Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '21

 
Kategori
Siyaset
 

AK Parti Ve Haçlı Muhalefet-5

Batılılar, Mustafa Kemal’e olan sevgilerine karşılık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hiç hazzetmezler. Peki neden ?

Kaldığımız yerden devam etmeden önce, bunu örnekleriyle açıklamaya çalışalım :

...

Bu konuda ilk sözü, ABD'li Demokrat Senatör Mark Udall'a bırakıyoruz :

"ABD Demokrat Parti Colorado Senatörü Mark Udall, 'Mısır’a Bir Atatürk Lazım' :

ABD’de Demokrat Parti Colorado Senatörü, (2011’de) 'Mısır’da bir Atatürk’e ihtiyaç olduğunu' söyledi. Silahlı Hizmetler Komitesi ve İstihbarat Komitesi’nin de üyesi olan Senatör Udall, bir soru üzerine :

'Türkiye’nin 100 yıl önce gördüğü gibi, gerçekten bir Atatürk’e ihtiyacımız var. Bence Türk ordusu, Mısır ordusunun bu durumda oynayabileceği rol için iyi bir örnek' dedi." (1)

...

Şu an ABD Başkanı olan Joe Biden, Demokrat Partilidir. Joe Biden'ın : 'Erdoğan’ı değiştirmek için içerdeki muhalefete yardım edeceği' ifadesi, cümle alemin malumudur. 

Bunun nedenini anlamak için, lütfen bir Akdeniz Haritasına bakınız ve Suriye / Şam, Mısır / Kahire / Süveyş ve Türkiye / Boğazlar'ın güçlü bir devlet tarafından korunmasının yanında, güvenliğinin de sağlandığını düşününüz.

Bu durumda :

a) Çin ve Hindistan (ile yapılan Doğu-Batı) Ticareti nasıl sağlanacaktır ?

b) Bu bölgeyi güçlü bir donanma - hava savunma unsurları ile kontrol eden devletle, kim nasıl başa çıkacaktır ?

c) Uluslararası bir anlaşmazlık halinde, bu bölgenin hakimi olan devletle hangi şartlarla bir antlaşma masasına oturulacaktır ?

...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın döneminde ülkemizin savunma sanayinin hangi noktaya geldiği ve “S-400 Meselesi”nin arka planında : 

-Türkiye’nin bölgesinde güçlenmesi ve güçlenmesi ile birlikte bağımsız bir siyaset izlemesi, izlenen bu siyasetin; bölgede hesabı/çıkarı olan Amerika, Fransa, Almanya vb. çıkarlarına ters düştüğü ve zarar görecek olmaları mı vardır?

* * *

İkinci Haberimiz (31 Ocak 2021) :

"Bugünlerde ABD Kara Kuvvetleri’nin dergisi Military Review’un (son sayısında), Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşı’ndaki askeri liderliğini öven bir makale yayınlandı.

Binbaşı Eric Venditti imzalı ‘Gelibolu Kayası. Mustafa Kemal’in Liderliği’ başlıklı yazıda, müttefik kuvvetler Gelibolu’ya çıkarma yaptığında, şansın ‘parlak zeka’ ve ‘kuvvetli irade’ye sahip yetenekli bir komutanla Türklerden yana olduğu belirtildi. Yabancı güçler, Arı Burnu’na çıkarma yaptığında, Mustafa Kemal’in yedi kilometre ötedeki Bigalı köyünde olduğuna işaret edilen yazıda, övgü dolu şu sözler yer aldı :

'Doğru zamanda, doğru enstrümanlarla, doğru yerdeydi. Ancak bu tek başına zaferi garanti etmiyordu, lidere ve nasıl liderlik ettiğine bağlıydı. Operasyon sürecinde bir komutanın altı eyleminden beşini büyük etkiyle tatbik etti, askerlerini motive etti, düşmanı durdurdu.' ” (2)

* * *

Bu noktada, gerçekleri ortaya koyabilmek adına şu notların aktarılması gerekmektedir :

- İngiliz-Fransızların asıl amaçları, o dönemde Çanakkale’yi geçmek değildi. Amaçlanan, Mısır meselesinden dolayı Osmanlı Ordusunun orada oyalanmasıydı.

- İngiliz-Fransızlar, Çanakkale’ye eski gemilerle gelmişler ve bunlar, 2.Abdülhamid’in zamanında yaptırdığı tabyalardan yapılan top atışları ile batırılmıştır.

- Çanakkale Müstahkem Mevkii Komutanı Albay Cevat Bey ‘18 Mart Kahramanı’dır. Bu savaşlarda komutan olarak ayrıca : Mustafa Kemal, Esad Paşa (Bülkat), Fevzi Çakmak ve Kazım Karabekir vardır.

- Hem İngilizler hem de Mustafa Kemal : "Bir kara ordusu olmadan, Çanakkale geçil(e)mez” demiştir. (3)

Ve İngilizler Çanakkale’ye bir kara ordusu getirmemiştir.

Bununla birlikte resmi tarihimizde olduğu gibi, her şeyi bir kişiye mâl etme / yakıştırma alışkanlığımızdan kurtulmamız gerekir.

Milli Mücadele bir İslam Davası olarak başladı ve o şekilde bitti. Bu zaferin kazanılmasında hem Yüce Milletimizin / Ordumuzun hem de İslam Aleminin maddi-manevi değerli katkıları unutulmamalıdır.

Çanakkale’de Mustafa Kemal’in komuta ettiği üç alaydan ikisi, Arap Askerlerinden kuruludur. Ve Binlerce Arap Kardeşimiz Çanakkale’de (İslam Davası uğruna) şehit olmuştur. (4)

* * *

Üçüncü Haberimiz (29 Eylül 1929 tarihli The New York Times gazetesi) :

Türk Hükümeti, İlerlemenin Gerçek Yolu Olarak, Halkına Amerikanlılaşmasını Emrediyor.

(Amerika) Birleşik Devletler’in etkisi, neredeyse hiçbir Amerika’lı bunu farketmeden; Yeni Türkiye’deki, Fransa’nın (önceki) geleneksel kültür etkisininin ve Kur’an’ın ahlâki etkilerinin yerini alıyor.

Reformun çok sayıdaki gel-git dalgalarından etkilenen genç cumhuriyet, şimdi yeni bir dönüşüm denizine girmek üzere. Kemâlist hükümet bu denize 'Amerikanizm' diyor.

Bu sonbahardan başlamak üzere, tüm Türk okullarında İngilizce öğretilmesi için Ankara tarafından emir verilmiş olması, Türkiye’de baskın olan Fransız kültüründen uzaklaşmanın önemli bir işaretidir.

Hükümetin önemli sözcülerinden ve Başkan (Mustafa) Kemal’in en yakın arkadaşlarından biri olan milletvekili Falih Rıfkı Bey, günlük resmi gazete olan Milliyet’e şöyle yazdı :

'Doğa, şehirler, bilim, bilgi ve insanların, hepsinin tamamen yeniden yapılandırılması gereken bir millette –ki bu bizimki oluyor-, Amerikanizm ama Avrupalılık değil, reformun temeli olarak vazife görmelidir. İlk adım, İngiliz dilinin geniş bir şekilde yaygınlaşması olmalıdır. Amerikan ruhunu benimsemek için, sadece üretim yöntemlerimizi değil, eğitim sistemimizi de değiştirmeliyiz.' ” (5)

* * *

Dördüncü Haberimiz : Robert / Boğaziçi Okulunun kurulması (1860-Girit İsyanı / ABD'li Amiral Farragut) :

"Osmanlı Devleti’nin ilk yabancı okullarından biri olan ve Bebek İlahiyat Okulu adıyla açılıp, ardından Robert Kolejine ve en sonunda da Boğaziçi Üniversitesi’ne dönüşen eğitim mekânının; Amerikalı Misyoner Cyrus Hamlin tarafından açılışına ilk başlarda izin verilmez.

Rahip Hamlin okula izin alabilmek için devreye sokmadık kişi bırakmaz. Ancak durum Girit İsyanı ile bir anda değişir. O sıralarda ABD’li Amiral Farragut, Bâb-ı Âli’ye gelmiştir. Hamlin bu kez şansını bu Amiral üzerinden denemeye karar verir ve okul izni için Amiralden aracılık etmesini ister. Bunun üzerine Amiral, Bâb-ı Âli’den Hamlin’in istediğine müspet (olumlu) cevap verilmesini, aksi halde Akdeniz’e Yunanistan lehine zırhlı gemiler göndereceği tehdidinde bulunur. İşte bu tehdit, okulun açılışının iznine sebep olacaktır." (6)

* * *

Amerika ve Avrupa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı neden iktidarda görmek istemiyorlar ?

Cevabı Amerikalılara bırakalım :

“10 yıldan fazla bir zamandır Türkiye’de faaliyette bulunan Amerikan Yardım Programı, şimdi meyvelerini vermeye başlamıştır. Önemli mevkilerde Amerikan Eğitimi görmüş bir Türk’ün bulunmadığı bir bakanlık ya da bir iktisadi devlet teşebbüsü hemen hemen kalmamıştır. Halên bulundukları kuruluşlarda ilerici kuvvet niteliğini taşıyan bu kimselerin, kısa zamanda genel müdürlük ya da müsteşarlık mevkilerine geçmeleri beklenir. AID, bütün çabalarını bu gruba yöneltmelidir.” (7)

* * *

1860’lı yıllardan günümüze, 2021 yılı Şubat ayına geliyoruz.

4 Şubat 2021 tarihinde “Amerika’nın Sesi” isimli haber sitesindeki yayın, durumu çok güzel özetlemektedir :

“Türk Seçmen İçin S-400 mü Daha Önemli, Yoksa Ekonomi Mi ?

Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 sistemlerini başka bir ülkeye vermesi, sistemleri aktive etmemesi ve bunun ABD tarafından düzenli ve sürekli olarak denetlenmesi gibi pek çok seçenek tartışıldı. Alan Makovksy, ABD Kongresi’nin kabul ettiği Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası’nın (NDAA) Türkiye’nin S-400’lere sahip olmaması gerektiğini açık bir şekilde belirttiğini hatırlattı.

Makovsky, bunun farklı bir şekilde ifade edilse bile, ABD’nin Türkiye’nin S-400’leri kullanamayacağına ilişkin gece-gündüz güvenceye sahip olması gerektiği anlamına geleceğini vurguladı. Makovsky, 'Bu nasıl yapılırsa yapılsın, kaçınılmaz olarak Sayın Erdoğan için son derece mahcup edici bir durum olacak. Bana kalırsa buna razı gelmek zorunda kalabilir. Türk seçmenini ekonomi mi daha çok kaygılandırır yoksa S-400 kararının arkasında durup durmaması mı ? Bence Türk seçmen için ekonomi daha önemlidir. Bir sonraki seçim 2023’te. Türkiye S-400’lerden şimdi vazgeçerse seçmen bunu o zamana kadar unutabilir ama ekonomiyi unutmaz. Sayın Erdoğan’ın bu konuda gururunu bir kenara bırakmasının mümkün olabileceğini düşünüyorum' diye konuştu." (*)

...

Amerikalı yetkili açık olarak Cumhurbaşkanını-Ülkemizi ne ile tehdit etmektedir?

"Ya dediklerimizi yaparsınız, ya da ekonominizi mahvederiz !" (Bunu eski başkan Trump da söylemişti)

İşte Modern Batı, işte Hukukun Üstünlüğüne (sözde) inananlar, işte Demokratik ve Seçimle İktidara Gelenleri, kaba güç ile devirme niyetleri tehditler.

Sizce Müslüman Türk seçmeni, Amerika’nın bu tehdidini dikkate alır ve Erdoğan’ı Amerika karşısında yalnız, sahipsiz bırakır mı ?

* * *

ŞİMDİ, BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİNE YENİ ATANAN REKTÖR MELİH BULU’NUN, NEDEN İÇ-DIŞ "HAÇLI MUHALEFETİ" TARAFINDAN O MAKAMDA İSTENMEDİĞİ AÇIK OLARAK ANLAŞILMIŞ MIDIR ?

VE BU AKTARILANLARI, ÖNCELİKLE "HAÇLI MUHALEFET" ÖĞRENMELİDİR.

İNANIYORUZ Kİ, yukarıdaki yazılanları : “Kuşlar, çiçekler, böcekler, ağaçlar, barış, kardeşlik, özgürlük, eşitlik (!)” gibi süslü ve soslu sözlerle aldatılanların büyük çoğunluğu hiç bilmiyordur.

...

1) Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hâlâ anlamadın mı? Hadi gel." (Tarih : 30 Mayıs 2013)

2) ”Mesele Rektör Melih Bulu değil arkadaş, sen hala anlamadın mı?" (Tarih: Ocak-Şubat 2021)

...

PEKİ  “MESELE” NEDİR ?

Ülkemizin önemli idari makamlarının başındaki "Batılı Kültüre Göre Yetiştirilmişler"in yerlerine, bu topraklarla, Anadolu Kültürü ile yoğurulan insanların yetiştirilerek yerleştirilmesi ve sonrasında da, ülkemizin hızlı adımlarla kalkınması ile Batı'nın sömürgeliğinden (tam manası ile) kurtarılacak olmasıdır.

Haçlı Muhalefetin hazımsızlığının, çırpınışının arka planında olan budur.

* * *

Bölümü bitirirken, "Haçlı Muhalefet neden İstanbul Havalimanı’na da ısrarla karşı koymuştu ?" Sorusuna da bir cevap arayalım :

1) THY’nin Başarısı, Dünyanın en saygın öğretim kurumlarından olan Harvard Üniversitesi'nde ders oldu. Acaba ODTÜ ve Boğaziçi’nde de bu milli gururumuzun başarısı ders olmuş mudur ? Veya siz bu konuları (merkez !) medyamızda okudunuz mu ?

2) THY, 203 noktaya doğrudan uçuş yapmaktadır. Böylesine bir uçuş ağı olan Dünyada ikinci bir havayolu şirketi yoktur.

3) THY (2019 yılında) 74 milyon yolcu taşıdı. Transit yolcu sayısının ise 24 milyon 569 bin.

4) THY, 16 yıl önce 66 uçakla, 10.4 milyon yolcuyu 103 noktaya taşıyabilmekteyken; 2017’de, 329 uçakla, 68,6 Milyon (2019'da, 74 Milyon) yolcuyu dünyadaki 300 şehre ulaştırabilmektedir.

5) 2000’li yılların başında Bir an önce yabancıya satalım da rahatlayalım diye bakılan şirketi, 2002-2017 döneminde yolcu sayısında 6 kat, uçak sayısında 5 kat, uçuş noktasında 3 kat büyümüştür.

6) "AVRUPA’NIN EN İYİSİ: Türk Hava Yolları, Avrupa’nın en iyisinin belirlendiği 'Best Airlines in Europe' sıralamasında ilk sırada yer aldı. THY’yi Avrupa sıralamasında Lufthansa, Swiss, British Airways ve Austrian takip etti…" (**)

...

THY, kimleri geride bırakmış ? Alman ve İngiliz Havayollarını.

Almanların ve İngilizlerin "uzaktan kumandalı" iletilen “Yaptırmayız !” tepkisini; rakip devlet / şirket olarak bu işte kaybeden taraf oldukları için anlarız da... Güdümlü Haçlı Muhalefetin “İstemezük !” çırpınışlarını, kim ve ne adına yaptıklarını anlayamıyoruz.

... 

Devam edecek...

- AK Partinin, Deprem ve Afetler karşısında gösterdiği çabalar, halkımız tarafından beğeniliyor ve takdir görüyor mu ?

...

www.canmehmet.com

AÇIKLAMA VE KAYNAKLAR :

(*) https://www.amerikaninsesi.com/a/turk-secmen-s400leri-unutur-ama-ekonomiyi-unutmaz/5765659.html

(**) Daha fazlası için bkz : http://www.canmehmet.com/harvardda-ders-olan-thynin-basarisi-odtu-ve-bogazicine-ders-oldu-mu-1.html

(1) 11 Şubat, 2011, Salam News, Bakü. Daha fazlası için bkz : http://www.canmehmet.com/misirin-isyan-gercegi-abd-senatoru-mark-udall-misira-bir-ataturk-lazim-son.html   

(2) https://www.hurriyet.com.tr/dunya/amerikan-askeri-dergiden-ataturke-ovgu-parlak-zeka-guclu-irade-41728861   

(3) Bkz : http://www.canmehmet.com/canakkale-tuzak-miydi-savasi-almanya-kazanirsa-somurgesi-ingiltere-kazanirsa-mahvoldunuz-3.html

(4) Kaynaklar için bkz : http://www.canmehmet.com/batililar-ve-trump-sagolsun-bize-kendilerinin-ve-arap-kardeslerimizin-gercek-yuzunu-ogrettiler.html

(5) Daha fazlası için bkz : http://www.canmehmet.com/halkimiz-chpnin-ingiliz-ve-amerikanciliginin-nedenini-ve-ortadogu-planina-olan-destegini-bilseydi.html

(6) Yararlanılan eser, “Robert Kolej Uğrunda Bir Ömür” İstanbul: Dergâh Yay., Kasım 2012. Daha fazlası için bakınız: http://www.canmehmet.com/yabancilar-hedef-ulkelerde-okul-ve-askeri-usleri-nasil-acabilmekte-ve-izin-alabilmektedir.html

(7)  “AJAN OKULLARI”. Yazar : Necdet Sevinç. Sahife : 21 (“Sanık Yazılar”, Necdet Sevinç, S.163). Daha fazlası için : http://www.canmehmet.com/turkiyede-ne-degisti-de-az-gelismislik-zinciri-kirildi-ve-yuksek-teknoloji-uretilmeye-baslandi.html

 

 
Toplam blog
: 1117
: 1768
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

Ticari ilimler akademisindeki öğrenciliğim sırasında, bir kamu iktisâdi kuruluşunda başladığım ça..