Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ailemize sahip çıkalım

Ailemize sahip çıkalım
 

Bugün Dünya Aile Günü ve haftada Aile Haftası.

Toplumun en küçük birimi olarak kabul edilir aile.

Türk toplumunda ailenin önemi büyüktür.

Anne, baba, çocuklardan oluşan bu topluluk, hergeçen gün kendine has özelliklerini yitirmektedir.

Avrupa ülkelerinin, özgürlük anlayışı içinde yaptıkları davranışlar, şimdi bir arada olmaları gerektiği fikrini onların yaşantılarında da geri getirmiştir.

Toplum ve aile olma bilincini kaybettiklerinin farkına varan ülkeler, tekrar bir araya gelme çabasındadırlar.

Bizim ülkemizde ise durum;

Avrupa'lılaşmak bize ait değerlerimizi kaybetmek anlamına gelmiştir.Özgürlük aileyi beğenmemek, onlara karşı görüş bildirmeye dönüşmüştür.Ekonomik nedenlerle oluşan gerginlikler aileleri büsbütün yıpratmıştır.

Ailenin birbirine karşı olan bağlılık, sevgi, saygı gibi kavramları kaybolmaya yüz tuttukça, ülke değerleride erozyona uğramıştır.

Eskiden herkesin bir arada yaşadığı büyük aile modelleri, herkesin kendine ait yaşamlarının olmasını istemelerine dönüşerek, bencilleşmeye yol açmıştır. İnsanın en yakını bile fedakarlık yapmak istememektedir.

Bu yıllarda dünyaya gelen çocukların, geleceğin büyükleri olacak olmaları sadece yakınlarını değil, bence tüm toplumu ilgilendirmektedir.

En basit örnek olarak;bayramlarda birarada olmaya çalışan insanlar, ekonomik ve kültürel şartlarında etkisiyle;kendileri için bişeyler yapmış olmak için tatile gitmeyi tercih etmektedirler.

Kimi zaman bunların yapılması normaldir, ama size ihtiyacı olan insanların varlığından haberdar olduğunuzda, manevi olarak bile onların ihtiyaçlarına cevap vermemek bencillik olmaktadır.

Aile maddiyattan çok insanların maneviyatlarını karşılamak güdülü olmalıdır.

Aile olmak birbirine katlanmaktır.

İstesende, istemesende kan bağın olan insanlarla bağlarını koparmamaktır.

Doğduklarında ailelerinden kopuk, onları hiç tanımamış insanlar;nekadar zaman geçsede hep onları bulma çabasındadırlar.Televizyon programlarına çıkanlar, hep bir taraflarının eksik olduğunu, bu eksiktaraflarını tamamlayamadıklarını anlatırlar.

Tabiki herkesin ailesi düzgün insanlardan oluşmaya bilir, onların düzgün ve doğru insanlar olmayışlarının kökeninde, bir önceki nesilden gelen kopuklukların, aile eğitiminin büyük önemi vardır.

Derler ya çocuk ailede ne görürse onu yapar.

Ama karakterle alakalı olarak kendini düzgün yetiştiren insanlarda yok değil.Belirli bir olgunluğa gelinceye kadar, şekillenmenin düzgün olması, iyibir birey olmanın ilk şartıdır.

Önümüzde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı var.

Birbirimizi kucaklamamız için güzel bir fırsat.İllada dini bayramlar olması gerekmiyor.Mesafelerin uzakolduğu, birbirlerine ulaşamayan insanlar için fırsat.Hafta sonu tatiline 1 gün daha ekleniyor.

En azından herkesin bir arada olacağı bir yemek, çay sohbeti, toplantı ne derseniz;onlar bahane.Olsa güzel olmazmı!

Hepimizin birbirimize kızdığımız taraflarımız var.Ama ailecek bunları birtarafa bırakıp birbirimizi sevelim ve sarmalayalım. Ailemize, kendimize, toplumumuza, ülkemize, değerlerimize, sahip çıkalım.
Modernleşme olgusu içersinde, insan olmanın verdiği özelliklerimizi koruyalım.
Sevgiler.....

 
Toplam blog
: 42
: 2143
Kayıt tarihi
: 04.02.08
 
 

Hayat yolculuğunda karşılaştığımız, yaşama dair bizi mutlu ve mutsuz eden tüm olayları paylaşmak. Bi..