Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '07

 
Kategori
Aile
 

Aile

Aile
 

Anne, baba, çocuklardan oluşan topluluğa aile denir. Bu toplulukta bazen mutlu, bazen mutsuz olabiliriz ama bu aile içi olduğu için herşeyden daha önemlidir. Boş zamanlarımızda annemizle, kardeşlerimizle, babamızla vakit geçirmek bizi mutlu eder.

Öncelikle bir ailede huzur olması için saygı, sevgi gerekmektedir. Hani insanlar sevgisiz yaşayamazlarya onun için sevgi çok önemlidir. Saygı olmadan bir toplum olmaz toplum olmasada aile olmaz dimi onun için saygıyla, sevgi gereklidir. Biz bir kimseye ne kadar saygı duyarsak o da bize o kadar saygı duyar, biz bir insana sevgi gösterirsek o da bize gösterir; böylece evde demokrasi yaşanır. Aile bireyleri mutlu olur. Bu nedenle ailede huzur olur, demokrasi de olur.

Aile içinde yapılan bazı kavgalar var ya, çocukları olumsuz yönde etkiler; bu demek oluyor ki o ailede sevgi ve saygı yoktur. Ama en kötüsü çocuğun etkilenmesidir.

Eğer ailede kavga varsa çocuk psikolojik bir tedavi görebilir. Kendi çocuğunuza zarar vermek sizi mutlu ediyorsa kavga yaparak çocuğunuza zarar verebilirsiniz. İsterseniz ruh ve sinir hastanelerine bir bakın orada ailesi kavga etmiş çocuğun psikolojik sorunu olan çocuklar var. Eğer çocuğunuzun da orda olmasını istiyorsanız kavga etmeye devam edebilirsiniz.

Bunlar benim düşüncelerimdir.

 
Toplam blog
: 13
: 885
Kayıt tarihi
: 15.07.07
 
 

İlköğretim öğrencisiyim 4. sınıftan 5. sınıfa geçtim. Yazı yazmayı seviyorum. ..