Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '11

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

Akdenizde uçan yeşil bir halı

Akdenizde uçan yeşil bir halı
 

"Hücre olsam bir çınarın gövdesinde asırlara tanık olmayı Öğrensem."Ş.MUTLU


"Hücre olsam bir çınarın gövdesinde asırlara tanık olmayı öğrensem." (Şerife Karaçayır Mutlu)  Asırların gölgesinde, bin metre yüksekte, altı yüz yıllık çınar ağacının, isterseniz, tepesinde Tahtalı Dağı’nı karşınıza alarak çayınız yudumlayabilirsiniz.

 

Tahtalı Dağı, altı yüz yıllık çınar sana sevdalı, bazen nazlı bir gelin gibi örtersin bulutları yüzüne, iner tüllerin asırlık çınarın üstüne.

İsterseniz, bu asırlık çınarın tepesinde bin metre yükseklikte şöyle bir köşke uzanıp, karşınıza dağı alarak çayınızı yudumlayabilir, Rivera Park Restoranda aile sıcaklığında bir ortam bulabilirsiniz.

Antalya’nın Kemer ilçesine otuz kilometre uzaklıkta, Beycik Köyündeki Rivera Park Restoranın sahibi Ali Usta, güzel sunumuyla gözlerinize, taş fırında pişirdiği alabalık, lavaş ve nefis ezme çeşitleriyle damak lezzetinize hitap ediyor.

Ünlü gurmelerden övgü ve onay almış Ali Usta ve güler yüzüyle hizmet veren ailesi, anı defterinize kaydedebileceğiniz güzel bir gün yaşatıyor size.

Yolunuz Kemer ve yakınlarına düşerse, altı yüz yıllık çınar ağacının gövdesindeki asırlık albüme siz de dahil olup, gövdesinde bir hücre de siz olabilirsiniz.

 

Şerife Karaçayır Mutlu, 17 Ekim 2011. Antalya

  

 
Toplam blog
: 137
: 586
Kayıt tarihi
: 05.02.08
 
 

Evrenin dilini çözmeye çalışan; sevenlerin diyarından, yeryüzüne sevgi elçisi olarak gelen, dünya ay..