Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '13

 
Kategori
Siyaset
 

AK Parti neden açık ara önde?

AK Parti neden açık ara önde?
 

Aslında, AK Partinin oy oranı olarak açık ara önde oluşu, çok  bilinmeyenli  bir denklem değil. AK Parti'nin son on yıldaki ezici seçim zaferleri için farklı saptamalar yapılabilir. İcraatlar, halkın diğer partileri denemiş olması, lider farkı gibi pek çok unsur değerlendirilebilir. Benim değerlendirmem ise partilerin özellikle teşkilat çalışmaları arasındaki farka dayalı olacak.

Üç partinin internet sitelerini incelediğiniz zaman,  aradaki farkı rahatça görebiliyor ve oy farkının daha buralardan başladığını hissediyorsunuz: MHP'nin sitesi Bahçeli ağırlıklı. MHP tabanında Sayın Bahçeli ne kadar fanatiğe sahip bilinmez ama, site tamamıyla Bahçeli resimleri ve araya serpiştirilen Alparslan Türkeş resimlerinden oluşmakta. Sadece küçük bir haber penceresiyle bazı milletvekillerinin demeçlerine yer verilmiş. Teşkilat çalışmaları ya da benzeri herhangi bir ize rastlamıyorsunuz. Geçmişte teşkilatçılığın Ülkemizdeki en iyi örneklerini veren MHP nin sitesi oldukça fakir bir görüntü veriyor açıkcası.

CHP sitesi ise biraz daha hareketli. En azından bazı milletvekillerinin resimli teşkilat  ziyaretleri haber yapılmış, ama teşkilatlara ilgili yine herhangi bir iz göremiyorsunuz. Teşkilatların çalışmalarından çok  Genel Başkan'ın katıldığı davetlerin görüntü ve haberlerine yer verilmiş.

AK Parti ise Genel Başkan partisi olmasına rağmen Teşkilat çalışmalarına ve  Başkan yardımcılarının haberlerine geniş yer ayırmış. Diğer partilerde olmayan teşkilat haberleri ve her ilin ayrı ayrı  çalışmalarının olduğu bölümler mevcut.

İnternet siteleri çok ölçü olmayabilir ancak özellikle teşkilatlara verilen önemi göstermesi, çalışmaların izlenmesi ve taşra teşkilatlarının canlı tutulması adına önemli bir gösterge. Bu sitelere baktığınızda, zaten hangi partinin ne kadar çalıştığını (teşkilatçılık adına) görebiliyor, kimin işi ciddiye aldığının farkına varabiliyorsunuz.

Teşkilatlar siyasetin temel taşlarıdır. Temel taşlarınızı ne kadar sağlam tutarsanız üstünde o kadar rahat yükselebilirsiniz. Neredeyse 2014 seçimleri için hazırlıkların başladığı şu günlerde MHP biraz da süreci bahane ederek düzenlediği mitinglerle hareketlenirken CHP ise daha çok iç çekişmeleriyle gündemde. Bu partilerde iller bazındaki teşkilatların ciddi bir çalışmasına rastlanmazken AK Parti'de milletvekillerinin sahada sürekli çalıştıklarını ve yazılı medyadan, televizyonlara, yerel basından internet sitelerine, Üniversitelerden (protesto edileceğini bile bile), çeşitli sempozyumlara kadar her  platformda aktif olduklarını görebiliyorsunuz. Tabi ki iktidarın nimetlerinden faydalandıkları gerçeğinden, ya da muhalefetin bir kısmının cezaevlerinde olduğu ve sindirilmesi gerçeklerinden de bahsedebiliriz, ama bunların hiçbiri muhalefeti çalışmaktan ve işlevini yerine getirmekten alıkoymamalı. Hele hele il ve ilçe teşkilatlarını aktif tutmamanın hiçbir bahanesi yoktur.

AK Parti bilinçli bir şekilde Bakanlarını dahi sürekli il il gezdirirken muhalefetin milletvekillerini, Genel Başkan Yardımcılarını kullanmaması, adeta il ve ilçelerde seçim haricinde kendini unutturması şu an ki durumlarının sebepleri olsa gerek.

Özetle, Ülkemizdeki siyasi arenada İktidar, çalışması gerekenden hep daha fazla çalışarak, muhalefet ise çalışması gerekenden daha az çalışarak oy farkının açılmasına katkıda bulunuyor. Güçlü bir ülke ve olması gereken demokrasi için iktidar kadar muhalefette lazım. Ama işin açıkcası (Ülkem adına) benim bu muhalefetten umudum yok.......

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..