Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Akhisar Belediyespor: 1 - Galatasaray: 2. Galatasaray nihayet deplasmanda üç puan aldı

Akhisar Belediyespor: 1 - Galatasaray: 2. Galatasaray nihayet deplasmanda üç puan aldı
 

aa.com, tr


 

Lig sonuncusu Akhisar Belediyespor ile Lig Birincisi  Galatasaray   Süper Lig 22 . hafta karşılaşması için,  Manisa, 19 Mayıs statında karşı karşıya geldiler.

Hatırlanacağı gibi bu yılın ilk sezonunda, Sarı kırmızılılar kendi sahasında ligin yeni ekibi Akhisar'ı 3-0 yenmişti.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Cuma günü deplasmanda Akhisar Belediyespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını, öğle saatlerinde  Florya Metin Oktay Tesislerinde Teknik Direktör Fatih Terim'le  yaptığı antrenmanla sürdürdü. Antrenman basına açık gerçekleştirilmişti.

Spor Toto Süper Lig'de oynanacak Akhisar Belediyespor-Galatasaray maçı için konuk takım taraftarlarına ayrılan 3 bin 500 biletin tamamının, ilk günden satıldığı öğrenildi.

Akhisar Belediyespor Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar, AA muhabirine açıklamasında, 15 Şubat Cuma günü saat 20.00'de Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak maçın biletlerinin 12 Şubat günü satışa çıktığını belirtti.

Misafir takım taraftarları için ayrılan 3 bin 500 biletin tamamının bittiğini ifade eden İbrahim Acar, ''Bilet satışları çok iyi gidiyor. Galatasaray maçını, tribünler tam kapasite dolu olarak oynayacağımızı ümit ediyoruz'' dedi.

Akhisar Belediyespor da, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu nezaretinde Yılmaz Atabarut Spor Tesisleri'nde maç hazırlıklarını sürdürdü. Akhisar Belediyespor'da, sakatlığı bulunan Sandy düz koşu yaparken, Bikoko ise takımla çalışmalara başlamıştı.

Takımlar:

Akhisar Belediyespor:
Oğuz, Emrah Eren, Sonko, Uğur, Çağdaş, Kenan, Emin, Bilal, Sertan , Bruno, Gekas .
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu
 

Galatasaray:
Muslera, Sabri, Semih, Dany, Riera, Selçuk, Yekta, Hamit, Sneijder, Umut, Burak
Teknik Direktör: FatihTerim


Gol:
İlk yarı golsüz geçildi.
67.dk. Burak Yılmaz’ın aktardığı topa kafasıyla dokunan Drogba ,Galatasaray’da ilk golünü attı (Galatasaray:1- Akhisar Belediyespor:0)
70.dk. Bu kez Drogba’nın pasıyla , Burak Yılmaz ikinci golü attı (Galatasaray:2- Akhisar Belediyespor:0)
85.dk. Akhisar , Sertan’ın attığı gol ile durumu  (2-1) yaptı.


Değerlendirme:
Halen Lig Birincisi olan Galatasaray, en yakın rakibi Beşiktaş'ın 5 puan önünde 40 puanla liderliğini sürdürüyordu. Manisa’da,  19 puanla son sırada yer alan Akhisar Belediyespor karşısında da galip gelerek, hem rakiplerinin kendisine yaklaşmasına fırsat vermemek hem de UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Schalke 04 maçı öncesi moral kazanmak istiyordu. Galatsaray oldukça zorlanmasına karşın arzu ettiği üç puanı aldı.

-Ne yazık ki deplasmanda yaptığı son üç maçında hiçbir galibiyet alamayan Galatasaray, bu kötü gidişi  aslında değiştirmek istiyordu..

-Sneijder ve Drogba’yı  da maçın başında bir arada görmek isteyen Galatasaray’lıların bu hevesleri kursaklarında kaldı. Drogba, ilk yarıda sahadaki ilk 11’de yer almadı.

- Galatasaray, Lig sonuncusu Akhisar karşısında elbette üç puan bekliyordu, ama ne yazık ki bu üç puana maçın birinci devresinde kavuşamadı. Bu da takımda derin bir hayal kırıklığı yarattı. İkinci Devre’de Fatih Terim, maça Ambrabat ve Drogba’yı alarak başladı ve bu durum takımı canlandırdı.

- Hamit ne yazık ki kendisinden beklenilen ümitleri boşa çıkarıyor. Bu 22 hafta içindeki attığı gol sayısı yok kadar az. Buna Fatih Terim ne kadar  daha tahammül edebilir bilemiyoruz.

-Galatasaray’da kanatlar adeta kırpılmış gibi; çalışmıyor. Oysa bir takımın kanat adamları görevlerini tam yapamazsa, takım aksar. Nitelik, Birinci devrede bu durum belirgindi.

- Gerçi, yine uçların yapamadığını,Sabri ileri çıkarak, çok güzel paslar göndererek görevini etkili bir biçimde yaptı ama aslında bu da riskliydi. Nitekim 85 dk.daki Akhisar’ın golü böyle geldi.

-Galatasaray iki gol attıktan sonra, çok güzel futbol oynamaya başladı ama geç kalmıştı.

Maçın sonunda birtakım gereksiz adamların sahanın içine girerek, Drogba’ya sarılma teşebbüsleri oldukça alaturka bir olaydı; hemen bu seyirciler dışarı çıkarıldılar… Ama güvenlik güçlerinin daha dikkatli olması gerekmez miydi?

Tabii , Fatih Terim oldukça şaşırmış durumda. Hangi futbolcuyu takımın dışında bırakacağını bilememek bir Teknik Direktörü epeyce üzer … Ama Terim : “ Bizim için artık Süper Lig’de takım kalmadı; Avrupa’ya bakalım…” diyor. Böylece diğer kalan rakiplerini küçümsüyor. Bakalım daha neler olacak? Galatasaray , gerçekten yeniden bir Avrupa takımı olabilecek mi, göreceğiz.

 

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..