Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '08

 
Kategori
Aile
 

Ailede birliğin önemi

Ailede birliğin önemi
 

Aile, toplumun en küçük birimi olarak kabul edilir. Aile denince genellikle aynı evde oturan anne ve baba ile varsa onların evlenmemiş çocukları anlaşılır. Bu tip aileye çekirdek aile denir. Çekirdek ailedeki çocukların evlenmesiyle de yeni bir çekirdek aile ortaya çıkar. Ama aile sözcüğünün bundan daha geniş anlamı da vardır. Daha çok sayıda akrabadan oluşan birimi, hatta bir soyu ya da sülaleyi tanımlamak için de aile sözcüğü kullanılır.

Kültürler, diller, anlayışlar, düşünceler ayrı bir kolda kendini sergilese de ailenin birliğini kuran ailede ki bireylerin ortak özelliğidir. Kültür ne kadar yaygınlaşırsa kişilerde amaçlarda o kadar yaygınlaşır. Düşüncenizden yoksun bir şekilde yola koyulursanız, vara çağınız nokta sizler için sapması zor olan yollardan ibarettir.

Bir ailenin birliği aileden yapı taşı olan bireylerin hep birlikte birbirinden haberdar olacak şekilde yola çıkarsalar inan ki her şey yolunda gider. Aile yapısına, yaşam şartlarına ve sosyal tutum ve davranışlara ilişkin bilgilerin toplanması, sorunların belirlenmesi ve bu sorunlara ilişkin çözüm yollarının araştırılması, bu alanda yapılacak çalışmalara veri sağlaması ve sosyal politikalara yönleri iyi sentezleyip birlikten ödün verilmemelidir. Ailede eşlerin payı büyük bir önem taşımaktadır. Ailede ortak noktayı vurgularken sosyal yapı ve tutumda çok önemlidir.

Yaşam standartları ne kadar gelişirse gelişsin varılan nokta bireylerin sosyal, politika, alt yapılarını daha iyi irdelemesi çok önemlidir. Ailede eşlerden biri çeşitli konularda eşinde haberdarsız bir şekilde istediğini yaparsa ailede varılan nokta aile birliğindeki bozulması dile gelir. Ailede birliğin versiyonu olmalıdır. Günümüzde gelişen her koşulda aileler daha iyi şekilde sergilemek için elinde geleni yap salarda, küreselleşen bir kültürün ürünü olan aile birlikleri kimi zaman serpilmektedir

Ailede bireylerin ortak noktası birlikten yola çıkmalıdır. Herkes istediğini yaparsa aile birliğinden söz etmek çok zordur. Kültürler ailelerden gelenek yollarıyla, çeşitli yollardan geçerek bizlere ulaşır. Kültür ve aile bireyleri sarılacakları kollar herkesin sözü bir sözden ibarettir. Sözlerin önemi çok iyi anlayıp kavrandıktan sonra sizlere karşı olan ödevlerinizi de yerine getirmekten daha verimli olacaksınız.

Küçük bir yaşamış hikaye

Günün birinde adam hiç ummadığı bir mevkie gelir. Geldiği mevkiden artık birde evlenmesi gerekmektedir. Adam genç alımlı bir bayanla dünya evine girer, bayan bu adamın bütün imkânlarını kullanarak her türlü imkânlarda yararlanır. Bir gün adam o mevkiden alınır ve eşinin onun imkânlarında yararlandığı zamanda hiçbir güç aramamıştır. Alındığı günden itibaren alacaklılar bir bir aramakta ve adamın haberi olmadan yüzlerce, binlerce faturalar gelmekte, bunu gören adam ne yapacağını şaşırmıştır adeta; Sonuç olarak adam yargı kara ile 1 yıl hapis, eşinede para cezası veriliyor sadece. Aslında bu hikâye gerçek bir olay ve gazetelerde bile boy gösterdi

NOT: ailede birlik ve beraberlik olmalı atılan her adımda eşlerin birbirine haberdar olmalıdır. Yoksa bindiğiniz dala sizi daha fazla taşımamaktadır.

 
Toplam blog
: 67
: 1093
Kayıt tarihi
: 13.09.08
 
 

Anadolu üviversitesi menzunuyum. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak  İzmirde faliyetime devam..