Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '13

 
Kategori
Siyaset
 

Akil adamlar / Sorunu bilmeyenler sürece yön veremezler

Akil adamlar / Sorunu bilmeyenler sürece yön veremezler
 

Demokratik bir ülkede sorunları sokaktaki insanlar çözüyorsa o ülkenin demokrasi ile yönetilip yönetilmediği tartışılır.

Sen resmi niteliği olmayan sokaktaki insanları toplayıp ülkenin önemli bir sorununun çözümünü onlara veriyorsun. Sorun onlar nasıl çözerse öyle şekillenecek, değil mi? Peki bu takdirde devletin gücü, iradesi ne olacak?

Akil adamlar denilen bu yapılanmanın statüsü nedir? Danışma kurulumu yoksa yaptırım gücü olacak mı? Eğer bu Akil Adamların vardığı kararlar devlet tarafından uygulanırsa yandı gülüm keten helva; devlet madara olur valla!

Ya kardeşim akıllı adamları biz seçip meclise göndermedik mi?  Halkın seçtiği 550 kişi ile ülke sorunlarını çözemiyor, sokaktaki insanlardan yardım bekliyorsan TBMM’nin işe yaramaz olduğunu ilan ediyorsun demektir.

Kim ne derse desin, Akil Adamlar İmralı sürecinde T.C. devletinin görevini devralmıştır. İki başlı devlet olmaz, Akil Adamlar görevdeyse hükümetin sürecin dışında kalması gerekir.

Akil Adamları meclisteki milletvekilleri arasından seçseydin. Demek ki halkın seçtiği TBMM’nin üyelerini yeterli görmedin. Ben vekil olsam adam yerine konulmadığım için itiraz ederdim. Yarın onlara demezler mi Kürt sorununu siz çözemediniz de Orhan Baba geldi çözdü diye. TBMM cumhuriyet tarihi boyunca böyle aşağılanmamıştı.

Sen nasıl anlatırsan anlat ben tabloyu böyle görüyorum.

Gözden kaçan bir şey var bu arada, Tayip Erdoğan ve Ak Parti bebek katili ile masaya oturmanın sırtına yükleyeceği vebalden kurtulmak için Akil Adamları paravan yapmış olabilirler. Yarın öbür gün ihtimal yüce divan falan söz konusu olduğunda Akil Adamları öne sürerek halk istedi biz de yaptık diyeceklerdir.

Duygusal Türk halkı, ağlak AKP’liler, sonu gelmeyen şehit haberleri ve artı bazı çevrelerin hesapları sonucu meydana gelen bu talihsiz süreç halkın yarısının karşı olduğu bir tertiptir.

Ben en çok Kürtlere şaşıyorum. Çünkü bu süreç Kürt halkına hiçbir şey kazandırmaz. Sorunlarınız olduğu yerde durmaktadır. Anadilinizle yazıp konuşacak mısınız? Bir bayrağınız mı olacak? Milli Takım dünya şampiyonu olduğunda atıyorum kalecisi ve sağbeki Diyarbakır’lı bir Kürt mü diyecekler? Anayasaya Kürt halkından bahseden ifade mi koyacaklar? PKK kendi canını kurtarmak için arkasında 50.000 ölü bırakıp kaçıyor. PKK’ya destek verip onayladığınız için hiç ilginiz olmadığı halde akan kana da ortak oldunuz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..