Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '16

 
Kategori
Güncel
 

Akademisyenlerin cehaleti

Akademisyenlerin cehaleti
 

BARIŞA ÇAĞRI


Haklı, barışçıl ve insanca bir çağrıyı PKK yanlısı bildiri anlamıyla ifade ederek,  hepimizin istediği barışı, savunulamaz bir şekilde topluma sunma başarısını gösteren akademisyenlerin  taktir ! edilmeleri gerekir.

Irksal, kültürel, inançlar farklılıklarından dolayı bölündüğümüz ve millet olma vasfını neredeyse kaybettiğimiz bir ortamda, her iki tarafa yapılması gereken BARIŞ çağrısını özellikle tek tarafa yöneltmek, diğer tarafın masum ve mazlum kimliğini kanıtlama çabası olarak görülmekten haliyle kurtulamaz.

O bildiride PKK nın çocukları silahlandırıp, deneyimli, düzenli bir silahlı devlet gücünün karşısına acınası olmak için yem olarak sürüldüğü hiç mi bahse konu edilmez. Yabancı gözlemcileri çağırıp devletin ağır silahlarla yerleşim yerlerini ateş altına aldığını göstereceksiniz de her evi kale gibi donatmış, ulaşımı barikatlarla, hendeklerle kapatmış ve halkı içine hapsetmiş, bu şekilde ne kadar çok kayıp verirsek o kadar çok ağlayanımız olur stratejisini uygulayan örgütü nasıl anlatacaksınız.

Kürt halkının tamamını temsil etmediği, her demokratik seçimde açıkça belli olan, örgütün ne kadar çok kayıp o kadar çok destek için kazanılmayacak bir silahlı mücadeleyi yürütmesinin amacı da , zaten sizin bildirinizdeki yabancı güçlerin müdahale amacına dönük olduğu belli değil mi.

Her şey durulmuş, olası bir barışın yürütüldüğü silahların sustuğu, anaların ağlamadığı bir umut zamanından bu pis savaş ortamına geçişimizde kimlerin, hangi tarafların ne beklentileri olduğunu bu millet biliyor. Merak etmeyin.

Siz akademisyenlerin Cumhuriyet karşıtlarına olan isyanınız nedeniyle kaleme aldığı bildiri tek taraflı yanlış bir hedef belirlediği için biz sıradan insanların BARIŞ talebinin de devlete karşı eleştiri olarak algılanmasına neden olacak bir noktaya gelmekten başkaca bir işe yaramadı.

Barış umuduyla elli yıllık seçim tercihini değiştirmiş, silahlı vahşetin sona ermesi için oy kullanmış cahil bir yurttaş olarak, kendini aydın sananlardan olmadığımıza şükreder duruma getirdiniz bizi.  

SONUÇTA BİR ÇUVAL İNCİRİ PİSLETMEK ANCAK BÖYLE OLUR.

Saygılar.    

Nusret Atayman

 
Toplam blog
: 88
: 265
Kayıt tarihi
: 14.10.11
 
 

İstanbul 1946 doğumlu, gazetecilik yüksek okulu eğitimliyim. Müzik ve her türlü spor aktivitesi y..