Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '13

 
Kategori
Siyaset
 

Akil adamlar

Akil adamlar
 

Akil ne demek diye sözlüğe baktım. Akıllı demekmiş! Heyhat, yok mudur ülkede “akıllı” diye kafa yormaya başladım. Akil dendiği zaman bana farklı anlamlar veriyor. Osmanlıcadan mıdır nedir bilmiyorum. Kansere çare bulmuş ekip havası veriyor bana. İnsanüstü bi şey yani bu “akil adamlar” durumu…

"Ne akilem ne divane / Gel gör beni aşk n'eyledi" demiş Yunus Emre. Ne akıllıyım ne deli, diyor Yunus, biz ise aklı başında dört kişi bulamadık. Müessese “Akil” olunca kabul görmeyenler “Ne akilem” oluyor galiba. Birileri bizi izlese hafazanallah, ülkede akıllı kalmamış der. 
 
Sonra, Akil Adamlar oldu Akil İnsanlar… Millet olarak aklı başında gezen tek dünyalıları “erkek” cinsi gördüğümüz için kadınları listeye koyma fikrini Başbakanımız söylemese umurumuzda bile olmayacaktı. Kadınlar da eklenince sayı bi hayli arttı ama halen aklı başında birkaç kişi bulamadık.
 
Bulamayız da.
 
Çünkü popüler akil insan arıyorlar. Bulamazlar!
 
İnin mahalleye, çıkın sokağa on dakikada bulursunuz.
 
Bizim karşı komşu var mesela… Süper akil adamdır.
 
İlkokul öğretmenim var mesela… Müthiş ılımlı akildir.
 
Abi dediğim iş arkadaşım var mesela, Hasan… Ultra akildir.
 
Sürekli sigara aldığım bakkal var mesela… Dünya tatlısı akildir.
 
Leyla ile Mecnun dizisindeki Mecnun’un babası var mesela… Baba akildir.
 
Behsat Ç. var mesela… Her daim akildir. 
 
Yok, bunları kabul etmeyecekseniz eğer, boşuna aramayınız lütfen. Çift kutuplu bir ülke olduğumuz için çift tarafı eleştireni bulamazsınız. Abdullah Öcalan’ı eleştiren bir BDP’li, Ak Parti’yi eleştiren bir Yeni Şafak yazarı, CHP’yi eleştiren Cumhuriyet yazarı bulamazsınız. Ancak, gazetesinden attırılan bir Hasan Cemal’i bulursunuz. Onunla da dalga geçersiniz.
 
Boş verin, kerrat cetveli misali bir akıllı liste yapacağınıza, bu süreci ılımlı karşılayan Türk/Kürt kardeşliğini unutmadan yolunuza devam edin. Silahlar susmuş iken, ortada ılımlı bir tablo var iken temiz suyu bulandırmayınız.
 
Bu millet oylarıyla bu partileri seçmiş ise akil adam ne ola ki…
 
Ne akilem, ne divane… Tek derdim barıştır, barış.
 
 
Toplam blog
: 110
: 521
Kayıt tarihi
: 21.12.09
 
 

1979 Malatya doğumluyum... Evreni kendi gözlüğümden (0,50-0,75) görmeye çalışan bir yazarım... Dü..