Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Akçaalan Doğal dondurması…

Akçaalan Doğal dondurması…
 

Bugün biraz siyasetin o gri tonundan uzaklaşıp, sizleri hoş mekânlarla ve tatlarla tanıştırmak istedim. Önce Bodrum Bale Festivali ile ilgili bir yazı ekledim, şimdi de bir dondurmayı tanıtacağım. Bakalım beğenecek misiniz?

Bodrum’da yaşayanlar, Turgut Reis' bağlı Akçaalan Köyü’nü bilirler. İşte bu köyde bir dondurmacı keşfettik, adı; “Doğal Dondurma”

Dünyaca bilinen Roma ve Kahraman Maraş Dondurması’na bir üçüncü halkayı eklemek işten bile değil. İnanılmaz bir lezzete ve çeşitliliğe sahip Doğal Dondurma’da, yok yok. Sade’sinden tutunda, damla sakızlı, bal bademli, cevizli, Antep fıstıklı, karamelli, karadutlu, vişneli, çilekli çeşitleri mevcut. Ne var bunda, bu çeşitlere her yerde rastlanır diyeceksiniz ama bu kadarla da bitmiyor. Siz hiç yoğurtlu dondurma duydunuz mu? Ne yalan söyleyeyim ben duymadım. Burada var. Yoğurtlu, kivili, muzlu, hatta ve hatta kanyaklı, şeftalili, mandalinalı ve kavunlu çeşidi de mevcut. Dondurma mı yiyorsunuz yoksa meyve mi belli değil. Meyvelerin tadını olduğu gibi vermişler. Tutti Frutti (karışık meyveli) ve Waffle’ da var. 

İşletmeyi bir karı koca kurmuş. Dondurmayı hanım yapıyormuş. Bu nasıl bir maharet? Biraz bilgi almaya çalıştık. Bize söylediğine göre günlük taze süt kullanıyorlarmış ve yüzde yüz meyve katkılı, doğal bir lezzete ulaşıyorlarmış. Öyle gıda boyası ya da benzeri katkı maddeleri hiç kullanmadıklarını söyledi. Hatta Antep fıstıklı dondurma da, gıda boyasız, beyaz renkli sade fıstık kullanıyorlarmış.

Fiyatı ise hazır dondurmalara göre çok düşük. Hatta sudan ucuz diyebilirim. Bir kaşığı ya da bir topu 1,00 TL.

Özellikle bal bademli, kavunlu ve karadutlu dondurmayı tadın derim.

İşte benim muhabirliğim bu kadar. İşletme sahiplerinin adını sormayı unuttum. Ama size yerini tarif edebilirim.

Bodrum’a yolu düşenlere tavsiye ediyorum. Doğal Dondurma’cı sizleri, Turgut Reis girişinde, Akçaalan köyünde, sağlık ocağına yüz metre mesafede karşılıyor. Minibüsler burayı durak haline getirmiş. Doğal Dondurma’da ineceğim derseniz size yardımcı oluyorlar.

İyi tatiller ve şimdiden afiyet olsun!

Tülay Hergünlü

Bodrum, 22 Ağustos 2013

  

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..