Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '10

 
Kategori
Anılar
 

Akçay, Edremit, Burhaniye, Ayvalık

Akçay, Edremit, Burhaniye, Ayvalık
 

EDREMİT KÖRFEZİ


Anadoludan anılarımın Çanakkale-Bozcaada bölümünü yazıp beklemeye başmıştım, Çanakkale, Balıkesir, İzmir üçlüsüne daha yeni gittiğim için tekrar Çanakkale'den başlıyorum.

"Çanakkale içinde aynalı çarşı anne ben gidiyom düşmana karşı" türküsünü bilmeyen var mı? işte Ege turuna bu türkünün bizzat mekanından başladık ve çarşı hemen hemen tüm objelerinde ayna parçaçıkları olan hediyelik eşya satan dükkanlardan oluşmakta, küçük çok sevimli bir tarihi çarşı, gezinti ve yemek molasından sonra Kaz dağlarının eteğindeki karayolundan Akçay'a geçerken oksijenin bolluğunu hissetmemek mümkün değil ve Edremit körfezinin başlangıçı olan Akçay'a ulaştık, bir aile işletmesi olan denize sıfır çok sevimli küçük kapasiteli AS MOTEL'de konakladık, çok uzman müziği keyif alarak yaptıkları anlaşılan bir fasıl grubu müthiş bir sanat müziği ziyafeti çekti, sabah kahvaltıda Akçay'dan o gün seyredeceğimiz Edremit körfezini seyrederken denize epey açılmış birini fark ederken motel sahibi bize o şahsın senenin 52 haftasında mümkünse hergün yüzerek körfezin öbür ucuna gidip gelen 68 yaşında ki Akçay'ın delikanlısı olduğunu anlatmaya başladı, denizin ortasında müthiş mesafe alan kulaçlarına imrenmemek mümkün değildi.

Akçay'dan Edremit'e oradan Burhaniye'ye molalarla geçen günümüz bu körfezin henüz hak ettiği şöhrete ulaşmadığını anlatıyordu, müthiş bir körfez ve çok sevimli sahiller mekanlar...

Akşama Ayvalık'a ulaştık ki; ne göreyim benim geçmişte çokça gittiğim Ayvalık büyümüş dağılmış bir şehir olmuş. Sarmısaklı başlı başına bir bölge, Şeytan Sofrası güneşin batışının izlendiği kocaman sosyal tesisi olan bir tepe ve adalar kopleksi Cunda bağımsız çok farklı bir bölge olmuş.

Cunda adası natürel tatil arayanlar için hala çok uygun bir çoğrafya olduğu gibi komple bir tesis olan Haliç Otel şimdiye kadar tanıdığım en sevimli ve komplike oteldi, tabii ki benim tanımadığım çok lüks oteller vardır ama ada koyundaki bir otelin fonksiyonları tam estetiği tam olması insanda keyif izi bırakıyor.

Ayvalık'tan Yeni Foça, Eski Foça molaları ile İzmir'e ulaştık oradaki işlerden sonra önceki blogumda yazdığım Urla ziyaretimiz ve artık Avrupai çizgiye ulaşmış Çeşme konaklamamızla orta Ege'yi kapsayan iş ve gezinti karışımı seyahatin tamamlanması ile artık Ege'nin Akdeniz'le yarışacak daha derli toplu düzeye gelmekte olduğunu yaşadık.

Orta Ege anlatıldıkça yıldızı parlayacak bir coğrafya ve iklimdir.

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..