Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '13

 
Kategori
Siyaset
 

Akil Adam mı? 2009 daki Bölücülük Değirmenine Su taşımak başlıklı yazıma gönderme.

Akil Adam mı?  2009 daki Bölücülük Değirmenine Su taşımak başlıklı yazıma gönderme.
 

Barış süreci diye adlandırılan son günlerin gündem konularından biriside Akil Adamlar konusu oldu.

Akil Adam kime denir kimler bu grupta olabilir ya da olmalıdır?

Akil Adamlar nasıl ve kimler tarafından belirlenir?

Bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da bir anlaşma, uzlaşma, karşımızdakini dinleme  olmaksızın bütün sözler suya yazılırcasına akıp gidecek gibi görünüyor.

Akil Adamlar konusu geçince Hasan Cemal ismi de bu gruptan ismi geçenler arasında sayıldı.

Bu blogu yazma amacım 2009 yılında Hasan Cemal'in o tarihte CHP Genel başkanı Deniz Baykalı Bölücülük Değirmenine Su taşımakla itham etmesi ve bu konuya ilişkin o tarihteki yazdığım blogun  bu gün Akil Adamlar kategorisinde adı geçen Hasan Cemal için ne denli yerli yerine oturması olmuştur.

Hasan Cemal  ismi Akil Adamlar arasında sayılınca oldukça yoğun eleştiriler aldı haklı olarak.

Bir çok siyaset adamının geçmişte söyledikleri  bir zaman sonra kendisini haklı çıkarabilir yada rezil edebilir.

Bir çok gazetecinin sadece gündeme göre sadece yaranma ve iktidara dalkavukluk azmiyle yazması geçmişte yazıp söylediklerini unutması geleceğini de karanlık bir tünel haline getirecektir. Tabiki kendileri bu çelişkileri, bu kalemini onursuzlaştırmayı kendilerine yedirebildikkleri sürece. Burada onurlu insanın duruşunu beklemek çok ta yerinde olmasa da.

Bu gün basına yansıyan habere göre Batman da Ne mutlu Türküm Diyene yazısı parkın abidesinden sökülüyorsa bu durum sessizlikle geçiştirilebilecek bir olay değildir.

Bu gün Nevruz Bayramı adı altında bölücülük ve teröristbaşının propagandası yapılıyor ve Devletin Polisi  Savcısı bu olayları görmezden geliyorsa  bunlar  barışa darbe olmasın düşüncesiyle geçiştirilebilecek olay değildir.

Bu gün Türkiye Cumhuriyetinin   Başbakanı göz göre göre ülkeyi bir kaosun içine sürüklüyorsa bunlar  sesizce geçiştirilecek konular değildir.

 Bu gün Türk Bayrağı taşımak bölücülükle kışkırtma ve provokasyon ile özdeşleştiriliyorsa bunlar çok vahim durumda olduğumuzun apaçık bir göstergesi değilmidir.?

 Bu ve benzer konularda bir çok duyarlı yurtsever insan yazılarıyla eylemleriyle tepkilerini ortaya koyacaklar ve koymaktadırlar. Çok daha fazla benzer konuları yazmanın  bir faydası olmayacak. Her şey aşikar  ancak kafamızı kuma mı gömdük ne..

Sadece blogumu ziyaret edenlerin 2009 yılında yazdığım Bölücülük Değirmenine Su Taşımak başlıklı yazımı  tekrar okumaya ve o günlerdeki  benzer konuları tekrar gözden geçirmeye davet etmek istedim. 

Teşekkürlerimle.

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..