Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '13

 
Kategori
Siyaset
 

Ak Parti faşizmi ülkeyi bölmeye devam ediyor/ Dördüncü köprünün adını da Muaviye köprüsü koyun

Ak Parti faşizmi ülkeyi bölmeye devam ediyor/ Dördüncü köprünün adını da Muaviye köprüsü koyun
 

Ak Parti faşizmi ülkeyi bölmeye devam ediyor/Dördüncü köprünün adını da Muaviye köprüsü koyun

İstanbul’da yapılan üçüncü köprüye katil padişah Yavuz Sultan Selim’in adı veriliyor. Malum bu padişahın saltanatı sırasında 60 bin Alevi’yi öldürtüp bilinçli bir katliam yaptığı iddiası nedeniyle ülkedeki Alevi ve Şiiler tarafından katil padişah olarak görüldüğü bilindiği halde Türkiye’nin en büyük köprüsüne onun adının verilmesi kasıtlıdır.

Hitler köprüsü de, İmam Hüseyin’i şehit eden Yezit’in adını ver; çünkü nasılsa sen bunu kasıtlı yapıyorsun.  Türkiye’nin savcıları olaya el koymalı; çünkü bu alenen mezhep kışkırtıcılığıdır. Türkiye’deki Sünni nüfusu arkana alarak ( ki aklı başında Sünnilerin de bunu onaylayacağını sanmıyorum) bu ülkede adaletsiz işler yapamazsın. Kanuni’nin adını ver, İmam Gazali köprüsü de. Ama işte adamların niyeti kötü. Türkiye’yi Amerika’ya satan Menderes’e itibar veriyorsun, vatan haini Vahdettin’e madalya takıyorsun, Sivas’ta 37 Alevi’yi yakanları ipten alıyorsun, 60 bin Alevi’yi kesen birinin adını köprüye veriyorsun; söyle sen ne yapmak istiyorsun?

Ufak birkaç eylemin dışında bu konuda ciddi bir tepki olmayacak; çünkü ülkedeki alevi nüfus “hu hu cu” olmuş; onlara “hoş geldin pirim, hürmetkârım, yüzüm suyum…” yetiyor. Bir kısmı da zaten bazı siyasi görüşlerin piyonu olmuş “Kahrolsun sakallı, kahrolsun Tayip…” Ama hepsi de AKP’nin çalıştaylarına koşarak gidiyorlar. 50 bin kişinin katili PKK’yı kurtaran Alevilerin akil adamı İzzettin Doğan herhalde Alevi cemaati içinde itibarını kaybetmiş olması gerekir. Bu ortam tam da Ak Parti iktidarına göre: Sivas’ta yak, köprüde döv, çalıştayda sev… Türkiye’de maalesef Aleviliğe sahip çıkan Alevi yok; Türkiye’de Aleviler sadece sayıdan ibaret.

Kerim Korkut için Alevi, Sünni farklı inançta insanlardır; her ikisine de sahip çıkılması gerekir. Biz yeri geldiğinde ezan için, hacının mübarek sakalı için de kavga yaparız. Bir mezhebe, düşünceye özel hassasiyetimiz yoktur. Duyarlılığımız bu topraklarda yaşayan bütün insanlar içindir.

Hiçbir Alevi Yavuz Sultan Selim köprüsünün inşaatında çalışmayacaktır. Hiçbir Alevi Yavuz Sultan Selim köprüsünün üzerinden geçmeyecektir. Bu arada şunu söyleyim, bu köprü ileri zamanlarda "celladın köprüsü" olarak anılacaktır. Ne güzel isim değil mi! Böyle bir yatırıma kim karşı olabilir ki… Yapanlara edenlere Allah razı olsun denilmeli ama köprüye katilliği tescil edilmiş bir padişahın adının verilmesi kabul edilemez. Almanya bugün bir köprü yapsa adını Hitler köprüsü koyar mı?  Hükümetin kötü niyeti ortada; peki ya halk niye tepkisiz? O halde demek ki ülkede Sünni hâkimiyeti isteniyor. Merak etmeyin Türkiye Irak olmaz; çünkü karşınızda güç yok. Ben beklerdim ki savcılar harekete geçsin ve köprüye bu ismin verilmesine müdahale etsin. Bir başka iktidar çıkıp bu köprüye atıyorum Pir Sultan Abdal adını koyabilir miydi?

Kerim Korkut kime karşı olursa olsun yapılan haksızlıkları ve yanlışları haykırmaya devam edecektir. Bu topraklarda Aleviler sahipsiz değildir; bu topraklarda hiç kimse sahipsiz değildir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..