Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '16

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Akdeniz'de Maldivler keyfi!

Akdeniz'de Maldivler keyfi!
 

Baia Sardunya


Akdenizin en güzel adalarından biri olan İtalya’nın Sardunya adası, bu yaz bir tatil seçeneği olabilir. Sadece güneş ve deniz olsun istemiyorsanız adayı gezmeye özerk başkenti Cagliari’den başlayabilirsiniz.
 
Sanatla ilgilenenlerin ilgisini özellikle çekecek olan başkentte eğlence hayatı da baya renkli. Başkenti görmek isteyenler için en uygun ulaşım Alitalia havayolları ile sağlanabiliyor. (Roma üzerinden aktarma yaparak Cagliari’ye ulaşablirsiniz.) Cagliari’de inanamayacağınız kadar ucuz alışveriş imkanı sağlayan mağzalar bulabilirsiniz. Deniz ürünlü, özellikle karidesli makarnalarının tadına bakmadan dönmeyin derim.
 
Adanın daha gösterişli olan Baia’ya kıyısına Cagliari’den otobüs ile 1 - 1.5 saatlik bir yolculukla ulaşabilir yada uygun fiyatlara araba kiralayabilirsiniz. Ada çoğunlukla dağlık olduğundan araba kiralamak yerine otobüs ile ulaşımı daha rahat sağlayabilirsiniz. Sadece dinlenmek, eğlenmek ve denize girerek güneşin tadını çıkarmak isteyenler Türk Hava Yolları ile Olbia’ya direk uçuş ile adanın harika plajlarının olduğu bölgesine ulaşabilirsiniz. Sardunya (Sardinia) Adası diğer adalardan biraz daha lüks bir tatil için ideal. Adeta Avrupa’da Maldivlerin keyfine varmak isterseniz Costa Smeralde rotanızın uğraması gereken yerlerin başında geliyor. Baia Sardinia özellikle çiftlerin romantik bir tatil geçirmeleri  için en iyi seçimlerden biri olabilir.
 
Adada her an ünlü bir isimle karşılaşabilir, plajda Hollywood starları ile beraber güneşleniyor olabilirsiniz. Ada’nın turkuaz renkli denizin tadını çıkarmak istiyorsanız güne erken saatlerde başlamanızda yarar var; çünkü öğlen saatlerinden sonra denizde oldukça yoğun dalgalarla karşılaşılıyor. Adaya giderken mutlaka yanınıza deniz gözlüğü almalısınız. Denizin renklerini ve balıkların eşsiz güzelliğini yakından görmek isteyeceksiniz. Porto Cervo’da bulunan eşsiz yat limanında heran Rihanna ile karşılaşmanız mümkün.
 
Hareketli gece hayatında biranda barda George Clooney ile kadeh takuşturuyor olma ihtimaliniz çok yüksek. Porto Cervo’da birçok ünlü tasarım butiğine raslamak mümkün. Porto Cervo’da bulunan ödüllü mimariye sahip hanlardan bazılarında Türk mimarların imzasına rastlanıyor. Baia’da liman boyunca bulunan restaurant & barlarda Bellini içmeyi unutmayı. Avrupa’da Maldivler keyfini daha uygun fiyatlarla yaşamak isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bir nokta. Yarım Pansiyon bir otel şeçtiğiniz takdirde hem hesaplı, hemde lüks bir tatil seçeneği  olarak Sardunya Adası’nda, Maldivleri aratmayacak keyifte unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.
 
Toplam blog
: 19
: 269
Kayıt tarihi
: 15.06.16
 
 

Bahar çocuğuyum kışı sevmem, pazar günü topuklu giymem, koklamadan dokunmadan kitap satın almam, ..