Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '13

 
Kategori
Güncel
 

Akıl tutulması

Akıl tutulması
 

Siyasetçi dine yön veremez. Dini anladığınız gibi yaşarsınız. Müslümanlıkta bir yorumlama anlayışıdır. Tarihten örnekler vererek devam edelim; Gazali ile Farabi Müslümanlığı farklı yorumlamışlardır. Mevlana, Hacı Bektaş Veli, Hallac-ı mansur öğretileri gibi. Müslümanlıktaki mezheplerin hepsi farklı yorumların sonucudur. Günümüzde İran' ın Müslümanlık anlayışı ile Afganistan'ın, Suudi Arabistan'ın, Pakistan'ın, Suriye'nin anlayışları farklı farklıdır. Ülkemizde ki ilahiyatçıların da Müslümanlık anlayışlar ve yorumları farklı farklıdır. Bütün bunlar normaldir ve doğaldır. Normal olmayan ülkeyi yöneten bir iktidarın ve iktidar partisinin kendi din anlayışını topluma dayatmasıdır. İktidarın böyle bir hakkı yoktur. Yetkisi de yoktur. Böyle yaparsa o ülke halkı kendi içinde bölünür, birbirlerine husumet besler, kavga çıkar.

İşde A.K.P ve A.K.P iktidarı tamda bunu yapıyor. İktidara geldiğinden beri kendi din anlayışını topluma dayatıyor. Son bir yıldır bu tavrını daha da ileriye taşıdı. Öyle ki insanlar nasıl giyinecek, kaç çocuk yapacak, kadın erkek ilişkileri nasıl olacak, evlerde kim kiminle yaşayacak gibi. Öğretmenlere , memurlara, çalışanlara, avukatlara türban taktırdılar. Meclis de kadın vekillerde türban takıyor. Şimdide askerlere, polislere, hakimlere, doktorlara türban taktırma peşindeler. Türkiye toplumu gıkını çıkartmadan bu emirlere uyuyor. İlahiyatçıların çoğu sinmiş, düşüncelerini söyleyemiyorlar. Düşüncelerini söylemek isteyenler seslerini duyuramıyorlar. Muhalefet oy kaygısıyla bu durumu destekler vaziyette. İş de bu durum akıl tutulmasıdır( Bence kitap, gazete, dergi vs. okumadığımız için akıl tutulması yaşıyoruz).Böyle giderse A.K.P iktidarı hızını alamaz, kadınlara çarşaf ve burka giydirir, ülkeyi şeriatla yönetir.

Din insanların yüreğindedir, kalbindedir. İktidarlar inanç sahiplerine  inançlarını yaşamaları için ortam hazırlarlar. Kendi dini görüşlerini topluma dayatamazlar. İktidarların kendi görüşlerini topluma dayattığı ülkelere bakalım; Afganistan, Pakistan, İran, Suriye, Suudi Arabistan gibi. Bu ülkelerin hangisinde demokrasi, insan hakları, özgür basın, hukukun üstünlüğü, laiklik ve düşünce özgürlüğü var. Aksine kan, göz yaşı, sefalet, iç savaşlar var. Ülkeler birbirleri ile din ile değil bilimle, sanatla, felsefeyle,edebiyatla,sporla yarışırlar. A.K.P 12 yıldır iktidarda, öğretmenlere türban giydirdi, eğitim sorunu çözüldü mü?Avukatlara türban giydirdi, adalet sorununu çözdü mü? Türkiye de kimse adalete ve mahkemelere güvenmiyor. Meclise türbanı soktu, çağdaş uygar bir anayasa yapabildi mi?İşçi aç, emekli aç, memur aç, işsizlik gençlerin canını yakıyor. Trafik sorunu can almaya devam ediyor. Sokak çocukları sahipsiz. Kadına şiddet ve taciz bu hükümet döneminde azgınlaştı.Polis intiharları arttı.

Bu hükümet Türkiye toplumunun aklını tutsak almış.

Bende diyorum ki; Ey Türkiye toplumu aklını özgür bırak. Aklı özgür olmayan toplumlar tutsak olmaya mahkumdur.

 
Toplam blog
: 104
: 478
Kayıt tarihi
: 31.01.07
 
 

Antalya'da yaşıyorum. İki yıl öğretmenlik yaptım, şu anda müteahhitlik yapıyorum. Aslen Kayserili..