Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '12

 
Kategori
Eğitim
 

Akademik başarı hayatta başarı demek değildir

Akademik başarı hayatta başarı demek değildir
 

AKADEMİK BAŞARI 'yı tek öncelik haline getirenler arasından HAYATTA DA BAŞARILI olanlar çok nadir çıkar. Çünkü genellikle sosyal ilişki kurma becerilerini ihmal ederler. The Millionaire Mind adlı kitabın yazarına göre Harvard Üniversitesi'nden en yüksek yüzde 1 notlarla mezun olanlar arasından çıkmış tek bir dolar milyoneri yoktur.

Birçok öğretmenin dersleri iyi değil diye :" sen adam olamazsın ..." dedikleri öğrenciler arasından mucitler ve bilim adamları çıkmıştır. Albert Einstein'in anne ve babasına ilkokul müdürü :"oğlunuz okula uyum gösteremiyor, hayatta birşey olabileceği çok şüpheli" demişti. Chrysler'in CEOlarından biri liseden ancak 22 yaşında mezun olabilmiş, üniversiteye gitmemiş ama altında bir sürü üniversite mezunu çalıştırmıştı. Bill Gates, bilgisayar aleminde büyük bir fırsat görüyorum, ona odaklanmalıyım deyip Harvard üniversitesi'ndeki eğitimini bıraktığında annesi ve babası saçlarını ve başlarını yolmuşlardı. Uçağı icat edenler mühendisler değil orta okul mezunu bisiklet tamircisi iki erkek kardeşti. Elektrik motorunu da icat eden mühendisler değil kendini yetiştiren ilkokul mezunu Michael Faraday'di. Özel relativite kuramını bir sürü üniversite profesörü dururken İsviçre'de bir patent ofisinde çalışan bir teknik memur geliştirmişti. Belki bu patent memurunun adını duymuşsunuzdur : Albert Einstein.

Sınavlarda istediği notu alabilen ve alamayan tüm öğrencilere başarılar dilerim. İstediği notu alamayan öğrenci ve velilerinin de yukarda yazdığım ve bunun gibi bir sürü başka başarı öykülerini bilmelerini öneririm. Akademik eğitim çok önemlidir, ama sosyal iliski kurma becerisi, merak ve hayal kurma gücü ile birlikte olmadıkça tek başına hayatta başarının anahtarı olamaz.
 

Rasih Bensan 17 Ekim 2012
 

 

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..