Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Akademisyen olmak isteyenler için bilim uğruna yapılabilecek en berbat işler -4-

Akademisyen olmak isteyenler için bilim uğruna yapılabilecek en berbat işler -4-
 

"Ekstrem Canlı Uzmanı"

Özetle; Başarı hiçbir zaman bu kadar kötü kokamazdı.

Şimdi sizden hayalinizde yaratabileceğiniz en çarpıcı sahili gözlerinizin önüne getirmenizi istiyorum. Öyle ki; martılar, başı dumanlı dağlar ve volkanları da ekleyin. Kesinlikle nefes kesici olmalı. Şimdi hayal ettiğiniz sahilin kumsallarında aşırı kilolu ve yellenen 100 kişiyle birlikte orada bulunduğunuzu düşünün. Bunu size düşündürmekte kastım çalışıla ortamların genelde doğa harikası alanlar olduğu fakat gelin görün ki yaptığınız iş son derece sıradışı olacak.

Böyle bir ortamda insanlar iğrenç, kokuşmuş ve arsenikli bir çamurda yaşayan ekstrem mikroplar keşfetmişler. Yakıcı güneş ve gözleri sulandıran gazlar da bu mikropları bulurken çekilen sıkıntılar içerisinde mevcut. Bu mikroplar arsenikle beslendiği için bilim adamlarınca içme sularını temizleme amaçlı kullanımı için onaylanmış durumdalar. Pek çok bilim adamı bu tür yararı olabilecek mikrop türünün daha az iğrenç yerlerde de bulunabileceği konusunda hem fikir.

Ülkemizde keşfedilmeyi bekleyen bir sürü mikrop olabilir. Hayal gücünüzün zengin olması işe adaptasyonunuzu kolaylaştırabilir.

 
Toplam blog
: 88
: 3050
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

1982 İstanbul doğumluyum. Yazılım mühendisi olarak çalıştığım bilişim sektöründe fırsat buldukça pek..