Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

AK Partinin "dincilik" aşısı!

AK Partinin "dincilik" aşısı!
 

Bizim laikçi öğretmen arkadaşlar ortak karar almışlar; AKP'nin getirdiği bu "aşı" yı yaptırmayacaklarmış. Ne kendilerine ne de çocuklarına aşıyı istemiyorlarmış.

Arkadaşların tepkisi, aşının kendisine değil, aşıyı ülkeye getiren AK Parti hükumetine... Madem ki bu aşı AKP'nin aşısdır, elbette bir "yan etkisi" vardır anlayışı bu..

Ben de düşündüm ve Sağlık Bakanı'nın "yaptırın" diye uğraştığı bu aşının nasıl bir yan etkisi olacağını bulmaya çalıştım:

Aşıyı getiren AKP olunca, elbette insanın aklına bu aşının gençlerimiz ve çocuklarımız üzerinde "dincilik" yan etkisi gösterme riski oluyor. Ya bu aşının içinde, insanları dine yönlendiren, manevi duyguları güçlendirici bir gizli kimyevi madde varsa???

Baksanıza Hükümet işe öğrencilerden ve öğretmenlerden başlıyor; demek ki, öncelikle "laik eğitimin" temeline dinamit konmak isteniyor. Ya "laikçi öğretmenlerimiz" bu aşının etkisiyle günahlardan uzaklaşıp namaza, niyaza sarılırsa... Hatta doz aşımı durumunda bazıları giderek "tarikatçi" falan olursa!!!

MHP'nin eski Sağlık Bakanı da kendi üsluplarıyla "vurdurmayın bu aşıyı" diye bağırıyor. Elbette onun da bir bildiği olmalı... Ama ben Sayın eski bakana şunu hatırlatmak isterim ki, eğer bu aşı sizin döneminizde getiriliyor olsaydı, "bu ırkçılık aşısıdır" diye, itirazlar olabilirdi.

Bu aşı, bir CHP hükumeti döneminde gelseydi, bu defa da "dindar" vatandaş, "bunlar çocuklarımızın beynine dinsizlik yerleştiriyorlar" diye itiraz eder miydi? Burası Türkiye, eminim bu türlü karşı çıkışlar da olurdu.

Bilimmiş, tıpmış.. bunlar bizi fazla alakadar etmez. Bütün dünya "aşılansa" bizi bağlamaz. Bizim için önemli olan, işlerin kendi "siyasi görüşümüz" doğrultusunda yapılıp yapılmadığıdır.

Bir önceki blogumda Sağlık Bakanı'na çağrı yapmış ve "grip aşısından önçe şu memlekete 'paranoya' aşısı getirin" demiştim. Böyle bir aşı henüz yok ama olsaydı da farketmezdi. Aşıyı hangi siyasi iktidarın getirdiği önemli olurdu.

Aşı etrafında koparılan gürültüye bakınca, insan bunları düşünmeden edemiyor.

Bizleri kim bu kadar politika mahkumu etti. Naslı bir "aşıyla" aşılayarak bu ülke insanını bu kadar "önyargılı" yaptılar.

Yoksa, ta çocukluğumuzdan beri vurulageldiğimiz aşılar aslında bizleri iflah olmaz birer "önyargı" mahkumu yapmak için miydi?

Şimdi ben de kuşkulanmaya başladım!!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..