Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '15

 
Kategori
Güncel
 

Akan kan şehit kanlarının vebali hepimizin boynuna!

Akan kan şehit kanlarının vebali hepimizin boynuna!
 

Dini inancımıza göre şehitlik mertebesine ulaşmak kutsaldır. Askerimiz görev esnasında ölüm ile buluştuğu an bu kutsal mertebeyi hak eder. Ruhu şad olmuştur! Askerimiz Allah’a, ailesi de acıya teslimdir artık. Vicdan muhakemesi yaparak düşünebilen insana ise tasası düşmüştür!

Şehit olan askerlerimizin akıttığı kanın vebali hepimizin boynuna!

Vatan, millet için hakkını vere vere akıtılan kanlar Çanakkale Zaferinde, Kurtuluş Savaşında kaldı!

Günümüzdeki terör için akıtılan şehit kanlarını  vatan, millet ne kadar hak etti?

Cevabı bulmak için şuana kadar teröre karşı alınan önlem politikalarını irdelemek gerek.

12 Eylül sonrası tutuklanan insanların cezaevlerinde işkenceye maruz kaldıklarından sonra, tahliye olmalarının ardından PKK hareketi patlak vermeye başladı. Örgüt dış güçlerin yardımı ile büyüdü, güçlendi ve o günden bu güne şiddeti şiddetle bastırmaya çalıştı devletimiz.

Başarılı oldu mu?

Günümüzdeki canlı bomba arayışlarına ve hala  aldığımız asker, polis şehit haberlerine bakacak olursak, HAYIR!

Ak Parti hükümeti seçim ile başa geldiği ilk zamanlarda, farklı bir politika uygulamaya başlamıştı; Meydan okuma yerine anlama politikası!

Ve Kürt Açılımı Paketi açıklandı (özetle);

---Köyüne dönmek isteyen militanlara yardım edilecek. Dönmek istemeyenlere doğudaki illere nazaran daha iyi olan yerleşim birimlerinde yer gösterilecek.

---Militanlara belli bir süre gerek mesleki gerekse de adaptasyon süreci için eğitim verilecek.

---PKK nın üst yönetimi yurt dışına gönderilecek.

---Kürtçenin seçmeli ders olmasına izin verilecek.

---Annelerin eğitimi ve çocukların üzerindeki etkileri yoğunlaştırılacak..( bence üzerinde en yoğun durulması  gereken ve en can alıcı madde.)

---NEVRUS, kültürel açılıma bağlı olarak, 1 Mayıs gibi bayram olarak kabul edilecek.

Bu yeni açılım paketi daha açıklanmadan muhalefet ve halktan olumsuz tepkiler almaya başladı.

''Teröriste bu kadar hak verilir mi?'', ''Akan şehit kanları yerde mi kalacak?'', ''Şehit analarının akıttığı gözyaşları boşa mı aktı?'' gibi birçok tepki cümleleri söylendi durdu. Bu tepkiyi verenler ''kana kan, dişe diş'' diyerek hiçbir şey in çözülemeyeceğinin farkında değillerdi. Hala daha değiller!

İnsanlar tepki vermekte haklıydı, ölen şehitlerimizin kanı yerde kalmamalıydı ve askeri harekatlar düzenleyerek teröristler öldürülmeye devam edilmeliydi. Öldürülen her terörist bir önceki şehidimizin kanını yerde bırakmıyordu belki  fakat yeni şehitler vermeye devam ederek bir sonraki şehit kanının hesabını sorma harekatının da BİR TÜRLÜ SONU GELMİYORDU!

Demokrasi ile yönetilen bir devlet isek, bu devlete bağlı yaşayan Kürt Halkının isteklerini insani bir şekilde oturarak dinlemek gerektiğine inanıyorum. Her ne kadar isteklerini kabul ettirme şekilleri insanlık dışı olsa da, devlet tüm insaniyetiyle yaklaşımda bulunmalıydı. Ak Parti bunu yaptı ve hiç eleştirmedim. Doğru bir politika izlemeye başlamıştı. Ve bir süre silahlar sustu!

Açılım paketi, ak partinin oy kaybetme kaygısı yüzünden istikrarlı bir şekilde uygulanamadı ya da Kürtleri temsil eden meclis üyeleri  bu iyimser tavrı suistimal etti. Hepsi bir araya geldiğinde ise şu anki durum patlak verdi. Her yerde canlı bomba ihbarı, şehit haberleri….. Çatışmalarla Kürt sorunu nun çözülemeyeceğine inanıyorum. Yanlış kişilerle çatışıyor askerimiz ve boşa ölüyor annelerinin kuzuları!

Mahatma Gandhi; ''Şiddet göstermeme, inancımın birinci maddesidir. Aynı zamanda o, benim itikatımın da son maddesidir'' der! Hintli düşünce adamı. Hindistanın bağımsızlığı için pasif direniş öncülüğü yaparak, Avrupa ürünlerini boykot, sivil itaatsizlik gibi eylemler gerçekleştiren Gandhi, ayaklanmaya ve ulusal kurtuluş için savaşa karşı oldu.

BİZDE OLMALIYIZ!

Avrupa ya bağımlı yaşamayı bırakmalıyız öncelikle. Bunun için üretim yapmalıyız, çalışmalıyız. Avrupa dan gelen ürünlere bağımlı gibi yaşadığımız sürece güçlenemeyiz. Devletine bağlı ve teröre karşı olan Kürtler ise çocuklarını teröre teslim etmemeli eğitmeli! İş adamları kendi çıkarlarını bir kenara bırakıp Avrupa ürün ithalini bırakmalı. Tabi bunların hepsini yapmak demek paradan vazgeçmek demektir. İnsanoğlu paradan vazgeçmez! Ve akan şehit kanlarının vebalini de Türk halkı olarak ülkenin şu anki durumu içinde yaşayarak öderiz!

Gerçekte aslolan İngilterenin Musul-Kelkük sevdası nın 1. Dünya savaşından bu yana bir türlü bitmemesi! Kürdü Türk e kırdıran bir sevda! Ancak bu sevda biterse Terörde biter!

Bu sebeple elinden bir şey geşmiyorsa dua et! Et ki Oradaki petrol kuyuları kurusun!!!!!

O KUYULARDAKİ PETROL KURUMADAN BU SAVAŞ BİTMEZ!!!

 
Toplam blog
: 49
: 299
Kayıt tarihi
: 24.07.14
 
 

HAYATA DERKENAR! ..