Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Ak Parti Manavgat ve Belde Aday Adaylarını Tanıttı

Ak Parti Manavgat ve Belde Aday Adaylarını Tanıttı
 

Ak Parti Manavgat Aday tanıtımı


3 Ocak Cumartesi akşamı Manavgat Kapalı Spor Salonunda yapılan Ak Parti aday adayları tanıtım toplantısına yaklaşık 2500 kişi katıldı.

Saat 18' de Isparta Mehteran takımının gösterisi ile başlayıp, yaklaşık 21:30 da sona eren toplantıya Antalya Milletvekillerinden Mevlüt Çavuşoğlu, Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç, Abdurrahman Arıcı ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin üst düzeyde katılan isimler oldu.

20 sıralarında toplantıya iştirak eden Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’ in salonda yerini almasından sonra şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu.

Toplantının ilk konuşmasını 19 Ekim Pazar günü yapılan AKP Manavgat İlçe kongresinde İlçe Başkanı seçilen Nejat Tığlı yaptı.

Tığlı konuşmasında özetle: aslında bu toplantı geçen hafta düşünülüyordu fakat Adalet Bakanımız Mehmet Ali Şahin mutlak toplantıya katılmak istediğini belirtince bugüne ertelendi. Yedi tane aday adayımız var. Genel Merkezimiz, İl başkanımız ve teşkilatımız ile el birliği içinde adayımızı belirleyeceğiz.

Ak Parti Manavgat’ı çok önemsiyor. Manavgat’ı ne denli önemsediğini Adliye Sarayı ile, Naras Barajı ile, Kesik Beli yolu ile ve burada uzun uzun sayamayacığım bir çok yatırımı ile göstermiştir.

Bazıları çıkıp sadece konuşuyor. Biz konuşmakla değil icraatlarımızla varız. Biz bu yolda durmadan yürürken şahsi ve siyasi hesaplarla önümüzü kesmek isteyenler olabilir. Muhtaç olduğumuz kudret sizlerin oylarında saklıdır. Eğer nasip olurda Manavgat vize verirse, Başbakanımızın tabiri ile onların hayal bile edemediği yatırımları gerçekleştirip, hizmetleri yapacağız diyen İlçe Başkanı NeJat Tığlı:

Biliyoruz ki siz buraya adaylarımıza sahip çıkmaya, Ak Partinin hizmetlerine talip olmaya geldiniz. Yalnızca Ülkesine değil Kırgızistan’a sahip çıkan Ak Partiye, Afrika’ya Sahip çıkan Ak Partiye, ihtiyacı olan herkese sahip çıkan Ak Partiye diyerek Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine girişinin önemine vurgu yaptı. İsrail saldırılarına da değinen Tığlı, Gazze’ ye saldırarak suçsuz günahsız insanları öldüren İsraili kınadı.

Sözü edilen tüm hizmetleri ve daha fazlasını hak eden Manavgat’ın her sokağına, her caddesine, her evine gireceklerini belirten Nejat Tığlı; 30 Mart sabahı Manavgat’ a Bahar gelecek, 30 Mart sabahı Manavgat’ ta çiçekler açacak, Manavgat özlediği hizmete kavuşacak, diyerek sözlerini bitirdi.

Tığlı’dan sonra söz alan Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç ise, Manavgat’ ta niye yedi tane aday var. Çünkü Ak Partinin yedi tane işareti var. Yedi aday var. Yedi de ahenk var. Bu ahenk ise yenilgi istemiyoruz, kazanmak istiyoruz diyor. Durmak yok, teklemek yok, koşmak var diyor. Düşmek yok, yükseliş var diyor. Biliyorsunuz, kar tipi yüksek dağlara yağar. Bizi eleştirseler de, bize kızsalar da, biz onlara kucağımızı açacağız, herkesi kucaklayacağız. Durmak yok, yola devam diyerek konuşmasını bitirdi.

İrbeç’ten sonra söz alan Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Onaran; salondakileri selamladıktan sonra Ak Parti hizmetlerine susamış bütün Manavgatlılar burada, biz de buradayız. Manavgat özlediği hizmeti bizimle alacaktır, dedi.

Onaran’ dan sonra söz alan Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani ise, buna benzer bir coşkuyu dün Cam piramitte adaylarımızın temayülleri ile aldık. Aday adaylarımız söz verdi. Siz kimi aday gösterirseniz biz tüm gücümüzle tek bilek, tek yürek onun ardında olacağız dediler. Sizlerinde aynı hassasiyeti, aynı duyarlılığı göstereceğinizden kuşkum yok diyen Samani; yarın tüm vatandaşlarımızı şemsiyelerini de yanına alarak, Genel Başkanımız ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştireceği toplu açılış törenine, Antalya Cumhuriyet Meydanına bekliyoruz, dedi.

Samani’ den sonra söz alan Adalet Bakanı Şahin ise; salondakilere seslenerek, coşkunuz ile bu akşamı çok anlamlı hale getirdiniz. Anlayan gözler için bu coşku her şeyi anlatıyor diyerek başladığı konuşmasını, 2008 de dünyayı vuran küresel krizle 2009’ a girdik. Bu kriz Türkiye’nin bir krizi değil, dünyanın bir krizidir. Amerika’ da beş adet yatırım bankası bir gecede battı. Hükümet, bir katrilyon 390 milyarı hazneden bankalara aktarmak zorunda kaldı. Avrupa Asya Rusya ve tüm Arap ülkeleri dahil bu krizden etkilendi, Bir milyon avro bankalara aktarılmak zorunda kaldı. Bir tek bizim ülkemiz etkilenmedi. Neden? Çünkü biz buna benzer bir krizi daha önce altlatmış, bu krizlerden ders çıkarıp, hazırlık yapmıştık diyen Şahin:

Ak parti sizin partiniz ve sizi bu krizden kurtarmak için elinden geleni yaptı. Peki, böyle bir kriz önceki hükümetlerin başına gelse ne yapardı ya da ne yapmıştı. Ülkeyi kırk, elli milyar dolar zarara sokmuştu. Biz hükümet olarak ne yapabiliriz dedik. Vatandaşın alım gücünü yükseltebiliriz dedik. Bu amaçla değişik seçenekler düşündük. Bunlardan biri, bari Key hesaplarında biriken paraları vatandaşımıza verelimde alım gücünü yükseltelim, dedik. İşçiye, memura para aktardık. Esnafa bir yıl geri ödemesiz ve faizsiz 750 milyon TL kredi verdik.

Kriz nedeni ile işten çıkartılan 190 bin kişiye işsizlik fonundan maaş bağladık. Baktık ki esnafımızın durumu kötü, işler kötüye gidiyor, kepenk kapatıyorlar. Esnafımıza dedik ki; sen işyerini kapatırsan bu işçiler işsiz kalacak. Onlar işsiz kalırsa nasıl olsa onları da biz ödeyeceğiz. Sen işyerini kapatma, çalış yeter ki; çalıştırdığın işçilerin maaşını hükümet olarak biz üstlenelim hiç olmazsa bir süreliğine dedik. Onlara 233 ile 566 lira arasında değişen maaşlar veriyoruz. Bu krizden reel sektörün etkilenmemesi için elimizden geleni yapıyoruz gördüğünüz gibi, yapacağız da, dedi.

Yıllardır süregelen Filistin, İsrail savaşına da deyinen Mehmet Ali Şahin; İsrail masum çocukların kadınların üstüne bomba yağdırıyor. Filistin’ de akan kan eşliğinde 2009’ a girdik. Filistinliler yıllardır kendi topraklarında özgürlüğü için yaşam savaşı veriyor. Belli oldu ki Filistin esenliğe kavuşmadan, İsrail esenliğe kavuşamayacaktır. Ortaya çıkan bir gerçek daha var ki; Irak’ a girerek İsrail’e destek vererek başta Amerika ve Amerika yöneticileridir küresel terörü ve krizi yaratan. Filistin’ de bebeler katledilirken biz burada rahat nefes alamayız, rahat yaşayamayız. Biz ülkemizde ve dünyada sulh istiyoruz. Bu bize tarihin yüklediği bir görev, tarihin yüklediği bir sorumluluktur, dedi.

Kendisi için en önemli olan dört şeyin, Eğitim, Sağlık, Adalet ve Emniyet olduğuna deyinen Şahin; bu alanda yaptıkları hizmetleri sıraladı. Toplam 362 bin olan derslik sayısına 162 bin daha ekledik. Eğitim alanında en büyük hamleyi ise Antalya gerçekleştirdik. Altı tane okul yaptırdık. Diğer bir yandan bu yıl getirdiğimiz sistem sayesinde ÖSYM’ sınavına girecek olan öğrencilerin yarısı üniversiteye girebilecek.

18 yaşına kadar olan bütün gençleri, çocukları “isterse anası babası olmasın” güvenlik şemsiyesine aldık. Manavgat’ a Adalet sarayını getirdik. Bir eksiğimiz kaldı. Ağır ceza. Biliyoruz ki Manavgat Ağır ceza’yı hak eden bir ilçemiz. Onu da en kısa zamanda yerine getireceğiz. Ağır cezayı getireceğimiz ilçelerden biri de Korkuteli ve sırayla diğerleri olacak. Ayrıca yarın Antalya Adalet Sarayını da açacağız, dedi.

Hükümetimiz döneminde Emniyete 52 bin yeni polis atadık. Biz göreve geldiğimizde %25 olan üniversiteli polis sayısını % 75 çıkardık. Geçen gün bir siyasi partimiz talihsiz bir açıklama yapmış yine. Bu ülkenin polisi siyasi bir partinin değil, tüm ülkenin polisidir, emniyetidir.

Manavgat çayı ile ilgili projelerimiz var. Demirciler köyünde uygun yer bulundu. Organize Sanayi Bölgesi kurmayı düşünüyoruz. Bu işin sıkı takipçisi olacağız.

Spor tesisleri için de kolları sıvadık. Gençlik ve Spor Bakanını davet ettik, konuya el attı. Yer tahsisi yapıldı. En kısa zamanda 3000 kişilik spor tesissini yapıp Manavgat’ a kazandıracağız.

Bizim burada tüm bu projeleri hayat geçirecek, bizimle uyumlu çalışacak bir belediye başkanına ihtiyacımız var. Ne yazık ki bugüne kadar belediye başkanınızı görmek nasip olmadı diyerek rahatsızlığını dile getiren Şahin, inanıyorum ki Manavgat’ın ve Manavgatlının geleceği için bizimle uyum içinde çalışabilecek bir Belediye Başkanını Manavgat’ lı bu defa seçecek ve Manavgat’ a yaraşan hizmetlerden sonuna dek faydalanacak diyerek konuşmasını bitirdi. Saat 18 de başlayan toplantı saat 21.30 sıralarında Mehmet Ali Şahin’in konuşmasıyla son buldu.

Toplantıya katılamayıp da Telgraf çekenler arasında ise Enerji Bakanı Hilmi Güler Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırı, Bayındırlık Bakanı Faruk Özak, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Elazığ Diyarbakır Milletvekillerinden bazı isimler vardı.

Ak Partinin aday adayları

Manavgat belediye Başkan Aday adayları;

Cemil Yiğit

Hasan Coşkun

Dr. Ali Çetin

H. İbrahim Kendiroğlu

M. Nurettin Kalelioğlu

M. Ali Torun

Süleyman Öz

Oymapınar: Mehmet Bozkurt,

Gündoğdu: Hüseyin Nalcı

Çolaklı : Ercan İşbilir, Dr. Mustafa Er, Av.A. Uğur Yanık

Evrenseki : Recep Barut

Side : Şefik Bulut, Abdülkadir Uçar

Taşağıl: Adil Aydın

Sarılar : Mahmut Şimşek

Kızılot: Mehmet Uysal, Hüseyin Uysal

Ilıca: Rafet Ünal

İl genel meclis üyeliği aday adayları;

Mahmut Kara

Sami Gündoğdu

İrfan çetin

Mehmet Erol

Veysel Karahan

Mahmut Yılmaz

Belediye Meclis üyeliği aday adayları,

Yahya Özata

Kerim Kaya

Fuden Eres

Kurtuluş Olçay
 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..