bir türlü engelleyememişlerdir yoksulluğu. Öğretememişlerdir bir türlü balık tutmayı. Hep balık verdiklerinden doymamıştır açlar.

2002 ılında görev yaptığım Diyarbakır İl'i Hazro İlçesi'nde zamanın Mülki Amirince sözlü talimatla vakıfın defterlerini inceledim. Usulsüzlükler diz boyu. Mülki Amire usulsüzlükleri söyledim. İsterseniz burada bir ara verelim ve yılların ötesinden seslenen Yozgatlı Hüzni'ye kulak verelim;

''Cahil, bir köşeye et nastan firar,
Etliye, sütlüye karışma sakın.
Bilmem, görmem, duymam çok bela savar,
Malumat yüzünden çekme zahmeti.''

Kapsamlı bir inceleme. Sahte imzalar. Usulsüz ödemeler. Uzun yılları içeren. Geçmiş mülki amirlerin farkedemedikleri, ya da farkedip üzerine gitmekten imtina ettikleri. Terör örgütünün olaya el atışı. Zira nemalanmışlardı yıllarca usulsüzlüklerden. Erzurumlu ve Milliyetçi ben hedeflendim. Aile fertlerimin yaşamları çıkmaza girdi.

Devletimin ilçedeki temsilcilerinin koro halindeki nakaratları; ''Biz kendimizi koruyamıyoruz ki seni koruyalım.''

Bir kör kuyu, boşaltılmış köylerin birinde. Akrep yuvası. Ayaklara bağlanan halat. Sarkıtılan beden. Zehirli akreplere ha değdi ha değecek bir baş. Zedelenen bel kemiği. Maddi ve manevi çöküş. Sen misin Yozgatlı Hüzni'ye kulak vermeyen? Senden başka Devleti düşünecek yok mu? Nerede Devletini temsil edenler?
Yıl 2008. 2005'ten beri aile reisi perişan. Aile fertleri perişan.''Gazap Üzümleri''nin yeni versiyonu çekiliyor.

2005'ten beri. Başrolleri paylaşmış aile reisi ve aile fertleri. Set evimiz. Yönetmen 2002'nin Mülki Amiri.

Çekimlerin ne zaman biteceği belli değil. Yönetmenin vicdanı rahat, acelesi yok. Milliyetçi Vekilimin adresi Devlet.

Devletimin Valisinin adresi vakıf. Vakıfın engeli ilgili maddeler. Akrabalarımın durumu ortada. Dar alanda paslaşmalar. Meşin yuvarlağa döndük.

Çıkar yol vicdanı rahat yönetmeni örnek alıp vicdanımı rahatlatmak. Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) ''Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır.'' hadis-i şerifine icabet etmek.

 
Toplam blog
: 193
: 183
Kayıt tarihi
: 09.05.08
 
 

1957 Erzurum doğumluyum. 1982 -9 Eylül Üniversitesi   İktisadi veTticari Bilimler Fakültesi   Maliy..