Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '13

 
Kategori
Siyaset
 

Ak Parti halk nezdinde itibarlı belediye başkan adayları arıyor! (I)

Görev başındaki belediye başkanlarımız üzerlerine alınmasınlar, yanlış da anlamasınlar. Bu satırların yazarı olarak kendilerine saygımız sonsuzdur. Zatıâlilerini zerre kadar incitmekte istemeyiz. Halk nezdinde itibarları mutlaka vardır. İtibar kaybı yaşadıklarına inanmak istemeyiz. Her ilacın bir son kullanma tarihi olduğu gibi, her hizmetinde geçerli bir süresi bulunuyor. Belediye Başkanlığı da bir hizmettir ve bu hizmetin süresi yasalarla belirlenmiştir.

Mart 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde halkın kahır ekseriyetinin oyunu alarak iş başına getirilmiş belediye başkanlarının görev süresi mart 2014’te sona erecek. Mevcut belediye başkanları yeniden aday yapılır seçimi kazanırlarsa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek gibi kesintisiz veya kesintili dört dönem daha başkanlık koltuğunda otururlar. Yönettikleri şehirlere hizmet etmeye devam ederler. Aday yapılmazlara veya seçilemezlerse haleflerine görevi devrederler.

Birileri yapılan saha çalışmalarını yandaş olarak görse de bugünlerde yerel seçimlerle ilgili anketler gazete sayfalarında çarşaf çarşaf yayınlanıyor. Belli ki önümüzdeki aylarda gazetelerin sayfalarını belediye başkan aday adayı olan kişilerle yapılacak röportajlar süsleyecek.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki iki yılda yapılacak üç seçim ile anayasa değişikliğiyle ilgili yapılması muhtemel referandumun önemli olduğuna dikkat çekmektedir.

Mayıs ayının ilk haftasında Ankara Kızılcahamam’da yapılan AK Parti il ve ilçe başkanlarının Hizmet İçi Eğitim Toplantısı'nda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan “Siyaset pasif zaman anlayışıyla yapılmaz, siyaset aktif zaman anlayışıyla yapılır. Aktif zamanını bu işe ayıramayanlar, zaten siyaset yapmasınlar. Zaman ayıracak arkadaşlarla bu işe devam etmeliyiz. Yerel seçimlerde 30 büyükşehir belediyesinin çoğunluğunu mutlaka almamız gerekir. Bu konuda kararlı olmalıyız. Ve bizim Türkiye'deki istikrar çizgimizin farklı esmesi lazım. Bunun için de il ve ilçe başkanlarımız bu işin lokomotifidir.

Türkiye için çok kritik bir döneme girdik. İlk olarak mahalli seçimler yapılacak. Ardından cumhurbaşkanlığı seçimi ve belki de yeni anayasa için bir halk oylaması gündeme gelecek. Onlar bir çalışıyorsa biz 10 çalışacağız. Onlar bir kişiye ulaşıyorsa biz on kişiye, yüz kişiye ulaşacağız. Asla gevşemeden rehavet içinde olmadan bıkıp usanmadan 24 saat çalışacağız.

Biz aldığı komutla hareket eden robotlar değiliz. Biz farklılıklarımız olsa da aynı gaye aynı hedef uğrunda gönül birliği kader birliği yapmış bir teşkilatız. Biz kesrette vahdet anlayışını yaşayacak bir teşkilatız.” şeklinde katılımcılara hitap etmiştir.

Gazetemizde zaman zaman önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerle ilgili yazılar kaleme alınmakta ve kulislerde konuşulanlar anlatılmaktadır.

Bizde gelecek yazımızda özellikle Ak Parti’nin adaylarda aradığı yedi kritere Başbakanımızın görüşleri ışığında değinmeye çalışacağız.

 
Toplam blog
: 26
: 527
Kayıt tarihi
: 11.12.08
 
 

1970 yılında Boyabat'ta doğdu. İlköğretim ve ortaöğretimi aynı yerde okudu. Yüksek öğrenimi İstan..