Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Akıllı kadın eşittir yalnız kadın mı demektir?

Akıllı kadın eşittir yalnız kadın mı demektir?
 

Kadınlar akıllı ise, yalnız kalmaya mahkumdur. Bu bir Murathan Mungan sözü gibi görünse de aslında bir gerçeğin tespiti. Çünkü erkekler akıllı kadınlara hazırlıksız yakalandılar. Bir adım geride duran “beyim bilir ben bilmem” formatındaki kadın ile yaklaşık 6000 yıldır yaşayan erkek, aniden “ben de varım, ben de bilirim” diyen kadın formatı ile karşılaşınca afalladı. Ortaya çıkan kriz yönetilemez duruma geldi. İşte boşanmaların yüzde seksenlere vurmasının altında yatan gerçek bu.

Ama fatura yine kadınlara çıkıyor “yalnızlık” gibi sıkıcı bir sözcük onların mahkumiyet fermanı oluyor. Onlar yalnız kalırken erkeklere ne oluyor acaba. Ne olacak aptal kadın avına çıkmaya çalışan erkekler yine mesut bahtiyar bir hayat mı sürdürüyorlar. Sanmıyorum, akıllı kadının cazibesi kimsede yoktur. Akılla birleşmiş bir cazibe çok ama çok güzel bir durum ortaya çıkarır. Bunu anlamak için akıllı erkek olmak gerekir.

Akıllı erkek “itaat et rahat et" dünyasından “ne yaparsan yap benimle yap” dünyasına yelken açar. Çünkü kadın “itaat et rahat et” limanından çoktan ayrılmıştır, o nedenle onun gemisi açık denizlerde yalnız başına dolaşırken o geminin yanında olmak için ikinci bölgenin adamı olmak gerekir yani “ne yaparsan yap benimle yap”. İşte burada fetih başlar, hem kalbi hem de aklı ele geçirmek olasıdır.

Sonra, bunun sürdürülme becerisi kalıyor. Elde etmek ve sürdürmek iki ayrı fiil. Elde etmekte zorlanan erkek, sürdürmekte zorlanmaz. Çünkü artık insan insana ilişki hakim olmuştur beraberliğe, bu beraberlikteki kelimeler, sen, ben ve bizdir. Yani yeri gelince, yerine göre her biri kullanılır. Kadın da hayatın içindedir.

Akıllı kadınla olan erkek hala geçmişten gelen bir alışkanlık ile “daha akıllı” olmak zorundadır, kadın daha akıllı erkekle yapabilir.

Bundan sonraki 20 yıl daha akıllı erkeklerin hazırlanma yılıdır. O nedenle bu 20 yılda akıllı kadınlar yalnız kalacaklardır. Yalnız kalmak istemiyorlarsa , erkeklere kendilerinden akıllı imiş gibi davranacaklardır.

Yirmi yıllık bir hazırlık süresi 6000 yıllık alışkanlıkları ortadan kaldırır mı? Kaldırmak zorundadır, çünkü üremek canlının en temel davranışıdır bunun için bir araya gelebilen kadın ve erkeğe hala ihtiyaç vardır.

Erich Hoffer “kesin inançlılar” kitabında kadınların yaşama katılmalarının aile bağlarını zayıflattığını, toplumu toplumsal hareketlere açık tuttuğunu söylese de, bir süre sonra bildiğimiz aile yapısı değişecektir, ve bu yapı ile toplum teşekkül edecektir.

Yaşasın akıllı kadınların ve erkeklerin aile olduğu dünya.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..