Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Akciğer Temizleme Yöntemi

Akciğer Temizleme Yöntemi
 

Merhaba değerli okurlarım. Bu yazımızda akciğer temizleme ve toksinlerden arındırma yollarından bahsedeceğiz. Bu yolla birlikte ciğerlerinizdeki rahatlamayı hissedecek sigara, pis hava gibi etmenlerin bir kısmını vücudunuzdan atmış olacaksınız. Bu işlemleri 8 kısma böleceğiz ve kısım kısım uygulayarak daha rahat bir şekilde uygulamaya geçirebilirsiniz.

1.Aşama: Öncelik ile yapmanız gereken bir diyet programı varsa bu programa 72 saatlik kısa bir ara vermek. Çünkü bu esnada tüketmeniz gereken bazı besinler olacak ve bu besinler sizin diyet programına uymayabilir. Ayrıca bu gıdaları tüketirken yan gıdalardan uzak kalarak bu gıdaların etkisini arttırmamız gerekir. Özellikle yağlı gıdalardan uzak kalarak bu işlemi hızlandırabilirsiniz.

2.Aşama: 2. aşamamız saflaştırma aşamasıdır. Bu aşamada uykudan önce bitkisel çay içmek gerekir. Bu sayede bağırsak fonksiyonları hızlandırılarak kabızlık etkisi uzaklaştırılır ve toksinlerin uzaklaşması daha hızlı hale gelir. Bu sayede akciğer için yükünün hafiflemesi demektir. Ayrıca kahvaltıdan önce 300 ml suya limon suyu sıkıp içmeniz gerekir.

3. Aşama: Bu aşamamızda bol greyfurt ve ananas suyu tüketmemiz gerekir. Bu iki meyve doğal antioksidan açısından oldukça zengindir. Bu antioksidanlar akciğerimiz için oldukça büyük öneme sahiptir. Akciğer temizlenmesi esnasında bolca antioksidanlar görev almaktadır.

4. Aşama : Bu aşamamızda potasyum yüklemesi yapmamız gerekiyor. Potasyum kan basıncını düzenlemede görev almaktadır. Bu sayede vücutta tonik etkisi görmektedir. Özet olarak temizlik toniği görevini potasyum üstlenmektedir. Potasyum açısından zengin olan besinler tüketilmelidir. Özellikle fasulye, ıspanak, mantar, kuru kayısı, yağsız yoğurt, domates, havuç gibi besinler potasyum açısından zengin besinler arasındadır.

5. Aşama: Kahvaltı ve öğle yemeği arasında havuç veya havuç suyu tüketmeliyiz. Yemekten önce içilen havuç suyu kanı alkalileşme adına büyük bir etkisi vardır. Alkalileşme sayesinde kandaki pH değeri ayarlanır ve toksinler daha çabuk uzaklaştırılır. Yüksek alkali seviyesindeki kan akciğere giderek zararlı etkilerin uzaklaştırılmasında büyük etki sağlamaktadır.

6. Aşama: Yatmadan önce kızılcık suyu içmek. Kızılcık suyu akciğerde enfeksiyona neden olan bakteriler ve toksinlere karşı bir savunma görevi üstlenmektedir. Bakterilere karşı bu konuda kızılcık suyunun büyük yardımları dokunacaktır.

7. Aşama: Vücut bakımı ve egzersizler. Günlük yapılacak olan 30 dakikalık bir egzersizle birlikte terleme gerçekleşecektir. Bu terleme esnasında vücuttaki toksinler terle birlikte dışarı atılmada büyük etkiye sahiptir. Mümkün olduğunca bol egzersiz ve belli bir plana göre düzenli olarak egzersiz yapılması önemlidir.

8. Aşama: Okaliptüs meyvesi zor bulunacak olsa da bir şekilde ulaşılmalı ve sıcak suyla 10 damla okaliptüs damlatılarak su soğuyana kadar suyun buharını içimize çekmeliyiz. Okaliptüs akciğer temizliğine olumlu etkisi oldukça fazladır.

Değerli okurlarımız.Bu aşamaları yapmadan önce ilk yapmamız gerekenlerden biri de sigara ve alkolden uzak durmaktadır. Bu zararlı zehirleri kullanıp aşamaları uygulasak bile fazla etkisi olmayacaktır. Mümkün olduğunca sigara ve alkolden uzak kalarak akciğer temizliğimizi daha güzel şekilde gerçekleştirmiş olacağız. 3 günlük bu işlem sonunda ciğerlerinizdeki rahatlamayı sizde göreceksiniz. Sağlıklı ve mutlu yaşamlar dileriz.

 

Yararlandığım Kaynaklar:

http://www.lung.org/lung-health-and-diseases/protecting-your-lungs/10-lung-health-benefits-aca.html

https://www.rush.edu/health-wellness/discover-health/keeping-your-lungs-healthy

https://gidabilinci.com/72-saatte-akciger-temizleme-yontemi

 
Toplam blog
: 5
: 4125
Kayıt tarihi
: 24.01.16
 
 

2017 yılında gıda mühendisliği eğitimimi tamamladım. Şu anda ekmek fabrikasında sorumlu gıda mühe..