Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Ajandanıza randevu saatinizi işaretleyin

Ajandanıza  randevu saatinizi  işaretleyin
 

Kendinize bu yıl zaman ayırmaya başlamak için içsel disiplininizi kurdunuz mu? Henüz daha başlamadıysanız, severek satın aldığınız ajandanıza randevularınızı, yapacaklarınızı yazarken kendiniz için bir zaman dilimi ayırırsanız,içsel disipline başlamış olacaksınız.

Nedir içsel disiplin? İçsel disiplin, kararlarınızı sağlam alabilmek ve kendinize zaman tanıyarak geçmişi silip, geleceğin her saniyesinde kendinizi severek geçirmeniz için, sağlayacağınız prensiptir

Şimdi bu da nereden çıktı? ''Ben kendimi zaten seviyorum'' diyorsanız yanılıyorsunuz. Spor yapmak,sinemaya gitmek, yemeğe çıkmak,etkinliklere katılmak, hepsi sizin zaten yaptığınız.

İçsel disiplin ise, kendi iç dünyanıza inmek ve orada bir gezinti yapmakla gerçekleşir.İçsel dünyanızdaki anlarınızı, hafta da 30 dakika ile sınırlayabilir ve düşüncelerinizi hafifletmeye başlayabilirsiniz.

Arkadaşlarınızla olmaktan keyif alacağınız kuşkusuz, eğitim, seminer,hobi,eğlence herşey çok güzel, hatta bunları yapma fırsatı bulamıyanlar, ajandaya not tutsun . Yaşam, her an'ı değerlendirmekle güzeldir.

İçsel yolculuk ise,kendinizi, haftalık yaşantınızı analiz etmek,planlarınızı yapmak ve kısa dönem hedeflerinizi değerlendirmek için, yaşantınızda kısa bir süreyi kendinize ayırmakla başlar

Bu süre içinde,kendi başarılarınızla övünebilir,kendi hatalarınızı gözlemleyebilirsiniz.

Almak istediğiniz kararları, gözden geçirmek için her gün sakin bir ortamda, cep telefonlarından, bilgisayardan,başkalarının fikirlerinden uzak kalın

Kendiniz için 30 dakika, önemli bir zaman dilimidir.

Kendinizle başbaşa kalmak için önce hazırlanın. En sevdiğiniz giysinizi giyin,gerekli bakımızı yapın.

Seçtiğiniz veya hazırladığınız ortam çok özel olmalı. Çünkü çok özel biriyle randevunuz var.

Bu ortam evinizin bir köşesi veya alternatif olarak sakin bir yer olabilir.

Güzel bir müzik ruhsal gevşemenize, kendinizle sohbetinize katkısı olabilir.

Gerekli ortamı sağladıktan sonra,rahat bir şekile oturun. Gözlerinizi hafifçe kapayın


İçinizden; aşağıda verdiğim örneği dikkate alarak, kendinize söylemek istediğiniz sözleri söylemeye başlayın

''İyi ki varsın ve sen çok özelsin. Evet ;zaman, zaman sen de yanlışlar yapabilirsin, çünkü insansın. yine de diğerlerinden seni ayrıcalıklı kılan şey,sen olduğundur. Duygu ve düşüncelerinle, huylu, huysuz hallerinle öyle özelsin ki. İşte seni, sen olduğun için seviyorum'' diyebilmeniz gerekir.


Ajandanızda ki bu özel an'ları kendinizle olan randevunuzu her hafta mutlaka işaretleyin

Yarından itibaren başlayın. Eğer bu özel anlarda sizin hala ertelediğiniz ve yapmak istedikleriniz varsa, bunu hemen not tutun. Diyet,spor, birini ziyaret etmek, bir kedi almak, birine sevdiğini söylemek.

Yeni bir kıyafet almak,yazar olmak... Bir yerden başlayın, başladığınız nokta ne kadar küçük ve önemsiz olursa olsun başlayın. O nokta büyüyerek, bir resim meydana getireceğinden kuşkunuz olmasın. Tek şart, asla kendinize ayırdığınız zamandan vazgeçmemek.


Size ilk zamanlar, biraz zor gelebilir,fakat herşey bir alışkanlık değilmi? Eski şartlanmışlıkları atıp,yerine öncelikli olarak kendinizi yerleştirin . Kendinize olan randevunuzu ihmal etmeyin. Göreceksiniz çok daha enerjik neşeli ve istediğiniz siz olacaksınız.

Bu randevular da, kararlarınız daha da netleşecek, kendi yaşam koçunuz kendiniz olabilecek, en iyi önerileri, içsel kaynaklarınızın, size sunacağını öğreneceksiniz.

Ayrıca, kendinizle olan zaman dilimi, sizin iç disiplininizi sağlayacak. Bu disiplin ise yaşamınızda, zaman yönetimini ve kendinize doğru sorular sorarak, zihininizin nasıl çözümler üreteceğini de keşfettirecek.

Çok değil, hafta da 30 dakika, sadece kendinizle başbaşa kalmanın huzurunu, heyecanını duyumsadığınız an, süreyi uzatmak isteyeceksiniz.

Haydi başlayın . Çünkü siz de herkes gibi özelsiniz . Ancak, bir kez olsun kendinizle buluşmadınızsa, kendi kendinize özel hissettirmenin keyfini bilemezsiniz değil mi? İnsan her nedense, tüm yaşamı boyunca sevdikleri ile ya da iş randevularında hep çok özen gösterir. Kendisi ile buluşmayı ise aklının ucundan geçirmez . Niye acaba?

 
Toplam blog
: 113
: 5180
Kayıt tarihi
: 11.09.06
 
 

Kişisel gelişimde, düşüncelerin kullanımını sanat gibi gördüğümden, 1986yılından itibaren çok sevdiğ..