Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

AK Partili kadınlara “şiddet” konferansı

AK Partili kadınlara “şiddet” konferansı
 

Kadın sığınma evi istiyoruz…


AK Parti Kadın Kolları Beykoz İlçe Başkanlığı, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda, Kadına Şiddet konulu bir konferans düzenledi.

AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Hanefi Dilmaç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevim Gülşen, AK Parti İlçe Yöneticileri Mithat Güner ve Kadir Alarçin ve Meclis Üyesi Fatih Yılmaz’ın da katıldığı konferansı çok sayıda partili izledi.

Programın sunuculuğunu Gaye Zayıf yaptı.

Gaze Zayıf’ın sunumunu yaptığı programda konuşan Kadın Kolları Başkanı Sevim Gülşen, Konferansı şiddete uğrayan kadınları bilgilendirmek amacıyla düzenlediklerini ifade ederek, “Biz Beykoz’da kadına şiddeti önlemek adına Alo 184 hattı kurarak sizlere yardımcı olmayı hedefledik. Sizleri bilgilendirmek için Av. Gündüz Gececi aramızda, sizlerle söyleşi yapıp bilgilenmenizi sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Avukat Gündüz Gececi, yapmış olduğu bilgilendirmede ise, sinevizyon göstersisi eşliğinde şu bilgileri verdi:

Sadece kadın olduğu için bir insanın şiddete maruz kalması affedilir bir durum değildir. Şiddet uygulamak için ne yazık ki kadın olmak yeterli sebep gibi görünüyor. Bu durumun en üzücü tarafı ise kadına şiddet uygulayan büyük bir çoğunluk kitlesinin üniversite mezunu olmasıdır. Dolayısıyla bu işin eğitim ile ilgisi yok gibi görünüyor. Kadın dünyanın neresinde olursa olsun aynı şiddete maruz kalıyor. Ve üzücü olan ise kadına yapılan bu şiddet normal karşılanıyor.

Artık ciddi tedbirler alındı.

Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar günü olarak, şiddete hayır günü ilan edildi. Artık kadında boş durmayacak. Kendine şiddet uygulayanları ilgili makamlara şikâyet edecek. Fiziki, Ekonomik, Psikolojik, Cinsel olarak aile içi uygulanan çeşitli şiddetler mevcuttur. Kadınımıza uygulanan şiddete artık yeter diyoruz. Sizlerde bilgilenin ve gerekli yerlere şikâyetinizi yapın. Bunun için sizlere birer kitapçık dağıtacağız. Sizler bu olayları nasıl karşılıyorsunuz? Bu konuda neler yapıyorsunuz?

Avukat sorulara da cevap verdi…

İzleyicileri arasından söz alan Bahriye Kaya, “Bizlere şiddet uygulayan erkekleri bizler yetiştiriyoruz. Dolayısıyla kadınları suçlu buluyorum. Demek ki iyi yetiştiremiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kadın sığınma evi istiyoruz…

Yine izleyenlerden birisi Beykoz’da kadın sığınma evi istediklerini ifade ederek, bunun ne zaman yapılacağını sordu.

AK Parti Kadın Kolları Beykoz İlçe Başkanı Sevim Gülşen ise, bu talebe istinaden, "Beykoz kadın sığınma evi açılacak. Belediyemiz bu işin içine girdi. Hatta temeli atıldı” açıklamasını yaptı.

 
Toplam blog
: 141
: 515
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

1972 yılında Rize Güneysu'da doğdu. Eğtim hayatını orada tamamladı. Zaman içinde Avrupa'nın bir ç..