Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aile

Aile
 

Aile denen ve sözlük tanımı ile anne baba ve çocuklardan oluşan topluluk, ilişkiler yumağı...

Günümüzde artan boşanmalar, ana-babasız kalan çocuklar, yalnız kalan kadın ve erkekler...

Geçmişte aile kurulduğu zaman ne pahasına olursa olsun ayrılıklar çok kolay gerçekleşmiyordu. Peki neden günümüzde aile parçalanmaları yaşanmakta ve sayıları günden güne artmaktadır?

Aile nedir? Ne olması gerekir? Olmalı mıdır?

Bu soruların cevabı galiba değişti günümüzde.

Eskiden aile denen topluluk, belli bir yaşa gelen-ki şimdi çoğumuza göre çocuk yaşı sayılan bir yaş- kız ve erkeğin aile büyüklerinin gözetimi ve hatta denetiminde başlayan ve çoğu kez de gerek aile baskısı gerekse çocuklar yüzünden ve sosyal baskılar yüzünden devam eden bir sosyal kurumdu bence.

Kadının adı yokken, kadının benliği, istekleri, kimliği yokken devam etmesi çok kolaydı galiba.

Aslında bu konuda tam da emin değilim. Yani boşanmaların, çocukların anasız babasız kalmalarının nedeni o zaman kadınlar mı oluyor?

Belki çok kişiye göre aptalca, basit bir başkaldırı olarak da algılanabilir bu durum.

Ama işin gerçek yüzü bu kadar basit değil bence...

Kadınların belki de maddi imkan bulmaları, belki de okumaları, erkeklerle aynı sıralarda aynı şeyleri öğrenmeleri, aynı şeyleri yapmaları, öğrenebilmeleri, yapabilmeleri, kendine güvenlerini getirmiş ve ben de bu hayatta yaşıyorum, ben de bu hayatta en az erkekler kadar başarılı oluyorum, sadece karnımı doyurmak, diğer erkeklerden korunmak için KOCA denen ve beni bir aşağılama makinesi olarak gören insana ihtiyacım yok dedirtmiştir.

Ya da aldatılan ama "kol kırılır yen içinde kalır" lafının boşa söylendiğini düşünmeye başlayan kadın sayısının artmasına neden olmuştur.

Ya da dışarı çıkan kadın, diğer erkeklerin diğer kadınlara davranışlarını ve kendi kocasının davranışlarını karşılaştırma imkanı bulmuş ve bu nedenle ben de varım ve yeter demiştir.

Ya da geçmişte saklanan, toplumdan dışlanma nedeni sayılan cinsel tercihi olan bir erkekle evlenmiş ve belki de o koca denen adamdan başka bir erkekle merhabalaşmamış bir kadın; ve erkeğin günümüz serbestliğinde bunu iyice dışa vurması nedeniyle ayrılmak zorunda kalmıştır.

Belki de ... Belki de...

Acaba erkekler için ayrılık nedeni nedir?

Aldatılmak?

En başlı başına bir neden galiba. Kadınların artık dayanamıyorum dediği kaçıncı aldatılmadır acaba?:)

Kadının evi ile ilgilenmemesi mi?

Eeee kadın olur da evi ile ilgilenmez mi? Çocuklarına iyi analık yapmaz mı? Erkeğine iyi kadınlık yapmaz mı? Erkeğini her an ve her şartta güler yüzlü karşılamaz mı?

Tabi ki bunların hepsini yapmak zorunda bir kadın. Yoksa kadın olmaz ...

Yoksa evdeki kadının bakımsız olması mı?

Nedir bu bakımsızlık lafı bir türlü anlayamadım ama.... Bu tiplemeye giren bir kadınla evlenen erkekler, evlenirken akılları nerdeydi acaba? Diye de hep düşünmüşümdür.:)

Aklıma bu konu takıldığında, şu gazetelerde gördüğümüz makyajsız şöhret yüzleri gelir ve şunu düşünürüm: " Bu şöhretlerle bakımlılıkları, güzellikleri, fizikleri için birlikte olan erkekler, onların makyajsız ve sahne kıyafetleri olmadan göründükleri hallerine nasıl tahammül ediyorlar acaba?"

Karısını, sevgiisini bakımsız olarak gören, düşünen erkeklerin, bu makjajsız fotoğrafları gözlerinde canlandırmaları çok zor olmasa gerekli:)

Bu nedenlerden hangisi acaba boşanma nedenidir? Kadın için veya erkek için.

Boşanmanın yaşandığı her ailede, öncelikle neden bir arada olmaları gerektiğinin cevabı bulunamıyor galiba...

Ya da bir ilişkinin bitirilmesinde de aynı soru cevapsız kaldığı içindir.

Geçmişteki evliliklerde bu soru mu sorulmuyordu acaba?

Toplumların geleceği için aile olmak zorundadır. Karekteristik özelliklerin yaşayabilmesi kuşaktan kuşağa aktarılabilmesi için aile topluluğunun yaşaması gereklidir.

Ailenin sorumluluğu sadece kadınların veya sadece erkeklerin üzerinde değildir. Aile, her iki tarafın da paylaşması gereken ağır bir yük, çok büyük bir sorumluluk olduğu kadar, birlikte çok büyük mutlulukların yaşanacağı bir ortam olmalıdır.

Aile bir sevgi ve güven yumağı olmalıdır ki, bu güven ve huzur ortamında yetişen çocuklar da sağlıklı bireyler olsun.

Aile, çocukların insan gibi yetiştirilmesi, insan soyunun devamı için gereklidir.

Aile, sosyal yaşantının düzeni için gereklidir...

Aile, insan onuru için gereklidir...

 
Toplam blog
: 41
: 784
Kayıt tarihi
: 23.08.07
 
 

Üniversiteyi bitirdiğimden ve işe başladığımdan bu zamanabir hayli yıl geçmiş:). Bir de baktım ki em..