Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '13

 
Kategori
Siyaset
 

Ak Parti Türkiye’yi alıştıra alıştıra şeriat devletine doğru sürüklüyor

Ak Parti Türkiye’yi alıştıra alıştıra şeriat devletine doğru sürüklüyor
 

Türkiye’de içki yasak değil ama izin verilen belirli yerlerde satılabilecek. İzni kim verecek? Ak Parti. Bura okula yakın, bura camiye yakın, izin vermiyorum. İçki şişelerinin üzerine sağlığa zararlıdır yazılacak. Yani aslında yasak etmek istiyor da oluşacak tepkiden çekiniyor. Böyle böyle milleti alıştıracak.

İçki içmeyenler ne kadar?%20. İçenler? %20. Aradakiler (yani isteyen içsin isteyen içmesin diyenler) %60. Normalde uygulamanın aradakilerin istediği gibi olması gerekir. Ama bence Ak Partinin alkol düzenlemesi resmen ülkede içki yasağının başlamasıdır. Ve bu durumda uygulama %20 içki içmeyenlerin istediği gibi olacaktır.

Şerri hükümlere göre Müslüman’ım diyenlere (kimliğinde Müslüman yazanlara) dinin hükümleri zorla uygulanır. Ak Parti bunu yapıyor. Bu bir düzenleme değil, içki içmenin Türkiye’de yasak edilmesidir. Bu yasaktan hareketle ülkede kökleşmiş olan Ak Parti hanedanlığının ilerleyen zamanlarda sokaklarda ellerinde cop ile ahlak polisi dolaştıracağını, hatta insanların boğazlarına ip bağlayarak zorla camiye namaz kılmaya götürebileceğini düşünebilirim.

Biz içki içmeyenlere bir şey diyor muyuz? Hayır; inancı öyledir, tercihi öyledir; saygı duyarız. Hatta ayıp olmasın diye yanlarında içmemeye çalışırız. O halde kadıların, şeyhülislamların Osmanlısında bile tamamen yasak edilmemiş içkinin 21. yüzyılda yasak edilmeye çalışılmasının gayesi nedir. Ak Partiyi tutan tek dal dindarlıktır. Ak Partinin bu dalı koptuğu zaman ortada parti diye bir şey kalmaz. Ve Ak Partinin gizli hedefi Türkiye’de İran tarzı bir İslam devleti kurmaktır.

Dikkat edilirse yasak konuları özenle seçiliyor. Önce zina kanundan çıkarıldı; çünkü failleri yeteri kadar ceza görmüyordu. Öyle ya devlet zina yapanları astı mı kesti mi öldürdü mü? 3–5 yıl yat çık. O da yakalanırsan. Yani böyle, zinakarları korkutup zinayı ortadan kaldırmak mümkün değil. Serbest bıraktı. Ve böylece Ak Parti hem özgürlükçü bir parti imajı kazandı hem de sorunu çözdü. Nasıl mı? Zina yapan kadınlar biner biner öldürülünce amaç hâsıl oldu. Ve bütün bunlar Ak Parti ile ilişkilendirilmedi.

Sonra internette düzenlemeye gittiler. Yasak değil, düzenleme.  Tümüyle internet yasak deseler olmayacak, sözde zararlı bazı sitelere yasak getirdiler. Bugün internetin %50’sine erişim yok. Erişim olan sitelerde ise Meydan Larus ansiklopedisi ve cami resmi var. Google’deki bilimsel tanımları bile İslami şekilleriyle değiştirmişler. Suyun faydalarını soruyorsun, Gazali’nin kitabından açıklama geliyor. Sanki suyu Gazali buldu.

Artık çocukları eğlence yerlerinden toplamıyorlar. Çünkü bu çok büyük tepkiye neden oldu. Doğrudan özgürlüklerle ilişkilendirildi. Sigara yasağı ile sempati toplayıp içki yasağına zemin hazırladılar. Bugün içki yasağının zemini hazırdır. Sağlık insanların hassas olduğu konu. Ve gerek sigara gerekse içki nedeniyle insanlar çok zarar gördüler. Yani yasağa destek var. Ancak her iki tarafın yasak gerekçesi farklı. Ak Parti dini nedenle, halk ise sağlık nedeniyle içki yasağını destekliyor. Ve Ak Parti halkın bu hassasiyetini kullanarak amacını gerçekleştirmek üzere.

Ak Parti her şeye müdahale ediyor. E piyasaya da müdahale etsin. Halk durmadan kazıklanıyor. E orada dini bir amaç yok ki niye müdahale etsin. Yani Amerika’nın petrol olmadıkça müdahale etmediği gibi Ak Parti de dini bir amaç yoksa müdahale etmiyor sanki. Ahmet’in 5 liralık bir malı 10 liraya almasını engellediği zaman dine bir faydası mı olacak? Ama içki öyle mi? Kuran haram diyor. Ve Ak Partinin gizli misyonu din için mücadeledir. Sokaklarınız bile onun için yapılıyor. Siz AKP’ye sempati duyacak, oy vereceksiniz; onlar da şeriatın hükümlerini tıpkı içki yasağı gibi getirecekler.

Biz içkiyi mi savunuyoruz. Din haram diyor, niye savunalım ki. Derdimiz başka. Ya insanlar özgür olduklarına inanıyorlar. Dine inanan var inanmayan var. Ülkede Aleviler var, azınlıklar var, ateistler var. Bunlar senin inandığın dinin kapsamına girmiyorlar ya da girmek istemeyebilirler. Bütün bunlar ortadayken silme genel uygulama olur mu?

Şimdi sana karşı olanlar daha karşı olacaklar. Ülkede laik-dindar bölünmesi derinleşecek. Senin kafasına vurarak içki şişesini elinden aldığın adam koşarak camiye mi gider sanıyorsun; yedi ceddine düşman olacak. Yazık değil mi insanları böyle bölüyorsun. Zıkkımın kökünü içsinler sana ne. Sorarsa Allah sorar hesabını. Dini bu zararlılardan uzak tut, içmeyenleri koru, dini bilmeyenlere anlat, Allah ıslah etsin de; senin yapacağın bu. Bu arada bu yasakların Türkiye’yi böleceği endişesini taşıyorum. Böyle bir şey olduğu takdirde Ak Partiyle birlikte ona oy veren ve destekleyenler de sorumlu olacaklar. Aslında Ak Partinin uygulamaları nedeniyle mağdur olanların ayrı bir devlet talep etmeleri de ilerleyen zamanlarda gündeme gelebilir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..