Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

perihan reyhan ALKAN

http://blog.milliyet.com.tr/pra

15 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Aile Sigortası mı gerçekten?

Aile Sigortası mı gerçekten?
 

Düşünce güzel, lakin uygulanabilir mi gereğince, işte orasından hiç umutlu değilim doğrusu. CHP bunu yapar veya yapmaz, ya da yapamaz gibi bir bakışla değil umutsuzluğum. 

 

Bu güne dek, ya bu nevi seçim öncesi vaatler yerine getirilmedi, unutuldu, ya da gereğince uygulanamadı. İyi niyetli girişimler, bazı gayriahlâkî kişilikli kişilerce amacın dışına taşındı, bir de hazırcı, tembel, bencil ve haramdan korkmazları düşünürsek, hiç mi hiç umutlanamıyorum doğrusu! 

 

İşsizlik fonuna aktarılan, konut edindirme fonuna aktarılan kesintilerimizin akıbeti hepimizce malum. Yeşil kart uygulamaları da öyle… 

 

Hele de hiç utanmadan, hiç vicdanları sızlamadan, yeşil karttan faydalanan ne yakınlar, ne zenginlere şahit olduk!.. 

 

Akla da ilk olarak, nereden karşılanacağı geliyor Aile Sigortası ödentilerinin. Sanırım yine bir fon oluşturulacak ve de olan yine çalışana olacak, bir miktar da maaşlardan bu fona kesilecek ya da bir takım ihtiyaç maddelerine uygulanacak zamların belli bir oranı bu fona aktarılacak gibi!.. 

 

Ayrıca söylenildiği gibi aile gerçekten rahat nefes mi alacak, yoksa erkek rahatlarlarken, kadının rahatsızlığı biraz daha arttırılmış mı olacak?! 

 

Bilemiyorum, olabilirse göreceğiz gelişmeleri. Dilerim yanılıyorumdur, dilerim endişelerim boşunadır… 

 

Bir önceki seçim öncesi röportajlar, hâlâ gözümün önünde… Muhabir soruyor hanım vatandaşa kömür dağıtımı esnasında, bir yandan da çuval çuval kömür ve erzaklar eve taşınırken… 

 

—Oyunuzu kime vereceksiniz? 

—Tabii ki AKP ye. 

—Neden? 

—Baksanıza, yiyeceğimiz, kömürümüz ayağımıza geliyor, yardım ediyorlar bize. 

—Neden kabul ediyorsunuz bu yardımları? 

—Eşimin işi yok. 

—Peki siz neden çalışmıyorsunuz, eşinizin mesleği nedir, bulamadı mı iş? 

—Neden çalışıp da yoracağım kendimi? Hazır kapıma kadar getiriyorlar… 

 

Ne çirkin bir düşünce, ne büyük onursuzluk; madem iş olanağın var, çalışın karı koca onurunuzla da gerçek ihtiyaç sahiplerinin rızkına ortak olmayın. Gerçekten çalışma olanağınız yoksa herhangi bir nedenle, ya da bulamamışsanız gerçekten bir iş, tabii ki buyurun alın, ananızın ak sütü gibi helal olsun. 

 

Oyunu ise kime verirsen ver, o yanı değil derdim. Çıkarcılığın, onursuzluğun, ahlaksızlığın, başkasının hakkını çalıyor oluşun bana dert olan, çünkü benden kesilen vergiler sayesinde alıyorsun o yardımı. Benim canım çıkıp çalışırken, vara yoğa vergi kesilirken gelirimden, sen yan yatarak, benden kesilen vergilerle keyif çatıyorsun. Yakışmıyor bu keyfi kabulün. Helal de etmiyorum sen ve senin zihniyetindekilere. 

 

Gelelim gündemdeki Aile Sigortasına… Başta da dediğim gibi güzel bir düşünce kadını kollamak, yoksun ve yoksul kadına destek olmak. Eşinin boyunduruğundan bir nebze soluk almasını sağlamak, gerçekten güzel. 

 

Ama bırakın vaatteki söylemde dile geldiği gibi, erkek olan eşin, kahvehaneye giderken bana harçlık ver demesini, yine kadının elinden hepsini alıp kahvehaneye içmeye ya da kumara giderek çoluk çocuğunu umursamayacak öyle çok erkek var ki!.. 

 

Hatta dayaklar daha bir artacak. Öylesi eşi olan kadın, çocuklarıma daha iyi yiyecekler sunacak, eşime muhtaç olmayacağım sevincini yaşamak şöyle dursun, vermek istemediğinde eskisinden daha çok dayak yiyecek, işin ucunda para var çünkü. Ya da baştan zaten alacak kadının elinden bankamatik kartını, zavallı kadın paranın yüzünü bile göremeyecek! 

 

Ya da yakınlar, eş dost ihtiyaç sahibi olmadıkları halde yararlandırılacak, bu işle görevlendirilenlerce. 

 

Denetimi nasıl yapılacak ya da yapılabilecek mi sağlıklı bir şekilde?.. 

 

Malumunuz biz iyi niyetli girişimleri çirkin tablolarla maksadından uzaklaştırıp, haram helal düşünmeksizin, hak hukuk gözetmeksizin yararlanmanın mutlaka bir yolunu bulabilen, bu nevi şeylere kafası pek bir çalışan insanlarız! 

 

Dilerim seçim öncesi kürsülerden sallanan 2 anahtarın akıbetine uğramaz… 

 

Dilerim Yeşil Kartın uygulanışınca olmaz!.. 

 

Yeri gelmişken, hem de tam yeriyken sormadan geçemeyeceğim; insanları hazıra, tembelliğe alıştırmak, yolsuzluluklara sevke yöneltmek yerine, iş olanağı sağlanacağı ve bunun nasıl olacağı, mantıklı ve akla yatkın bir dille ifade edilip, sonrasında da uygulansa, daha iyi olmaz mı?!! 

 

p.r.alkan 

 
Toplam blog
: 290
: 553
Kayıt tarihi
: 11.03.08
 
 

İlk ve orta öğrenimimi Gölcük/ Kocaeli, lise ve üniversite öğrenimimi Ankarada gördüm. İlk okuldan..