Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Akhisar 1- Drogba 2

Akhisar 1- Drogba 2
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


 

İşin sonunda söylenecek şeyi en baştan söyleyelim. Manisa’daki Akhisar Belediyespor- Galatasaray maçını izlerken 63.dakikadan sonra Drogba’yı izlemeye başladık. Bir adamın maçın kaderini nasıl değiştirdiğini izledik. Gerçek bir yıldız izledik.

Gerçekten de 63.dakikaya kadar ortada bir oyun vardı. Hatta galibiyete daha çok yaklaşan taraf ev sahibi Akhisar’dı. Gekas üç pozisyon buldu. Bunlardan biri direkten döndü. İşte o direkten dönen top maçın kırılma anıydı.

Derken Fatih Terim iki önemli değişiklik yaptı. 63.dakikada Drogba ve Amrabat oyuna girdiler. İşte bu dakikadan sonra maçın kaderi değişti.

Drogba’nın oyuna girmesiyle sanki sahaya bir yıldırım düştü. Drogba oyuna girdikten 5 dakika sonra Burak Yılmaz’ın ortasında zor pozisyonda mükemmel vurdu ve topu kalecinin ulaşamayacağı yere gönderdi. Fildişili yıldız bu golün ardından Burak Yılmaz’a ikinci golün asistini yaptı. Hatta bir asist daha yaptı ve Burak Yılmaz boş pozisyonda topu ağlara gönderemedi.

Drogba’nın etkisi sadece bununla kalmadı. O oyuna girdikten sonra Sneijder de daha farklı oynamaya başladı. Çok güzel paslar attı. Sanki sahada farklı bir Sneijder vardı.

Burak Yılmaz da Drogba’nın girmesiyle daha rahat oynamaya başladı.

Tabii Amrabat’ı da unutmamak lazım. Oyuna girdikten sonra sol kanadı mükemmel kullandı. Topla birlikte çok güzel kat etti.

Özetle Akhisar Belediyespor karşısındaki Galatasaray’ı Drogba’dan önce ve Drogba’dan sonra diye ayırmak doğru olur. O nedenle de maçın sonucunu Akhisar Belediyespor 1 - Drogba 2 şeklinde izah edebiliriz.

Bundan sonra Galatasaray’ın artık böyle oynayacağını düşünüyorum. Solda Amrabat, ,ileride Drogba ve sağ açıkta Burak Yılmaz.

Drogba bu maçta kendisi ile ilgili şüpheleri yok etti. Bu 30 dakikalık performans bize ilerisi için çok büyük umutlar verdi. Özellikle de Şampiyonlar ligi açısından.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..