Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '15

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Akıllı Bank Projesi

Akıllı Bank Projesi
 

Strawberry Energy


Doğal yaşamı korumak ve elektrik tüketimini azaltmak amacıyla son zamanlarda güneş enerjisine daha fazla yatırım yapılmaya başlandı. Bu yatırımlardan biri olan akıllı banklar, otururken kullanıcıların eğlenceli zaman geçirmesini sağlıyor.
 
Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek amacıyla doğaya saygılı enerji çözümleri üretmeye odaklanan Strawberry Energy‘nin geliştirdiği akıllı oturma yerleri, bankların daha işlevli hale gelmesini sağlıyor. Bu banklara oturan kişiler güneş enerjisi sayesinde akıllı telefonlarını veya diğer cihazlarını şarj edebiliyor veya bilgi ekranına göz atabiliyor. Bu bilgi ekranı bölgedeki hava durumuyla ilgili bilgi veriyor. Ayrıca herhangi bir sağlık sorunu yaşandığı takdirde acil durum butonuna basılarak yardım çağrılabiliyor. İlk olarak Londra’da kullanılmaya başlanacak olan bu akıllı bankların zaman içerisinde Avrupa ve Orta Doğu’da da yer alacağı söyleniyor.
 
Doğal enerji kaynaklarının daha büyük çaplı kullanılmasından yanayım. O kadar değerli enerji kaynaklarına sahibiz ki hemen hemen her alanda bunlardan etkin bir şekilde yararlanma imkanımız varken kullanmıyoruz. Doğal enerji kaynaklarımız; güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, jeotermal kaynaklar, dalga enerjisi ve gel-gitler. Bunlar başka enerji kaynaklarına gerek duymaksızın teknoloji ile birleştiğinde dünyaya binlerce yıl yetecek kadar enerji üretebilirler. Ama önce petrol kaynaklarına çökmüş olan uluslararası şirketlerin milyar dolarları biraz daha götürmesi lazım. Ondan sonra belki bu kaynaklara yönelebiliriz.
 
Yazar: Uğur Büyük
 
Toplam blog
: 56
: 985
Kayıt tarihi
: 17.11.14
 
 

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencisiyim. ..