Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Akılda ne varsa, akıl neredeyse kişi orada olmalı...

Akılda ne varsa, akıl neredeyse kişi orada olmalı...
 

Aklında ne var?


Çocuklar 'beni dinlemiyorsun aklın başka yerde' sözünü çokça duyarlar ama kimse çocuğun mutlu ve başarılı olması için aklı nerdeyse orada olması gerektiğini düşünmüyor veya yeni yeni düşünmeye başlandı.

Günlük yaşamda seri ve yoğun bir anket yapılsa insanların çoğunun aklının bulunduğu yerden farklı bir yerde olduğunun belirleneceğini gözlüyorum.

Yine bir anket yapılsa bir kısım insanın aklının yanındaki kişiden farklı bir kişide olduğu anlaşılacaktır.

Ve detaylı bir anket yapılsa insanların çoğunun doğasına aykırı bir eğitim aldığı, doğasından kopmasına neden olan eğitimi doğrultusunda sevmediği konsantre olmadığı bir iş yaptığı belirlenir.

Mutlu olması için kişinin AKLI NERDEYSE ORADA OLMALI, bunun içinde kişinin yaşı ne olursa olsun analizi yapılarak mümkün olduğunca aklına uygun yöne kaydırılması sağlanmalıdır.

Meslek yaşamımda muhatap olduğum bir yönetim vakasında; bir kişi severek yaptığı yatçılık işinin bir parçası olan sigortacılığa başlar, gösterdiği başarılarla yükselir ve İst merkeze atanır. Merkezde boğaza bakan odasından seyreden yatları gördükçe aklı eski işine kayar ve atandığı merkezdeki görevinin sorumluluğunu aksatır. Şirkettekiler bu durumun nedenini anlayamaz ve durumun analiziyle görevlendirilen uzman konsültasyon için beni aradı, yaptığımız çalışmayla yöneticinin yatları seyrettikçe aklını eski ve aynı zamanda emekli olduğunda yapmayı hayal ettiği yatçılığın meşgul ettiği ortaya çıktı, kendisiyle yapılan terapilerde bu durumu itiraf edince, emekli edilip eski yatçılık ve yat poliçeciliği işine mutlu şekilde geri dönmesi sağlandı, kendiside erken emekliliğini sağlayan herkese defalarca teşekkür eder. 

Aklımızda neler varsa netleştirip önümüze koyup ona göre yaşama yönelmemiz yaşamsal hazzımızı artırmaz mı?

Şimdi bu kısa yazımı ve vakayı okuyan her kişi aklının nerede kimde olduğunu netleştirip ona göre bir değişim yapabilirse mutluluğa yönelmez mi? 

AKIL; beyin potensiyelinde olanlar anlamıyla kullanılmaktadır.

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..