Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '14

 
Kategori
Güncel
 

AK Saray

AK Saray
 

Malumunuz, Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği içinde yeni bir Cumhurbaşkanlığı sarayı yapıldı. Adına da Ak Saray dendi. Parti üzeri bir kurumun kullanacağı yapıya parti adı verildi.

Tamam Atatürk'ün mirasını harcadın, yok saydın gitti ama parti üstü bir kurum için yapılan binaya neden partiyi çağrıştıran ad verilir ?

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki logo da alıntıydı, konutta alıntı !

Ben ilk duyduğum zaman güldüm. Aslında içim acıdı biraz çünkü bu kadar vizyonsuzca hareket etmelerini çok garip karşıladım.

 

***

 

Yani, 12 senedir iktidardasınız. Sürekli iyi yüzdelerle seçimleri kazanıyorsunuz. Ülke sizin ağzınızdan çıkan laflarla yönetiliyor. Eyvallah, halk iradesine saygı duyarım ve eleştirenlere de karşıyım ama insanda biraz geleceği görme durumu olmalıdır arkadaş ! Şahsen daha iyi bir Cumhurbaşkanlığı köşkü, Başbakanlık köşkü yapılmasından rahatsız değilim. Ülkenin imajı açısından sıkıntım yok. Ben, ülkenin beton zihniyetine dönmesinden rahatsız duyuyorum. Son zamanlarda yayınlanan grafiklerde başta İstanbul olmak üzere yeşil alan oranı inanılmaz düşüşte.

 

Bina yapacağına yeşil alanları arttırsanız ya İstanbul'da !

 

***

 

Öte yandan bina dikmenin, devlet kurumlarına son model araba almanın muasır medeniyet seviyesine gelmekle hiç bir alakası yok. Geri kalmış Hindistan'ın uzaya çıktığı dönemde gerek bilim gerek eğitimde hala bir arpa boyu yol gidememişsek biz gelişmiş bir ülke değiliz. Ama beton zihniyetin olduğu bir ülkede uzaya çıkmaktansa 300 milyon dolara konut yaptırmak daha mantıklıdır. O parayla yaşam odası yapmak, çocuklara kitap dağıtmak, eğitime harcamak...

Pek çok şey yapılabilir.

Unutmadan... 

İlgilenen okurlar için not düşeyim...

Uzaya 74 Milyon dolara araç yollayabilirsiniz.

 

***

 

Bahsi geçen binanın kaçak olduğu, ormanlık bölgeye yapılması iddiasına karşın yandaş medyadan bir kaç yandaş çıktı ''O bina Başbakanlık için yapılıyor. Sadece AKP değil, diğer iktidarlar için de yapılıyor. Neden karşı çıkıyorsunuz ?'' gibi bir soru sormuşlar. Takke düşüp kel görününce yine aynı soruyu soruyorlar mı acaba ?

Ay sonunu binbir zorluklarla getiren insanların kapıdan içeri gülerek bakması ve ''Devlete de bu yakışır'' diyip kendisinin asla oralara giremeyeceğini bildiği halde buna sevinmesi size ne çağrıştırıyor ? Evde çoluğu çocuğu yemek bekleyen işsiz insanların gelip sosyal ortamlarda bize bu tür yapıların önemini anlatmasını ne kadar önemsersiniz ?

 

Burada sorun adamın işsiz olması değil, övdüğü kurumun ona sahip çıkmaması !

 

***

 

Özetle...

 

10 milyona yakın vatandaşın asgari ücretle çalıştığı, açlığın yüksek oranlarda kol gezdiği bir ülkede 300 milyon dolarlık konut inşa etmek mantıklı değildir.

 

Osmanlı'da en görkemli sarayların çöküş sürecinde yapıldığını hatırlatmak isterim.

 

Umarım Osmanlı'nın çöküşünü anlamak için nasıl Dolmabahçe sarayına bakıyorsak, bir gün AK Saray'a bakıp Yeni Türkiye'nin haline ağlamayız.

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..