Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '09

 
Kategori
Aile
 

Ailede birliğin önemi

Ailede birliğin önemi
 

İzmir de bir görünüm


Aile, toplumun en küçük birimi olarak kabul edilir. Aile denince genellikle aynı evde oturan anne ve baba ile, varsa onların evlenmemiş çocukları anlaşılır. Bu tip aileye çekirdek aile denir. Çekirdek ailedeki çocukların evlenmesiyle de yeni bir çekirdek aile ortaya çıkar. Ama aile sözcüğünün bundan daha geniş anlamı da vardır. Daha çok sayıda akrabadan oluşan topluluğuda, tanımlamak için de aile sözcüğü kullanılır.


Kültürler, diller, anlayışlar, düşünceler ayrı bir kolda kendini sergilesede ailenin birliğini kuran ailede ki bireylerin ortak özelliğidir.Kültür ne kadar yaygınlanşırsa kişilerde amaçlarda o kadar yaygınlaşır.Düşüncenizden yoksun bir şekilde yola koyulursanız, varacağınız nokta sizler için sapması zor olan yollardan ibarettir.


Bir ailenin birliği aileden yapı taşı olan bireylerin hep birlikte birbirinden haberdar olçak şekilde yola çıkarsalar inan ki herşey yolunda gider. Aile yapısına, yaşam şartlarına ve sosyal tutum ve davranışlara ilişkin bilgilerin toplanması, sorunların belirlenmesi ve bu sorunlara ilişkin çözüm yollarının araştırılması, bu alanda yapılacak çalışmalara veri sağlaması ve sosyal politikalara yönleri iyi sentezleyip birlikten ödün verilmemelidir. Ailede eşlerin payi büyük bir önem taşımaktadır. Ailede ortak noktayı vurgularken sosyal yapı ve tutumda çok önemlidir.


Ailede bireylerin ortak noktası birlikten yola çıkmalıdır. Herkes istediğini gibi davranırsa aile birliğinden söz etmek çok zordur. Kültürler ailelerden gelenek yollarıyla çeşitli yollardan geçerek bizlere ulaşır. Kültür ve aile bireyleri sarılaçakları kollar herkesin sözü bir sözden ibarettir. Sözlerin önemi çok iyi anlayıp kavrandıktan sonra sizlere karşı olan ödevlerinizide yerine getirmekten daha verimli olaçaksınız.

 
Toplam blog
: 67
: 1093
Kayıt tarihi
: 13.09.08
 
 

Anadolu üviversitesi menzunuyum. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak  İzmirde faliyetime devam..