Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Ak partiyi bekleyen büyük problem ve Pkk'nın anti tezi

Ak partiyi bekleyen büyük problem ve Pkk'nın anti tezi
 

Çepnilerin tamgası, Çepniler savaşcı ve asi bir boyumuzdur!!!


Son anketlerde Mhp'de keskin bir yükseliş gözlemlenirken Ak Parti ve Chp'de ortak oranlarda bir düşüş gerçekleştiği görülmektedir.

Mhp'deki bu keskin yükselişin nedeni ne Bahçelinin politikaları ne de Mhp'nin üstün çalışması ile bağlantılı, bu durumun temel nedeni terör ile yapılan mücadeledeki göze çıplak olarak yansıyan absürtlüklerdir. 
 
Ak partinin oy deposu olarak gösterebileceğimiz İç anadolu aynı zamanda Mhp'nin de oy deposu olduğunu düşündüğümüzde iç anadolulu seçmenler artık ekonomiyi ulus gururuna tercih etmeyeceklerini siyasilere açık bir mesaj olarak verdiklerini rahatlıkla söylebiliriz.
 
Mhp'nin bu yükselişi uzun vadede % 30'lara kadar ulaşabileceğini gözlemlediğimi rahatlıkla söylebilirim. 
 
Ak parti suriye üzerinden eleştirilmeye ve partide doğal bir refleks ile kendini suriye konusunda savunmaya adaması terör örgütünün yaptığı eylem ve davranışları görememe ayrıca önlem alamama durumuna sevketmiştir. 
 
Terör örgütünün özellikle Hakkari , Şırnak üzerinde kurduğu tahakküm ve Bdp'nin söylediği doğru ise 400 km'lik alan hakimiyeti iç anadoluda yaşayan aslen Türk soyunun temsilcisi olan insanların içinde derin yara açmaktadır. Bu yarada yukarıda belirttiğim üzere Mhp üzerinde bir tepkime oluşturmaktadır. 
 
Bu teröre kontrol altına almaları için iki önemli adımı atmaları gerekiyor.
 
Bu adımlar; 
 
1- Mit'e yurt içi ve yurt dışı operasyon yetkisinin meclisten geçirilip, Mit'i bu durum için cesaretlendirmeleri gerekir. 
 
2- O bölgede bulunan şehir ve kasabalarda Pkk propagandası yapanları tespit edip bertaraf etmeleri gerekiyor. 
 
Ak partinin suriye politikasının yerinde ve olması gerekenden daha az müdahillik ile devam ediyor. Geçen sene Türkiye hiç bir çevreden Suriye konusunda askeri müdahalede söz edilmez ike bu köşemden suriyeye acil olarak askeri müdahale yapılması savunmuştum, bu durumun eskisi kadar yarar getirmeyeceğini bilmeme rağmen yine gücümüzü göstermek amacıyla askeri müdahalede ivedelikle bulunmamız gerekiyor.
 
Aksi durumda geleceğimiz parlak gözükmüyor. Suriye konusu tam bir satranç tahtası bu tahtada ne kadar gerekli adımları atarsanız o kadar çabuk oyunu bitirir ve galip gelirsiniz., bazı kesimlerde bunun arkasında Türkiyeye büyük yansıması olacak şeklinde ifadeleri çok sık duyuyoruz, bu arkadaşlara şunu söylemek isterim ne kadar çok korku ile hareket ederseniz o kadar çok zarar görürsünüz en iyi davranış cesur ve kendine güven duyan bir yaklaşım tarzıdır. 
 
Bu topraklar bizim ulusal güvenliğimizi ve geleceğimizi ilgilendiren topraklardır. Bu topraklara her kim hükmederse o tüm çevreye hükmeder, bu bölge tarihi levanten bölgesi geçmiş uygulamalara bakarak geleceği tahmin edebiliriz. İşte biz böyle bir bölgede duruyoruz ve konjonküre göre hareket tarzımızı belirlersek bu davranışın bize katkısı gelecekte ''0'' olabilir. 
 
Ak parti bu durumu iyi okuyor ancak hareket tarzına bu düşüncesini yansıtamıyor, eğer kaybetmekten korkuluyorsa inanın gelecekte kaybetmekten ise şimdi kaybetmek daha mantıklı olacaktır. Parti yöneticileri kendi istikballerini düşünüp de duruma daha fazla müdahil olmak istemiyorlarsa bunun için gelecekte isimlerin önüne farklı ünvanlar koyulacağını bilmeleri gerekir. 
 
Türkiye çok zor bir dönemeçten geçiyor, bu dönemeci en az hasarla atlatmak istiyorsak bunun için hem yöneticilerin hemde halkın korkusuz, cesaretli ve öz güveni yüksek olması herşeyden daha elzem gözüküyor. 
 
Toplam blog
: 22
: 1080
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

Tarih, felsefe, siyaset, teoloji, gizli servis konuları, kadim ve mistik konular ile hobi olarak ..