Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '07

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Akdeniz'de bir cennet: Finike

Akdeniz'de bir cennet: Finike
 

Finike; Akdeniz'in belki de en uzun kumsalına sahip ilçesidir. Doğa harikası birbirinden güzel koyları ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Üç yıl aradan sonra bu yıl da yaz tatilini Finike'de geçirdik. Burada deniz bir başka mavi, tatil bir başka zevkli...

Güneyin o bildik turist yoğunluğu, kalabalığı size pek çekici gelmiyorsa, gürültü ve stresten uzak bir tatil Finike'de var.

Yaklaşık onbeş gün boyunca bizleri kendine hayran bırakan koyları, doğal güzellikleri, insanlarının güler yüzlü yakınlığı, büyük şehrin keşmekeşini ve stresini bizlere unutturdu, Finike'den güzel anılarla ayrılmamızı sağladı. Oradaki dostlarımızın konukseverliği, bizlerin rahatı için gösterdikleri özveri de takdire değerdi.

Portakal, limon ve nar bahçeleri neredeyse denizle kucaklaşıyor.

Bu yaz balık tutmanın tadına vardım, inceliklerini öğrendim Finike'de. Sandalla hem tatlı suda hem de denizde doyumsuz balık avı yaşadım.

Dostlarımızın söylediğine göre sonbahara doğru Finike'de ve Akdeniz'de balık tutmak bambaşka bir zevk. Ne diyelim?

-RASTGELE...

Turizm tesislerinde de artış var artık Finike'de. Otel, Motel, Pansiyon gibi konaklama yerleri bu kez daha fazla dikkatimizi çekti.

İstanbul'a döndüğümde arkadaşlarıma birbirinden güzel fotoğrafları gösterip, güzel anılardan bahsedince ciddi ciddi Finike ve Tatil kavramını bir arada düşünenler çoğaldı. Bakalım göreceğiz...

Kemer, Kaş, Phaselis, Arykanda, Olympos, Çıralı ve daha nice turistik, tarihi ve doğal güzelliklere sahip yerlere Finike'den günübirlik gidip görmek mümkün. Aracınız varsa daha çok yeri görmeniz mümkün.

Finike zaten Akdeniz' de yatçıların merkezlerinden olmuş. Yat limanının doluluğu ayrı bir güzellik katmış Finike'ye...

İster kumu sevin, isterse çakılı... Finike' de her türlüsü var.

İsterseniz doğal plajlarında kendi olanaklarınızla gözden uzak denize girin, dinlenin, isterseniz plajlarda kurulan tesislerde denizin tadını çıkarın. Biz her türlüsünü denedik ve eşsiz bir tatil yaptık bu sene...

Sonuçta; Karadenizi, Akdenizi, Egesi, Doğusu ve Batısıyla Ülkemiz tam bir cennet. Bu cennetin içinde ayrı bir güzelliği var Antalya' nın Finike' nin ve çevresinin.

Siz de deneyin...

FOTOĞRAF:Finike Limanı
 
Toplam blog
: 10
: 685
Kayıt tarihi
: 20.08.07
 
 

1967 Giresun doğumluyum, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini ve Sağlık Personeli Önlisans Progr..