Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Akademik anne

Akademik anne
 

Gözden kaçan hayatımızda bir çok şeyler vardır. Ufak da olsa esasında bunlar yerine bir daha gelmiyecek şeylerdir.

Bu gün bunlardan bir tanesini ele almak istiyorum. Buna fedekarlık mı desek, yoksa iç güdülerin karmaşası mı?! Bunu benim tesbitlemem çok yanlış olur. Yalnız bu gözlerimizden kaçan büyük bir kayıp olduğunu inkar edemem. Görmek istemediğimiz gerçektir...

Bu gün Akademik kısmı bitiren bir çok genç kızımız senelerin birikimi ile hayata atılmaya hazırlanmışlar. Ve toplumun ihtiyacı olan herşeyi vermeye hazır bir duruma gelmişlerdir. İş hayatı başlangıcı ve sonra bir aile kurmak, yaşamlarının sırasılanışında yer almaktadır. Bazıları bu durumu ertelemiş, karıyer yönünü seçmiş ve bunda da çoğunun muvaffak olduğunu görmüsüzdür. Fakat çoğunluğumuz yapmış oldukları mutlu evliliklerinin meyvelerini aldıktan sonra bazı kararlar almak zorunda kalmıştır. Bunlardan bir tanesi de planların bir kenara itilmesi, senelerin birikimleri ile çocuklarını iyi bir şekilde yetiştirme yolunu seçmesidir.

Çoğu zaman maddiyatın dengelenmesi de annenin artık evde akademik bir anne olarak yerini almasıdır. Tabii bu durumda çocuklar büyük bir avantaj sağlamış eğitim devrelerin de bunun faydasını fazlası ile görmüşlerdir.

Akademik anne boş zamanlarını okumak ve kendi yaşamına bir çok hobiler katmakla geçirmeye çalışmıştır. Çocuklar büyüdükleri zaman anne için tekrar, ideallerinde ki yaşam tarzına dönmesi için çok geç kalmıştır. Çünkü o boşluk arkadan gelenler tarafından çoktan doldurulmuştur.

Bazen kendi ile başbaşa kaldığı zaman bu onun içinde ki bir sır olarak kalmaya mahkum bir isyan olarak kalan bu fedakarlığın değip değmediği mahkemesidir. Ne yazık ki buna da pek zamanı kalmıyacak, yaşamına çocuklarının meyveleri katılacaktır.

Peki bu bedel toplumumuz tarafından görülebilmekte midir? Niçin bu fedakarlıklar
her zaman kadınlarımız tarafından beklenmektedir. Bu dönüşümlü olarak yapılamaz mı?

Saygılarla.

 
Toplam blog
: 271
: 1289
Kayıt tarihi
: 20.02.07
 
 

Bütün canlıları seven, kendi penceresinden yaşamı anlamaya çalışan, onlardan bir şeyler öğrenmek ist..