Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '08

 
Kategori
Haber
 

Akdeniz'den insanlığa çağrının sesi

Akdeniz'den insanlığa çağrının sesi
 

Rauf R. Denktaş, Kıbrıs Türklerinin haklı sesini Dünyaya duyuran ve Ada'da gerçek ve kalıcı barışı Türk halkı kadar Rumlar için de dileyen bir dava insanıdır. Rauf R. Denktaş, AKDENİZ’den İNSANLIĞA ÇAĞRININ sesidir! Özgürlük ve barış isteyen bu ses Milletler ailesi başta olmak üzere her yerde yankılanmalı ve yapıcı bir karşılık bulmalıdır.

Kıbrıs Türkleri 1960'lardan itibaren karşılarında etkin şekilde örgütlenmiş EOKA anlayışını buldular. Yıllarca bastırılma, sindirilme ve nihayet 'yok edilme' politikasının acılarını yaşadılar. Geçenlerde bir TV kanalında Rumların yaptıkları katliamlarda ailelerini yitiren insanlar konuştular. Katliama uğrayan Türk köylerinde yeni doğmuş bebeklerin yaşı “sıfır” diye yazıyordu. Bunu gören insanlığından utanmazsa insan değildir.

Evet Kıbrıslı Türkler, gerçek bir soykırıma uğradılar. Ancak direndiler. Mücahitleri ile, sivil halkıyla, Dr. Küçük ve Denktaş'ın önderliğinde ve Türk ulusunun ve Türkiye Cumhuriyeti'nin haklı desteğiyle bu günlere kadar geldiler. 1974 yılında Türkiye, Garantör Devlet olarak Ada'ya Barış Harekatı düzenledi. Kıbrıs'ta iki halk da o günden bu yana huzur içinde yaşamakta. K.K.T.C. 1983 yılında kuruldu.

Eşit haklara sahip iki halktan biri olan Kıbrıslı Türkler, böylelikle kendi devletlerine; egemenliklerine ve hükümranlık haklarına kavuştular. Kıbrıs Türkü, bağımsız ve özgür yaşamayı yeryüzündeki her ulus kadar haketmektedir. Yakın ve uzak tarih, Kıbrıs adasını o toplumun da öz-vatanı kılmıştır.

Bununla birlikte Kıbrıs (Türkleri) üzerindeki 'hesaplar' kapanmamıştır. Avrupa Birliği, Rum kesimini tek yanlı bir kararla ve tam üye olarak bünyesine alırken, 'kapısında beklettiği' Türkiye'ye, "Kıbrıs Türk Halkının varlığını tanımayarak" ve Türk güvenlik unsurlarını işgalci mertebesine koyan yaklaşımlara arka çıkarak, kimi dayatmalarda bulunmaya çalışmaktadır.

O arada Kıbrıs Türkleri yerkürenin tanıdığı en uzun ve en haksız ambargolardan biriyle karşı karşıya bırakılmıştır. K.K.T.C uluslararası standartlara sahip üniversiteleri ile, kısmen tarım ürünleri üretimi ve daha çok da turizm sektörü ile ayakta kalmaya çalışmaktadır. Dünya'da K.K.T.C.'yi Türkiye dışında tanıyan devlet neredeyse yoktur. Buna izin verilmemektedir.

Bu koşular altında Rauf R.Denktaş ve Kıbrıs Türk Halkı ile dayanışma içinde olmamız tarihsel ve nesnel bir sorumluluğumuz ve Kıbrıs Türkleri kadar Türkiye'nin de güvenliği açısından bir zorunluluktur. Bu anlamdaki sorumluluk yalnız bizlere de özgülenemez. Vicdan sahibi, akıl sahibi her insan Kıbrıs Türk'ünün onurlu ve haklı sesini selamlamak, paylaşmak ve çoğaltmaktan kendisini sorumlu saymalıdır. Bu uğurda şehid olan tüm varlıklarımız için de sonsuz rahmet diliyoruz.


Türk'ün de Rumların da barış ve özgürlük içinde yaşadığı bir dünya istiyoruz...

r.b.kirmaci@gmail.com
www.insancilsol.com

 
Toplam blog
: 374
: 491
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Merhaba! Toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel olgularla ulusal ve evrensel düzlemde ilgilenme..