Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '14

 
Kategori
Siyaset
 

Akbabalar Phalselis Koyu'nu Yağmalamaya Hazırlanıyor

Akbabalar Phalselis Koyu'nu Yağmalamaya Hazırlanıyor
 

  • Arkama dönüp bakıyorum da Antalya’ya yerleşeli yaklaşık 20 koca yıl olmuş. Tabi öncesi de var. 1987’li yıllardan beri ailece sürekli Antalya ile münasebetimiz olmuş. Antalya’yı tanımaya başladığımdan beri en sevdiğim mekânlarından birisi de her zaman için Phaselis koyu olmuştur. Yaz aylarında dört beş kez Phaselis koyuna ziyaret yapmazsak eğer, nedense o yaz bir şeylerin eksik kaldığını düşünürüm.
  •  
  • Güzel bir koydur Phaselis koyu. Bildiğiniz sit alanı. Antik kenti, çam ormanı, plajları, deniziyle tam anlamıyla bir tarih ve doğa harikasıdır.
  •  
  • “Phaselis koyu” adını ne zaman duysam aklıma hep Pınar gelir. Bizim Nail abinin kızı…
  •  
  • Sene 1990’lı yılların başı… Pınar henüz üç dört yaşlarında ve tam bir Phaselis aşığı ufaklık… Ve ben İstanbul’dan, Antalya’ya tatile gittiğimde ille de Nail abilerle bir Phaselis turu yapardık. Nail abi Pınar’ı kızdırmak için, “Bak Pınar, Nihat İstanbul’dan gelmiş, yanında tankerleri getirmiş, Phaselis’i İstanbul’a götürecekmiş” derdi ve bu laf üzerine ufaklığın feci düzeyde morali bozulur, bana düşmanca bakardı. Hiçbir suçum günahım yoktu ama ufaklık bu vaziyete inanıyor ve bana o minicik elleriyle vurmaya çalışıyordu, ardından da “Pis Nihat git Antalya’dan git, Phaselis’e dokunma” derdi. Halen aklıma geldiğinde yüzümde hafif bir tebessüm oluşur.
  •  
  • Yukarıda da ifade ettiğim gibi yaz aylarında dört beş kez Phaselis Koyunu ziyaret ederiz. Pazar tatillerimizi değerlendirdiğimiz alternatif bir mekân… Antalya merkeze 50 km uzaklığında Kemer ilçesinin Çamyuva beldesini geçtikten hemen sonra karşımıza çıkan akvaryum tadında iki adet yanyana koy… Phaselis antik kenti ise bu koyların arasında kalıyor. Yıllar önce ateşli piknik yapılırdı ama sanırım on yıldan daha fazla bir zamandır ateşli piknik yapılmasına müsaade edilmiyor. Doğru bir uygulama… Bizlerde hafta sonu tatillerinde sabah erkenden kalkar, sabah kahvaltısı yiyeceklerimizi de yanımıza alarak soluğu Phaselis koyunda alırız. Genellikle öğle saatlerine kadar koyda kalırız. Zira öğle saatlerinden itibaren koyların her yanı teknelerle dolmaya başlar. Tur tekneleri akın akın Phaselis koyuna gelir ve Antalya’ya gelen turistler burada hem denize girer, hem de antik kent gezintisi yaparlar.
  •  
  • Doğrusu bu ya Phaselis koyu insanın damağında kalan bir tada dönüşür.
  •  
  • Şimdilerde Phaselis koyuna, o güzelim doğa harikası mekâna, ülkenin akbabaları göz dikmiş durumda. O akbabalar ki nerede bir yeşil alan görseler, nerede bir doğa harikası, cennet köşesi görseler işi punduna getirip, siyasal iktidarla al takke ver külah beton canavarları o doğa harikalarının tam kalbine kondurma yarışına girişiyorlar.
  •  
  • Basından takip ettiğim kadarıyla, son 12 yılın inşaat-turizm sarmalında palazlanmış olan bir ismi Phaselis koyuna otel yapma hevesindeymiş. Gerekli yerlerden gerekli izinleri aldığına ilişkin haberleri takip ediyoruz. Bu muhterem zat sanırım 218 odadan oluşan beş yıldızlı bir oteli Phaselis koyunun kalbine konduracak. Lakin biz Antalyalılar bu hevese sessiz kalırsak böyle bir şey gerçekleşecek. Yani anlayacağınız bu işin hayata geçmesi çok kolay gibi görünmüyor. Zira Phaselis koyu Antalyalılar için son derece özel bir mekândır. Yaz-kış farketmez, yılın 12 ayı Antalyalılar ve Antalya’ya gelen turistler için Phaselis koyu dinlencenin merkezi konumundadır. Böyle bir doğa harikasının kalbine beton bir canavarı kondurmak için insanın akıl ve izanını kaybetmiş olması gerekir. Dolayısıyla biz Antalyalılara bu hususta önemli görevler düşüyor. Phaselis koyuna beton bir yığının kondurulmasına aracılık edenler, bu yapıya izin verenler ve buraya inşaat yapma çabası içerisinde olanlar her kimse, acilen kamuoyuna teşhir edilmeli ve Phaselis koyunda yapılaşmaya karşı sıkı bir mücadeleye hazırlanmalıyız.
 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..