Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '08

 
Kategori
Haber
 

Akıllı deli şeriatçı, müebbet hapse mahkum olmuş

Akıllı deli şeriatçı, müebbet hapse mahkum olmuş
 

Türban takan kızların üniversitelerde okuyabilmek için, o kıyafetle derse girmesini, ben özgürlük olarak değerlendirirken, buna şiddetle karşı çıkanlar, bu öğrencilerin şeriatçı olduğu gibi bir ön yargıyla olaya yaklaşıyorlar. Geçen gün bir arkadaşımızın yazdığı yazıda da benzer bir durum vardı. Ona yorum olarak, bunu nerden çıkartıyorsunuz ki diye sormuştum. O da bana cevap olarak, bir keresinde televizyonda görmüştüm, bu yeterli mi, demiş.

Yasa dışı veya akıl dışı hareket eden insanlar her zaman, her yerde ve her dönemde olmuştur. Kanunlara, baskılara, polisiye önlemlere rağmen suçların kökünü kazımak mümkün müdür? Hayır. Bu tür tedbir ve cezalar, azıcık düşünen insanlar için caydırıcı nitelik taşır. Düşünmeyen ve düşünme yeteneği de bulunmayanlar için bugüne kadar hiçbir insanın, hiçbir rejimin bulabildiği bir önlem olmamıştır.

Bundan sonrası yargının işidir ve suçu işleyen cezasını çekerek bunun bedelini öder.

Benzeri bir ön yargı da İmam Hatip Lisesi öğrencilerine uygulanıyor. Sanki bu okullardan çıkan herkes şeriatçı gibi bir algılama var toplumumuzda. Şimdi ne zaman bir imam hatip talebesinin veya mezununun şeriat istediğine şahit oldunuz desem, belki bunun için de gösterilecek istisnai bir örnek vardır. Ancak bugüne kadar ülkemizde şeriat iddiasıyla yargılanan sanıklar arasında, tam tersine normal lise ve hatta üniversite mezunlarının sayısı sayılamayacak kadar çoktur.

Demek ki bir insanın kafasına “şeriatçı” olmak gibi bir hastalık yerleşmesi için ille de İmam hatipte okuması gerekmiyor. Türkiye’nin başına “siyasal İslam” belasını saran Necmettin Erbakan da normal lise mezunu, İTÜ’yü bitirmiş bir mühendis profesör.

Bugünkü gazetelerde ilk sayfada müebbet hapse mahkum olduğu belirtilen Danıştay baskınının faili katil avukat Alparslan Aslan da, liseden ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuş bir kişi. Söylediklerini duyunca kan insanın beynine sıçrıyor. Ne diyor katil avukat? ‘Ben Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den, Başbakan Tayip Erdoğan’dan ve diğerlerinden, Türkiye’de imanlı insanlardan, şeriatın ilan edilmesini istiyorum. Genelkurmayı tehdit ediyorum şeriatın ilan edilmesinin önüne kalkmasınlar, kan dökülür. Şeriatın önüne geçmeye çalışmasınlar, kan dökülür.”

Tabii böyle konuşan bir insanın hayatına baktığınız zaman, bunun bir akıllı deli olduğunu hemen anlıyorsunuz. Dinle dindarlıkla uzaktan yakından bir ilgisi olmayan Alparslan Aslan’ın bu menfur olayın meydana geldiği günlerde “Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Derneği” ile ilişkisi olduğunu bilmiyorduk. Bu derneğin Ergenekon yapılanmasıyla bağlantılı olduğunu da bilmiyorduk.

Alparslan Aslan’ın bu çirkin eylemi yapmasının ertesi günü, 18 Mayıs’ta gazetelerde Uğur Mumcu'nun abisi Avukat Ceyhan Mumcu’nun, “Birileri ülkeyi karıştırmak istiyor” diyen bir beyanatı çıktı. Haber şöyleydi:

“Bombalı saldırı sonucu öldürülen gazeteci Uğur Mumcu'nun abisi Avukat Ceyhan Mumcu, geçen pazartesi günü birinin yanına gelerek, “Türkiye'de kan gövdeyi götürecek” dediğini açıkladı.

Mumcu, kendisine gelen kişinin ismini açıklamak istemediğini belirterek, “Bana, ‘Ben istihbaratçı değilim. Ama sizin ve Uğur'un eşi Güldal Mumcu'nun hayatından endişe ediyoruz. Başka isimlere de saldırı düzenlenebilir. Bu işi MOSSAD yapacak. Türkiye'yi İran konusundaki tarafsızlığından ayırmak istiyorlar. Türkiye, İran ile çatıştırılacak, dedi” şeklinde konuştu.”

Ergenekoncular’dan bir grubun tutuklanmasıyla, bazı taşlar yerine oturmaya başladı. Ancak kabul etmek gerekir ki, henüz bilinmeyenler, bilinenlere göre çok daha fazla. Yalnız ortaya çıkan bir gerçek var ki, Türkiye’de “şeriat” adına eylem yapanların, ille de başlarının türbanlı, ya da İmam Hatip mezunu olması gerekmiyor.

Bu gerçeği ne zaman anlayacağız ve sadece suçluların üzerine ne zaman gideceğiz?

Eğer suçsuz insanları, ortada somut bir kanıt olmadan, muhtemel suçlu gözüyle bakarak suçlamaya devam edersek, gerçek suçlular arada kaynayıp gideceklerdir. Provokasyon denen şeyin amacı da zaten budur. Bugünlerde çok daha uyanık olmamız lazım, çok…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..