Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '14

 
Kategori
Deneme
 

Aile ve sevgi

Birçok kişi girer ve çıkar hayatına,

Kimileri gelişleriyle, kimileri gidişleriyle sana bir şeyler ekler ya da senden bir şeyler alırlar.

Senin elde ettiğinse olumlu-olumsuz hayat tecrübesi olur.

Hüzünlerin, sevinçlerin, gülüşlerin, gözyaşların, kızgınlıkların, tüm var oluşunun bir kanıtıdır.

Yaşadıklarından aldığın ya da alacağın en iyi ders Aile’nin Önemi’dir.

 Aile kişinin tüm yaşamına etki eder.

 Çocukluktan, ergenliğe kadar yaşanılanlar kişiliğinin karakterini ve geleceğini belirler.

Özellikle küçük yaşlardan itibaren hep haksızlığa uğrayıp iftiralara maruz kalıp, şiddet gören kişiler; asi, isyankar ve güvensiz olurlar.

Güvenlerini kaybettikleri için kimsenin samimiyetine ve sevgisine inanmazlar.

İnanmak isteseler bile korkarlar.

Çünkü onlar sevgiyi ve samimiyeti değil; sevgisizliği, yalanı, iftirayı, şiddeti görmüş ve de öğrenmişlerdir. Bu yüzden insanlara hep ön yargılarla yaklaşırlar.

Onlarım gözünde kimse iyi değildir ve iyi olamazlar. Bu yüzden karşı tarafa dostça yaklaşıp samimi davranarak, onların açıklarını, hatalarını ve yaralarını öğrenirler. Bunda ki amaçları kendi açık ve yaralarını kapatmak aynı zamanda karşı taraftan gelecek her hangi bir hata da kendilerini savunmak içindir.

Kendilerine yapılan hatalarda; önce ağıza alınmaması gereken sözler sarf ederler. Sonra karşı tarafın tüm hatalarını, açık ve yaralarını ve zayıflıklarını ortaya dökerler. Böylece kendilerini diğer taraftan gelecek daha kötü şeylerden koruduklarını zannederler. Yani acı çekmemek için acı çektirirler.

Güvensiz oldukları için bencildirler. Hep kendi istek ve arzuları geçerlidir. Sürekli başkalarının üzerinde söz sahibi olup, hakimiyet kurmaya çalışırlar. Özür dilemek lügatlarında yoktur. Her zaman kendileri haklıdır, en doğruyu, en güzeli onlar bilir. Çıkarları her daim ön plandadır. Hesap kitap onların ilgi alanlarıdır. Kendileri böyle olduğu içinde herkesi kendileri gibi sanırlar.

 Bu yüzden hep kaybederler, egoları yüksek olduğu için bunu göremezler. Görmek istemezler.

Aslında bastırmış oldukları insancıl duyguları çok fazladır. Fakat küçük yaştan itibaren  yaşanmaması gereken şeyleri yaşayıp öğrendikleri ve bunları benimseyip hayatlarına yansıttıkları için o insancıl duyguları dışarıya çıkarmaları zordur belki de imkansız…

Birden fazla duvarları vardır. Sizin göstereceğiniz her çaba, her sevgi, her anlayış o duvarlara çarpıp; kırıcı söz ve davranış, kavga ve şiddet olarak size geri döner.

Eğer bu tarz biri değilseniz halinize şükür, ailenizi de başınıza taç etmelisiniz. Bu tavırları sergileyen kişileri değiştirmek yerine onları oldukları gibi kabul edip, araya gereğinden fazla sınır koyup yaşamaya devam etmek; ve gelecek nesillere daha iyi örnek olup, sevgi dolu bir ortamda büyütülmeleri  gerekiyor.

 
Toplam blog
: 28
: 163
Kayıt tarihi
: 16.05.14
 
 

Yazmak heves, yazmak tutku... Sadece amatör yazar, İçinden geldiği gibi yazar... ..