Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Akdeniz Kent Konseyi Genel Kurulu toplandı...

Akdeniz Kent Konseyi Genel Kurulu toplandı...
 

Akdeniz Kent Konseyi,tüm gözleri üzerinde topluyor.


Akdeniz Kent Konseyi Genel Kurulu, genel bir değerlendirme yapmak, görüş ve önerileri müzakere etmek üzere Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu'nda bir araya geldi.

Yaklaşık 6 ay önce çalışmalarına başlayan Konsey'in alt meclis ve çalışma grupları, faaliyetleri ve projeleri hakkında Genel Kurula bilgi verdi. Akdeniz Kent Konseyi Genel Kurulu, yapılan çalışmalarla ilgili üyelere ve kamuoyuna bilgi vermek, Genel Kurul üyelerinin görüş ve önerilerini almak üzere toplandı.

Akdeniz Kent Konseyi Başkanı M. Fazıl Türk’ün yokluğunda toplantıya en yaşlı üye sıfatıyla İzzettin Çelik Başkanlık etti. Açılışın ardından Saygı Duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra gündem maddesi gereği, Yürütme Kurulunun çalışmaları hakkında Genel Sekreter Mustafa Güler üyelere bilgi verdi.
Her 15 günde bir toplanan Yürütme Kurulu'nun, kentin tüm renklerini kucaklayan bir yapıda çalıştığına dikkat çeken Güler, “Akdeniz, gerek kaynakları ve gerekse sorunları açısından Mersin’in en zengin ilçesidir. Konseyimiz, sorunlarla kaynakların buluşturulması ve dönüştürerek çözüm üretme yolunda adım atılmasını ilke olarak benimsemiştir. Bu noktada konseyimizde Kadın, Gençlik, Engelliler ile Sosyal Sorunlar ve İnsan Hakları ana başlıklarında çalışacak 4 meclis kurulmasına karar verilmiştir. Ayrıca, Bilim Toplum, İmar Planlama Uygulama İzleme, Mahalle Sorunlarını Tespit ve Çözüm ile Çevre ve Eğitim olmak üzere 5 Çalışma Grubu oluşturulmuştur” şeklinde konuştu. Çalışma gruplarına Akdeniz’de yaşayan her yurttaşın katkı verebileceğine de değinen Güler, “Sadece Yürütme ve Genel Kurul üyeleri değil, kentimizde yaşayan herhangi bir yurttaşımız da bize başvurarak bir çalışma grubu oluşturabilirler. Sloganımız şu: Akdeniz’de söyleyecek sözü, yapacak işi olan herkese yer var” dedi. Kentin ortak sorunlarını birlikte aşmak için, diğer dört Kent Konseyi Genel Sekreterleriyle bir araya geldiklerini vurgulayan Mustafa Güler, “Bazı sorunlar kentimizin tümünü ilgilendiriyor. Ortak sorunlarımıza periyodik olarak bir araya gelip çözüm üretmek istiyoruz. Ayrıca 5 Kasımda diğer Kent Konseyi Başkan ve Genel Sekreterlerinin de katılacağı bir toplantıya ev sahipliği yapacağız” dedi.

Gündemin bir diğer maddesi gereğince ise Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi ve Çevre Eğitim Çalışma grubunda yer alan üyeler kendi çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ardından, Konsey Yürütme Kurulunda görüşülen ve kabul gören Çalışma Yönergesi, Genel Kurulun onayına sunuldu ve oybirliğiyle kabul edildi. Konseye yeni müracaatların kabul edilmesinin ardından da yedinci gündem maddesine geçildi.

KONSEY ÖNCELİKLERİNİ BELİRLEDİ Yedinci gündem maddesi için tekrar söz alan Genel Sekreter Mustafa Güler, Yürütme Kurulu olarak kentin sorunlarını masaya yatırdıklarını, bazı konuların kent açısından öncelikli olduğunu kaydetti. Öncelikli dört sorun belirlediklerini belirten Güler, tespit edilen sorunları şöyle sıraladı: Mersin’in Doğu girişi, Ulucami bitişiğinde tamamlanmamış inşaat, Kentsel Dönüşüm konusu ve Müftü Deresinin doğusundan çarşıya kadar uzanan ‘Eski Mersin Havzası’ sorunu. Genel Kurul üyeleri de konseyde bu sorunların öncelikli olarak ele alınmasını oybirliğiyle kabul etti. Temenni ve öneriler bölümünde söz alan ve çalışmalara katkı veren üyelerin konuşmalarının ardından Genel Kurul Toplantısı sona erdi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..