Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '13

 
Kategori
Güncel
 

Akil adamlar ile Sakarya Fırat ve Şevkat Tepe arasında mücadele eden Türkiye

Akil adamlar ile Sakarya Fırat ve Şevkat Tepe arasında mücadele eden Türkiye
 

Bravo Hülya Hanım, siz duruşunuzla ülkede barışa büyük katkı sağlamaktasınız....


TRT1'de Sakarya Fırat ve STV'de Şevkat Tepe gibi diziler Türkiye'de Kürt aksanıyla konuşan, poşulu herkesi veya yöre insanını Terörist gibi gösterirken diğer yandan Akillerin Anadolu'da çözüm ve Barış Süreci için çabalamaları ne çelişki.

Asla barış ve çözüm sürecine katkı sağlamayan ve aradaki uçurumları dahada derinleştiren bu dizilerin yayında kalmaları gerçekten sosyal olarak Anadolu'da çözüm ve barış sürecinin altını oymakta ön yargıları öne çıkartmaktadır.

Oysa şurası gayet açık ve nettirki terörün arkasında 12 Eylül ve 28 Şubat darbe ve işkencelerinin olumsuz katkısı büyüktür.

Halkımız bu dizileri seyrettikten sonra nasıl barış ve çözüm sürecine destek versin ki?

2010 yılından beri TRT'te bekletilen dizi projemiz çözüm ve barış sürecine destek verecek en önemli Kürtçe yapıt olacakken hala onay beklemekte olması ne acı.

Geçen her gün malesef bir kayıptır ve bu vizyonsuzluğun olumsuz sonuçlarının suçu ve geciken sosyal alt yapı hazırlamanın vebali bunun onaylayacak olan bürokrasinin üzerindedir.

Hülya Koçyiğit ve diğer cesur akil adamların gittikleri her yerde karşılaştıkları en önemli eleştiri bu çelişkinin doğurduğu sebepler yüzündendir...

Projenin fikir babası olan eşim Gülşen Özcimbit, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül Hanım efendiyle, Başbakan ve Sayın Arınç'a yazılar yazması sayesinde proje onca emekle belli bir noktaya geldiği halde onay aşamasında bürokrasi yüzünden sonuç alamaması ne acı ne vahim bir durum...

Duygusal kırılmaların sosyal onarımını başarıyla yapacak olan ve sosyal, siyasal barışın alt yapısını olurşturacak olan bu  proje keşke bürokrasiye yenik düşmese, bundan ülkemiz büyük bir kazanç sağlayacak oysa..

Bu proje sadece bizim değil merhum Sanatçı Ahmet Kaya'nın da hayaliydi.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..