- Kategori
- Türk Mutfağı
Akçaabat Köfte
Akçaabat Köfte Malzemeleri:
1 kg. dana kıyması
Bir miktar çember yağı (dana iç yağ)
4 dilim ekmek içi
3 adet sarımsak
Tuz, karabiber
Akçaabat Köfte Yapılışı:
1. Kıymaya bir miktar, dananın ön kol etinden ve döş kısmından ekleyelim.
2. Mümkünse yağı,4-5 dilim ekmek içini sarımsaklarla birlikte makineden geçirelim.
3. Böylece hem ekmekler hem de sarımsaklar kıymanın kaynaşmasına yarayacaktır.
4. Daha sonra tuzunu, karabiberini ekleyip yoğuralım.
5. Yoğurma işlemini ne çok uzun ne de çok kısa tutalım.
6. Baktık kıyma özleşti bırakalım.
7. Avuç içimizle şekil verip biraz dinlenmeye bırakalım köfteleri.
8. Yine mümkünse kömür veya odun ateşinde ızgara yapalım.
9. Ama evde yapacaksanız herhangi bir elektrikli ızgarada yapabilirsiniz.
10. Mangal ya da ızgarayı varsa kuyruk yağı ile silelim, köfteler yapışmasın ve yağ lezzetini versin..
AFİYET OLSUN:)
devamı için; http://enleziztarifler.com/