Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Akçaabat Köfte

Akçaabat Köfte
 

Akçaabat Köfte Malzemeleri:

1 kg. dana kıyması

Bir miktar çember yağı (dana iç yağ)

4 dilim ekmek içi

3 adet sarımsak

Tuz, karabiber

 

 

Akçaabat Köfte Yapılışı:

1. Kıymaya bir miktar, dananın ön kol etinden ve döş kısmından ekleyelim.
2. Mümkünse yağı,4-5 dilim ekmek içini sarımsaklarla birlikte makineden geçirelim.
3. Böylece hem ekmekler hem de sarımsaklar kıymanın kaynaşmasına yarayacaktır.
4. Daha sonra tuzunu, karabiberini ekleyip yoğuralım.
5. Yoğurma işlemini ne çok uzun ne de çok kısa tutalım.
6. Baktık kıyma özleşti bırakalım.
7. Avuç içimizle şekil verip biraz dinlenmeye bırakalım köfteleri.
8. Yine mümkünse kömür veya odun ateşinde ızgara yapalım.
9. Ama evde yapacaksanız herhangi bir elektrikli ızgarada yapabilirsiniz.
10. Mangal ya da ızgarayı varsa kuyruk yağı ile silelim, köfteler yapışmasın ve yağ lezzetini versin..

 

AFİYET OLSUN:)

devamı için;   http://enleziztarifler.com/

 
Toplam blog
: 31
: 768
Kayıt tarihi
: 27.11.13
 
 

Bursa-inegöl ilçesinde ikamet etmekteyim, Uludağ Üniversitesi Muhasebe Bölümü mezunuyum, yemek fi..