Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '08

 
Kategori
Eğitim
 

Ailenin küçük ferdi artık okullu olacak

Ailenin küçük ferdi artık okullu olacak
 

Okullar açılıyor.

Ailenin küçük ferdi artık okullu oluyor.

Birçok ailenin evinde şuanda büyük bir telaş ve hazırlık var. Kimileri bu süreci zorlu atlatacak, kimlerinin de içi rahat.Özellikle ana okul ve kreşe giden çocukların aileleri……..

Neden mi? İşte yanıtı;

İlkokul dönemi gelmeden çocuğun ana sınıfına/kreşe gitmiş olması okula adaptasyon sürecini kolaylaştıracak ve kısaltacaktır.

İzlenebilecek en iyi yol günün belli saatlerinden tüm güne yayılan, haftanın belirli günlerinden tüm haftaya doğru kademeli bir geçiş sistemini aşılayabilmek ve hayata geçirebilmektir.

Örneğin, kızınız /oğlunuz kreşe haftada iki yarım gün başlayıp üç-dört aylık bir zaman içerisinde, her gün tam gün okula gitmeye başlaması daha sağlıklıdır.

Anne ve babalar çocuklarını okula hazırlarken, çocukların okula karşı negatif duygular beslememelerini ve önyargılı olmamalarını sağlamak için, okulun ve okumanın çocuğa kazandırabileceği şeyleri küçük yaşlardan itibaren benimsetmeliler.

Örneğin, okulda yaşayacakları arkadaşlıkların ne kadar güzel olacağını, kendi okul yaşamlarıyla ilgili güzel anılarını, okulda öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla kurdukları iyi ilişkilerden ve öğrendikleri bilgileri kendi yaşamlarında nasıl uyguladıklarından söz edebilirler.

Okumayı öğrendikleri zaman edinecekleri bilgiler ve nasıl kazançları olacakları hakkında da çocukları bilgilendirebilirler. Çocuğun okula ısınmasını ve okulun kaygı verici bir yer olmadığını anlamasına yardımcı olacaktır.

Aileler çocuğun okula gitmeyi bir zorunluluk gibi algılamasına neden olacak şekilde konuşmalar yapmamalıdırlar.

Anne-babalar çocukları hiç bir zaman okula göndermekle tehdit etmemeli ve okula gitmeyi bir ceza olarak sunmamalıdırlar;

“Okula başla da senden kurtulayım”

“Çok yaramazlık yapıyorsun, seneye seni okula vereceğim göreceksin gününü”

gibi cümleler çocuğun okula gönderilmeyi bir ceza olarak algılamasına sebep olur.

Bunun dışında, ‘Seni öğretmenine şikâyet edeceğim” gibi ifadeler de, çocuğun öğretmeni korkulacak, sürekli ceza verebilecek bir figür olarak algılamasına neden olabilir.

Bu tarz sözler çocuğun öğretmenden soğumasına ve gereksiz yere ondan korkmasına neden olabilir. Bu nedenle, çocuğa okul ve öğretmenle ilgili söylenebilecek sözlere, verilen mesajlara çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Verilen tüm mesajlara dikkat edilmesi temennisi ile......

“ŞİMDİ OKULLU OLDUK,

SINIFLARI DOLDURDUK,

SEVİNÇLİYİZ HEPİMİZ,

YAŞASIN OKULUMUZ”

 
Toplam blog
: 54
: 2211
Kayıt tarihi
: 07.09.06
 
 

1975 doğumlu tipik bir terazi.. Kimine göre bu yıllara bir sürü şey sığdırmış biri; kimine göre..