Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Akıl ve varlık yasası

Akıl ve varlık yasası
 

Günün Anlamı : Bugün benim için ‘’AKIL’’ günü

Akıl beynin sentezleme gücüdür. Bilgiyi alır, kendi bilgisiyle harmanlar, harmanladığı bilgiyi sentezler, dıştan gelen bilgiye iç bilgisini katar ve yeni, özgün ve özel bilgi üreterek evrene artı değer üretir. Akıllı beyine sahip olanlar, kısa vadeli, balon gibi sönen, başkasını aptal yerine koyan ve sonra bu çıkarcı aklın kurbanı olanları tanır ve onlarla işbirliği yapmamayı seçer ve uyarmayı görev bilir.

Günün Duası: Tanrım, ''aklın yolu birdir'' diyen aklımı daima iyiye, yararlıya, güzele ve zevkli başarılara yönlendirdiğin için teşekkür ederim.

Günün Onaylaması: Benim aklım kendi akıllı beyinleriyle kendileri için güzel şeyler üreten insanlarla daha güzel şeyler üretmeyi seçiyor.

Günün Notu: İnsan beyni sınırsız bir düşünce üretim merkezidir. Bu sınırsız düşünen beyni sınırlamak, evrenin sonsuz büyüme kapasitesini sınırlamak demektir. Her birey, beyni ile diğer canlılar arasında bir network ağı ile iletişim kurmaktadır. Bizim beynimizdeki mikro çip, makro çip ile bilgi alışverişi içindedir. Biz dünyada yaşıyorsak, bilin ki dünya da bizim içimizde yaşıyordur. İçinizdeki dünyanın bilgilerine dışınızdaki dünyanın bilgileri kadar değer veriniz.

Günün Sözü: Astroloji başlı başına aydınlatıcı bir bilimdir; Onun sayesinde çok şey öğrendim ve ona çok şey borçluyum... İnsanlık için bir tür yaşam iksiridir. Albert Einstein

Evrenin Kütüphanesinden : Amerikalı Ortopedi Cerrahı Dr. Robert O.Becker, insanın biyomanyetik alan haritasını çok ayrıntılı biçimde çıkardı.

Dr.Becker '' Göksel güç alanları insanlara etki yapabilir ve yapıyor, davranış değişiklikleri meydana getiriyor.'' demektedir.

Günün Yasası : VARLIK YASASI

Varlıklı mısınız? sorusuna verilen yanıt ne olmalıdır. Bu soruya ilizyon içinde olanlar, evim, eşim, param, arabam, hisse senedim ya da banka hesabım diye cevap verirler. Oysa varlıklı olmanın asıl kaynağı insanın kendisidir, kendi bedenidir, zihnidir, yaşam enerjisidir. Bir kapıdan girerken vestiyere asmayacağınız tek şey, kendiniz olduğuna göre varlığınız, varlık nedeniniz olarak hep sizinledir. Diğer her şey üzerinizden alınıp her hangi bir vestiyere zorunlu olarak konulsa bile siz yine kendinizle olabilirsiniz. Kendini vestiyerlere koyup, maddi varlıklarını bir yerlerde kendileriymiş gibi sunanlar, vestiyerden çıkmayı akıl etsinler.

 
Toplam blog
: 137
: 1054
Kayıt tarihi
: 05.01.07
 
 

1951 İstanbul doğumluyum. Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlığı, Moda Tasarımı ve Marka Danışman..